Днес си помня и двата съня от тази нощ/сутрин, че напоследък сънувах, но не помнех какво съм сънувала като се събудя. Първият ми сън- стоя на двора на бащиния дом и гледах от високо двора и къщите в съседство, в които до преди две години живееха вуйна, вуйчо и братовчедката, но продадоха имота като почина вуйчо. Та сънувам как в този техен, бивш вече двор, който е ниско долу под нашия, че има сватба- доколкото разбрах в съня дъщерята на новата собственичка се жени ( тя има дете, но е самотна майка и живее с майка си, която купи от братовчедка ми имота)
Сънувах как говорех с братовчедка ми, която я бяха поканили не да празнува, а да наглеждала имота или някой друг, не разбрах точно- реално с нея не си говорим откакто продаде имота си, т.е. имота на нашия общ дядо, който беше прехвърил всичко на нея, защото му е взела буквичката на името. С новата собственичка също не съм в добри отношения, откакто ме излъга миналата година на връх разпети петък, че била викнала човек от кадастъра да премери точно докъде е нейния двор и най-нагло си заграби над два метра от нашия, заедно с дърветата в тази част, които отсече в неделята на Великден, миналата година. Наскоро минах да проверя в кадастъра и ми обясниха, че това замерване се прави от частен геодезист, но в присъствието и на двете страни, а те не са извикали майка ми, която е постоянно там, а и не ми показаха извадената скица, която реално нямаше как да е издадена, понеже на разпети петък общинските служби не работят, в това число и кадастъра, а тя ме беше попитала предната вечер- четвъртък, за едно дърво в кой двор се води и на кого е- аз казах, че си е наше и в нашия парцел. От тогава ме е яд на тази овца, че ме гледаше в очите и ме лъжеше. Като казах овца-зодия овен се оказа, също като вуйна ми, също както и другата съседка, на която разписахме да си прави ремонт на покрива, а тя вдигна цяла нова къща с тавански етаж и изби прозорци към нашия двор, а те са на граница и нямат право на това- по план след ремонта на покрива къщата им трябваше да стане на калкан, а това че синът и внукът на тази редовно си минават през нашия двор, все едно сме им улица е отделно. Та сънувам си аз как изневиделица се появи една овца, а аз я държах , галех по вълната, чудех се шиле ли е, какво е, после видях, че има извити рогца, като на овен. Чудех се дали мога да прибера добичето в кокошкарника при кокошките (реално нямаме от доста години, сънувах кокошките и къщичката им такава, каквато имахме до началото на 90-те). После изведнъж в съня ми се появи моя мъж, питах го дали неговия баща ще може да заколи овенчето, овцата или каквото е там, че да си имаме месо до Нова година, като преди това се беше появило и едно агне, което припкаше по двора ни и също си играх с него. После се събудих, а като заспах отново сънувах как гасих лумнал огън- в съседна къща се беше запалил розов храст до една дворна чешма, а аз наливах вода в малка зелена кофичка (такава имаме у нас, но сънуваната съседна къща реално не съществува в този си вид) и изгасих огъня, а малко след това говорих със стопанката на сънуваната къща какво се беше случило.