Конфликт межу твоите житейски цели и очакванията/ангажиментите на/към близките ти.
Семейството, от което идваш, чувстваш ли като спирачка/бреме? Налагало ли се е да правиш кариерен компромис заради тях или такъв - свързан с образование или статус?
Асансьорите са израстване, според мен, бърза писта, но си зависи от усещането в самия сън. Може да отразяват не конкретна събитийност, а емоции.
Uran,
Благодаря ти за отговора.
Всъщност моето семейство са спортисти и треньори и винаги са ме ограничавали във всичко. Компромис направих по първото си образование, не исках да уча в първия университет-но ме накараха. А също и в гимназията в родния ми град от 5-8ми клас, също. Мразех училището, защото имаше само богаташчета и там единствено чрез волейбола можех да покажа коя съм. Бях най-добрата във волейболния отбор и в химията и биологията. По другите предмети, не че не знаех, но не исках да уча. Защото не виждах смисъл и ме беше яд, че са ме записали в гимназията. След това постигнах това което исках-изкарах 5 за годината в 8-ми клас по математика и отидох в друга гимназия-мечта. Там бях пълна отличничка и обожавах да уча. Но след това пак ме накараха да вляза в университет, който след това така и не завърших. Имам само няколко изпита и дипломна работа да направя и ще завърша.
След това записах това което исках да уча и сама се издържах и учих и сега това и работя. Но и предния университет доста ми помогна за сегашната ми работа, въпреки че нямам диплом от там.
По отношение на статус- с бившият ми приятел с който имах дълга и ужасна връзка, с негови изневери, с мой рев и страдания. И те постоянно ми повтаряха че той не е за мен и не бяха съгласни да бъда с този човек. И се оказаха прави, но сляпа любов, плюс анорексия. И години къртовски труд и работа на крак за да не мисля за него.
Конкретната събитийност и емоции, бяха свързани със сегашното ми семейство. Бях обвинена несправедливо от свекърва си и свекър си, че настройвам съпругът си срещу тях. А в крайна сметка се оказа, че те обвинявали него, за това че той не им споделя и така отстрани аз изглеждах черната овца. Както и че прекалено много се старая да угаждам на всички, което вече няма да е така, защото го приемат или за нещо прекалено или за нещо което е даденост. Оправиха се нещата, но определено имаше полза от тази ситуация, за да излязат наяве "кирливите ризи" и да се вземе решение.
Израстването е възможно с новата ми работа, за която мечтаех от много време насам.
Изключително много ти благодаря за коментарите ти, Uran!