Отдавна не съм посещавала тази тема, че напсоледък не си помнех сънищата, но тази сутрин го запомних- беше доста наситен със събития, които после ме замислиха на какво ли вещаят?
Сънувах как гаража ни и механата под него са наполовина разрушени, оградата ни също, а непосредствено зад останалата несъборена част на гаража и на мястото на оградата на комшиите е започнат строеж на кооперация от червени тухли- такива, каквито стърчаха и от оцелялата част на гаража, до който стоеше комшията и говореше с хора от строежа. Аз го попитах какво става, майка ми знае ли какви ги вършат, къде е покъщината от механата, многото битови чинии от нея и другите неща, а той се направи, че не ме чува и отиде при работниците.
После се сънувах при майка в нейната стая, как гледаше телевизия от стария телевизор, който беше оставила на земята и каза, че така ѝ било по-удобно да го гледа като лежи на дивана.
Аз се радвах, че я заварих вкъщи, понеже преди това бях на цирк, където си забравих чантата с портмонето и ключовете за у нас (моето у нас, не на майка ми къщата)
Реално този комшия и жена му не живеят до нас последните две-три години, а при голямата си дъщеря, за да ѝ е по-удобно да ги гледа, понеже са трудно подвижни вече- ходят с бастуни, патерици, правиха им операции на вени, крака, възрастни са, но са по-млади от майка няколко години. Преди да почине татко имахме разправии относно кооперация, която искаха да вдигат на площадката пред оградите- нашата и на сънувания комшия, писахме жалби, баща ми диктува последната жалба докато лежа опериран в болницата, от която не излезе жив. После промениха плана и кооперацията я разделиха на две отделни, едната от която издигнаха пред нашата ограда, като ни оставиха свободно място само за входа и гаража. Една друга комшийка след години ми каза, че сънуваният комшия бил попречил на това да бъдем включени в построената кооперация, на което имахме право. Майка ми ми е разправяла навремето, че била сънувала как се руши къщата на родителите на баща ми, преди да почине баба ми- майката на баща ми, която не съм заварила жива, когато съм се родила и днес ми беше притеснено от съня ми, но пък имах хубав ден- с хубави събития, срещнах се с нови и хибави хора на тях.