Вчера след стресовата ситуация вкъщи много ме боля сърцето преди лягане - усещах пробождаща болка при всяко вдишване-издишване и се чудех на коя страна да се обърна.... и въобще дали ще се събудя на следващия ден. Заспах в много потиснато настроение и сънувах доста символичен сън. Сънувах, че съм заедно с всичките ми покойни близки, имаше и все още живи роднини сред тях. Всички те потегляха на далечно пътешествие по екзотични дестинации и ме убеждаваха да тръгна с тях. Една от държавите, за която се сещам, беше Египет, щяха да посетят пирамидите... За един кратък момент ги видях - показаха ми се като далечен хоризонт и до тях изгряваше сияйно слънце, струеше златна светлина, беше много красиво и вдъхновяващо... Имаше и други места, за които не си спомням, но усещането беше като за "кътче от Рая" - блаженство, еуфория и спокойствие ме обземаха само при мисълта за тях. Вече си бях приготвила и международния паспорт за това пътуване и в последния момент реших да ги питам за колко време заминаваме. И ми отговориха, че пътуването щяло да бъде за неопределено време или най-малко месец... Тогава се замислих и казах, че не мога да отпътувам с тях (но много исках), защото имам ангажимент към котките - не мога да ги оставя сами и затворени в нас на произвола на съдбата, трябва постоянно някой да ги наглежда, да ги храни и да чисти след тях. Отказах райско пътуване в името на отговорността към единствените близки същества, които са ми останали.