Уране, по обяд съм заспала за час. Има ли разлика между дневни и нощни сънища?
Сега сънувах много интересен сън. Бях в някаква сграда на хълм/бряг. С много френски прозорци - ниска сграда, къща някаква. Прозорците гледаха към хоризонта, виждаше се море, синичко, облачета, имаше и бели облаци като памук, няколко розови облака. Задната страна на сградата беше скосена и направена като тревна площ, не се виждаше, че има дом там.
Аз стоях на един от френските прозорци, имах бяла рокля на волани, презрамките й падаха, а аз се опитвах да ги вдигна. И държах в двете си ръце по един сладолед във фунийка - цветни топки, розово, зелено, бяло, лилаво, синичко. Усещах влажен солен полъх, който лепнеше по кожата ми. Имах много шарени гривни на ръцете. Сладоледът се топеше и студени капчици се стичаха по кожата ми. Виждах ръцете си, опитвах се да ги движа, за да контролирам капките. Но така детайлно виждах всичко - загарът на кожата си, малкият мъх по ръцете си, изсветлял от слънцето, бенките, цветовете на гривните.
И беше едно като безвремие, само вятърът даваше усещане за действие.
Явно чаках някой, но така и не видях кой е този, на който ще давам сладолед. Все ми се губеше по периферията.