Alena, извинявай, че не са ти отговорили и се намесвам, но да не забравя моя.
Сънувам вървя по познат булевард(една спирка на него от градския транспорт в съня е прераснала в Автогара), малко по-различен, после, уж ще се записвам на екскурзия до Гърция. Обаче трябва да мина през нещо като застрахователна компания/каса, притеснявах се как ще съумея да премина през 2-3 офиса да се вместя в крайния срок, бях все едно 'духнат под опашката', такси взех на късо разстояние да успея да отида до турист. агенция. Беше трескаво и до последно се колебаех дали да се запиша. Притеснявах се, че здравето ми няма да издържи.
Тръгнахме, едно крайбрежие, една сюрреалистична скала, висока, вътре набраздена със серпентини, спираловидно виещ се път, като закрит гараж по етажите на небостъргач. Гледам отстрани, все едно от дрон, хеликоптер и си викам - ей, на, тук буса ще излезе и падне!
Успяваме да стигнем уж Кавала. Там нещо като виадукт ли беше, забравих. После уж в Атина, един бетонен парк-площад някакви типове да заговоря и накрая си говоря с братовчедка моя. Не е реално моя, но ми се води такава в съня. Показа ми телефона/таблета си на кой порт трябва да иде. Гледам и не вярвам на очите си
. Та това не е карта с нормални контури, а съвсем друг свят! Континентът като подкова, бумеранг, ние сме долу на края на долния лъч.
Уж Атина, но изглежда като Истанбул.
Уж братовчедката ми ме упъти къде ли ще е моята група да си я търся.
Озовавам се край стадиона на 'Егалео' - реално име. Наоколо много таксита, заговорих се с един от шофьорите от стоянката и се зарадвах , че ще се измъкна. Влязохме обаче в закрито помещение, през това време дойде дядо ми( умря преди 5 г ), който го нямаше на по-предна фаза от съня-пътуване. Отвън е той,а зад него друг таксиджия замята с прът/лопата/лост да го халоса. Видях, предупредих деда ми, той дори не вярва. Първия таксиджия с който говорих използва момента и той почна да атакува.....някъде до тук помня. Стана патаклама, екшън.
ПП. Братовчедката беше също в съня, и на етапа преди отпътуването, освен в 'Атина' или каквото там е било. Особено е, че напомня на една истинска такава, но на около 20-40%.
Преди да тръгна знаех, че имам разклатено здраве, сърцето най-вече, но се реших.
В 'Атина' беше страшна жега.
Сънят съм го сънувал и преди.
Важно уточнение - никога не съм ходил в Гърция, реално да съм бил там.
Някой ако може да тълкува? Поне 'Ребека' да се включи колоритно. :cheer:
Alena с поста си преди моя е с предимство.
Мерси боку. :58: