Днес на еднодневния курс по ароматерапия научих нов вид за приготвяне на кремчета :012:. Много съм доволна и щастлива. Направих 2 кремчета - едното за лице, а другото за тяло.
Крема за лице съдържа съставки анти ейдж и за разчистване на спуканите капиляри по лицето. Крема е за суха кожа, защото моята и на муцуната била суха, а аз си мислех, че е смесена :043: :043: :043:... Бит, маслен крем с базови масла от шипка, боабаб, таману, камелия и карите, а ЕМ са индрише, кипарис и магнолия за оправяне на аромата от таману-то :57:. Восъкът е от рози :012:.
Таману-то или александрийския лавър като базово масло е незаменимо с антибактериалното си действие, за подхранване на мукусните мембрани, за рани, екземи, има дрениращо действие, подобрява циркулацията на кръвта в кръвоносните съдове. Обаче смърди силно на шарена сол, тоест на манджа :012: и затова трябваше с нещо да му претрепем аромата в крема и затова избрах ЕМ от магнолия.
Другият крем за тяло направо си казва "Eла, кумчо вълчо, изяш ме!" :043: :043: :043:... Бит маслен крем за много суха кожа на тялото: базови масла от какао, кокос и макадамия + комбинация от етерични масла наречена "Аромат на елфи" или това е смес от грейпфрут, портокал и ванилия. Има уникалният аромат на току що изпечен козунак :043: :043: :043: :043: :043: :043:...