да права си,след като заминаха роднините ми,ела да видиш що истории научих за мен,така ме друсаха думите които чувах от хората ,разказвани им от зълвата...отделен е въпроса ,че аз им дадох 200лв,оставих 10 за хляб дет викат,за три четири дни9а те заминаха а думите им-''спокойно в списъка си)..а годинясаха...тази коледа няма да я забравя,остави мен ,ами детето без празник остана....
е,с тия разкази за тях-тази сутрин в повторно заспиване ми се явиха цялата групичка-свеки,зълва,зетя,щерката им...пупу-в съня да си останат...
но помня че слезнаха от бус на улицата,и захванаха да бързат да се прибират ,някой ги посрещна,а те подтичваха,не искаха да стоят на вън...
зълвата и зетя ги видях в дома ми-но бяха легнали на ,не знам на какво-нямам такъва мебел-не е легло,не е диван-нар,?
стоях с гръб към тях-после се завъртях и ги гледам,искаха да ме огледат,проследих погледа им от долу до горе по мен,как изглеждам,била съм напълняла...а те-те станали по-хубави,по-изопнати,понапълняли...
свекито бягаше със внучка си по улицата,тръгна за дома на щерка си.
и гледам че и слага бяло парче плат над главата,не е лек воал,а плат с дупки,странна булка -си помислих.
помня че сънувах къщата разхвърляна ,като в ремонт(сега сме в ремонт)-и пералнявиждах в съня.
нещо беше станало-защото маркуча беше измъкнат,а от нея изтичаше вода(мръсна). поправих проблема.то кой друг и в съня и в реала ще им чисти пумиите...
*тоя сън ме върна няколко години на зад.свекито беше дошла в дома ни.шмугнала се в кухнята,и взела да вади маркуча от тръбата,за какво не знам-да види аджеба как е сложен,дали е чист ли-не знам ,обаче какво става...
прибираме се с моя ,пускам пералнята и на помпата тя-хоп вода на всякъде...псувни,викове,по мен-кво си направила,къде си се вряла...викам не съм аз, а оная седи в хола-и пуши цигара връз цигара,и мълчи,с тънката си уста...казах му майка ти е пипала-стана примерното синче...
*та така по добре мъж под чехъл,отколкото мъж под галоша на мама Наси