Тази нощ сънувах някакви бози, но по-късно имах много интересен сън с фентъзи сюжет.
Често сънувам, че вървя през гориста местност и се наслаждавам на гледката. Този път пак сънувах гора, сезонът беше златна есен - вървях и се наслаждавах на багрите. Приличаше на низина, обградена с хълмове, по които имаше релси за влакове, а също така някакви сиви олющени междинни гари. Бяхме с групичка момичета - бивши съученички или състудентки, сякаш бяхме тръгнали на екскурзия.
Изведнъж пред нас се появи стръмен баир и решихме да го изкачим. В началото възроптах, не исках да се качвам горе, но любопитството надделя. Спомням си, че колкото по-нагоре се изкачвах, толкова по-стръмен стававаше и сякаш се променяше гравитацията, въздухът ставаше по-сгъстен. По баира отдолу догоре имаше стръмни стълби, до тях имаше и метални релси, много странно...
Накрая се изкачихме с групичката на върха и пред очите ни се разкри странна гледка - друга реалност. Приличаше на градски жилищен квартал с улици и високоетажни блокове, но изглеждаше някак различно, непознато, сякаш бе от друго измерение. И знаех, че там живеят други хора, не като нас. Изведнъж се появи непозната жена - приличаше на човек, но изглеждаше по-различно, сякаш е от друга раса или от онези племена, които в древността са населявали Земята. Беше към 180 висока, снажна, тъмнокестенява, с тъмни очи и бледа кожа. Чертите, макар и приличаха на европейски, имаха нещо монголоидно или ориенталско.... или индианско, може би това е най-точното описание. Погледна ни с нищо неизразяващ поглед, сякаш не ни виждаше, сякаш бяхме прозрачни. Викнах нещо - не ни чуваше, гласът ми сякаш се разтваряше във въздуха.
С групичката решихме да продължим напред и се озовахме в някакво помещение, заприлича ми на подземен паркинг в голяма сграда. Изведнъж видяхме групичка млади хора и решихме да ги заговорим, да се запознаем с тях и да питаме какъв е този свят. По-встрани стоеше млад привлекателен мъж - на външен вид наподобяваше гореописаната жена. Доближих го и реших нещо да питам - говорех му, говорех... а той не разбираше езика ми. Но когато той ми проговори, думите му сякаш влизаха в съзнанието ми - не знам на какъв език, но сякаш общувахме телепатично. После незнайно защо посегна да ме целува и аз отвърнах, изригна дива страст... Хвана ме за ръката и ми предложи да отидем на "едно място" само двамата, тръгнахме тичешком, сякаш летях във въздуха. И се оказа, че се спускаме още по-надолу. Изведнъж пред краката ми се появи - трудно ми е да го опиша с думи - нещо като корито на басейн може би, но не беше пълен с вода, нищо не се виждаше. На повърхността му се издигаше някаква странна пара, като течен азот и мъгла... Младежът ми каза да не се страхувам и че това е само оптична измама, а отдолу, когато скочим, ще се разкрие съвсем друг свят. Скочихме и се озовахме в безтегловност. Не си спомням какво точно видях отвъд, но по мое усещане беше свят като от филма "Аватар" - онзи момент, когато останаха двамата в някаква пещера. Имах чувството, че съм в астралния свят.
След този скок изубих тялото си и се преродих в друго. Наблюдавах се отстрани сякаш. И видях как във въздуха се издига друга жена, изглеждаше различно - приличаше на хората от непознатия свят, но беше като холограма, полупрозрачна и можеше да лети във въздуха. В лице приличаше на елф от фентъзи филм, беше слаба и висока, със снажна фигура. Знаех, че това е новата ми самоличност. Изглежда, че съм избрала завинаги да остана в този непознат свят, да не се завръщам в човешкия.