Автор Тема: Хоби  (Прочетена 54009 пъти)

Вещичка

• Hero Member
  • Публикации: 1727
  • Виждам те!
Re: Хоби
« Отговор #75 -: Юли 12, 2014, 11:24:16 pm »
Ако ти трябва по-голямо количество акрилна боя за дърво, то не е нужно да купуваш от художническите магазини, че ще ти излезе през кръста работата. Можеш да си вземеш от търговците на LEVIS, обикновено имат и тази:

http://vamko.bg/%D0%B1%D0%BE%D0%B8-%D0%B7%D0%B0-%D0%BE%D0%B1%D1%89%D0%B0-%D1%83%D0%BF%D0%BE%D1%82%D1%80%D0%B5%D0%B1%D0%B0/trimetal-permacryl-brilliant

Оцветява се по каталог с оцветители LEVIS. Изпробвала съм я и е перфектна. В хола си като правех ремонт и понеже той е на 3 цвята - млечно сиво, портокалово оранжево и много бледо кремаво, та поръчах и 1 кутия от ТРИМЕТАЛ оцветена в същото портокалово оранжево като стените за дограмата си. Дървена дограма е, боядисвах я през август 2005 година и без лак отгоре и още не е мръднала. Акрилна е, водоразтворима е и съхне за отрицателно време - не чети кво пишат в сайта за съхненето. Докато се обърнеш и е изсъхнала, па особено лятно време в жегите.

Изобщо акрилните бои и латекси на LEVIS са единствените, които ползвам за в къщи за стените. Имат невероятно богат каталог, гумират върху стените и като се оплеска с нещо, то спокойно го миеш с веро и гъбата и няма мърдане нито на цвят, нито да измиеш боята. Верно е, че не са от евтините бои, обаче си заслужават парите и имат голяма покриваемост и то само за една ръка. Есента си боядисвах коридора в много наситено тъмно коралово и 1л ми стигна за две ръце и излезе около 40лв кутията с оцветяването.
« Последна редакция: Юли 12, 2014, 11:26:17 pm от Вещичка »
Здравият разум е сбор от предрасъдъци придобити до 18 годишна възраст! - Айнщайн

Papy

• Hero Member
  • Публикации: 7914
« Отговор #76 -: Юли 12, 2014, 11:33:00 pm »
Ами искам-не искам, ше купя нещо сносно, щото иначе пак ще трябва да го правя
Ще го покажа после, ако не ме е срам много от резултата, мерси пак, Вещичка  :58:

Вещичка

• Hero Member
  • Виждам те!
« Отговор #77 -: Юли 12, 2014, 11:37:09 pm »
Моля, моля  :38:. Пак заповядай ако имаш въпроси  :012:. И няма какво да се притесняваш - ще стане, не го мисли изобщо. Колко му е то една-две ръце боя да го оплескаш  :57:. И не забравяй да го лакираш накрая поне 2 ръце за да е по-здрава боята.
Здравият разум е сбор от предрасъдъци придобити до 18 годишна възраст! - Айнщайн

Papy

• Hero Member
« Отговор #78 -: Юли 12, 2014, 11:42:21 pm »
Мисля да го лакирам с яхтен лак, дали ще стане?
После спокойно да го оставя навън

Вещичка

• Hero Member
  • Виждам те!
« Отговор #79 -: Юли 12, 2014, 11:54:00 pm »
Мисля да го лакирам с яхтен лак, дали ще стане?
После спокойно да го оставя навън

Мацооооо, ще те пребия бе  :lol_hitting: :lol_hitting: :lol_hitting:! Изрично по-горе посочих, че трябва да използваш АКРИЛЕН ЛАК при АКРИЛНА БОЯ! Не можеш да смесваш видовете лакове и бои, защото става лайна с праз  :d030:.

Яхтеният лак е на смрадлива основа, а не на акрилна. Плюс това не е подходящ за други неща освен за лодки, яхти, кораби, защото е предназначен да предпазва от морска/солена вода, а не от дъждове.

Ако боядисаш цветарника с блажна боя, то тогава си го олюскай с яхтен лак като толкова те тегли, но ако го боядисваш с акрилат, то да не си посмяла да го минаваш с такъв лак, че ще стане абсолютно мазало. Едното е на водна основа, а другото там на друга основа и не си кореспондират двете.

Papy

• Hero Member
« Отговор #80 -: Юли 13, 2014, 12:04:54 am »
Да, другото е смола :)
Добре де, разбрах, не ме пребивай още

Вещичка

• Hero Member
  • Виждам те!
« Отговор #81 -: Юли 13, 2014, 12:09:45 am »

Добре де, разбрах, не ме пребивай още

:38:

Papy

• Hero Member
« Отговор #82 -: Юли 13, 2014, 12:10:15 am »
:)

akruks

• Hero Member
  • Публикации: 13755
    • https://victoryastro.blogspot.com/
« Отговор #83 -: Юли 13, 2014, 01:37:31 pm »
Жабите пътуват за Кабала, а розите за една друга приятелка  :012:.

Много са яки и двата салфетника, но жабите са Уау!
Кабалита що не влиза тук никаква? Прати и много здраве!  ;D

akruks

• Hero Member
  • Публикации: 13755
    • https://victoryastro.blogspot.com/
« Отговор #84 -: Юли 13, 2014, 01:41:18 pm »
Мацооооо, ще те пребия бе  :lol_hitting: :lol_hitting: :lol_hitting:! Изрично по-горе посочих, че трябва да използваш АКРИЛЕН ЛАК при АКРИЛНА БОЯ! Не можеш да смесваш видовете лакове и бои, защото става лайна с праз  :d030:.
не само с боята трябва да е съобразен лака, а и с лепилото, което се ползва за декупажа, че аз навремето осрах с нитроцелулозен лак вратата на гардероба, а моя козел после ми мля на главата, че не съм питал, като не разбирам  :-X

Вещичка

• Hero Member
  • Виждам те!
« Отговор #85 -: Юли 13, 2014, 02:35:16 pm »

Кабалита що не влиза тук никаква? Прати и много здраве!  ;D

На работа е и за това, но като я чуя ще и пратя  :012:.

Вещичка

• Hero Member
  • Виждам те!
« Отговор #86 -: Юли 13, 2014, 02:38:23 pm »
не само с боята трябва да е съобразен лака, а и с лепилото, което се ползва за декупажа, че аз навремето осрах с нитроцелулозен лак вратата на гардероба, а моя козел после ми мля на главата, че не съм питал, като не разбирам  :-X

Не съм споменала за лепило, защото цветарника на Папи се нуждае само от боядисване. Иначе да, за лепилото.

За декупаж (салфетки и декупажна хартия) се използва или акрилно лепило, или много разредено Ц200! За лепене на други неща - дървени фигурки, дантели и прочие щуротии при декупажа се използва универсално лепило.

Вещичка

• Hero Member
  • Виждам те!
« Отговор #87 -: Юли 13, 2014, 07:56:23 pm »
Въйййййй ей ся се закрастих  :91: :91: :91:...

http://www.youtube.com/watch?v=h9zvK9Mb-4M

Тцъ тцъ тцъ, тия рускини са уникални направо. Имат всякакви мастер класове по всичко, за което се сетите. Това фимо направо ми се наби в главата... И отново поредното скъпо хоби се задава... Тюююю то моето на нищо не прилича вече! А бе що не си харесвам някакви евтини хобита - туй за събирам капачки, картички и други такива тъпни, ами все налитам на скъпите неща... Това ще да е само от Юпитера на асцедента. То бива, бива ама неговото вече на нищо не прилича...  :lol_hitting: :lol_hitting: :lol_hitting:

Mirabella

• Hero Member
  • Публикации: 1880
« Отговор #88 -: Юли 13, 2014, 08:05:52 pm »
Да, страхотни са!!!

ThuNdeRGoDDeSS

• Hero Member
  • Публикации: 1087
« Отговор #89 -: Юли 14, 2014, 09:41:48 pm »
Днеска докато гледам цял ден сериали, си поиграх да направя един сет гривни:  :012:
« Последна редакция: Юли 14, 2014, 09:43:38 pm от ThuNdeRGoDDeSS »