Автор Тема: Карта на първата среща  (Прочетена 80739 пъти)

a.l.e.n.a

• Hero Member
  • Публикации: 3410
Re: Карта на първата среща
« Отговор #120 -: Ноември 28, 2015, 10:53:06 pm »
ДелфинчеН :) Благодаря! Не се обиждам :) Започнах да ходя на психолог - да видим :)  Привлечен беше от силата ми ... но отвътре му идва да ме подчини, което не може да стане ...

Корея, много точно ... При него има Меркурий в опозиция на ретро Уран по оста АС/ДС - циничен, груб, арогантен ...Ще пиша после, че си дойде и излизам :)
Над силата е само умението да я владеем!

delphin

• Hero Member
  • Публикации: 2019
« Отговор #121 -: Ноември 28, 2015, 10:56:25 pm »
ДелфинчеН :) Благодаря! Не се обиждам :) Започнах да ходя на психолог - да видим :)  Привлечен беше от силата ми ... но отвътре му идва да ме подчини, което не може да стане ...

Корея, много точно ... При него има Меркурий в опозиция на ретро Уран по оста АС/ДС - циничен, груб, арогантен ...Ще пиша после, че си дойде и излизам :)

Недей по един аспект  :012: И аз го имам, но далеч не съм цинична, груба и арогантна  :012: Мога да бъда, но това е друг въпрос.
А за мъжете овни - живяла съм с такъв, не е имало такова нещо като психически тормоз и унижения. А и аз съм Овен. Би трябвало да се избием, особено с моя твърд аспект Меркурий/Уран.  :lol_hitting:
Не е само Слънцето в картата.:)
« Последна редакция: Ноември 28, 2015, 11:11:46 pm от delphin »
Има един глас, който не използва думи. Слушай!
Мевляна Руми

Papy

• Hero Member
  • Публикации: 7914
« Отговор #122 -: Ноември 28, 2015, 11:18:39 pm »
Този мъж не е агресивен
Прилича на капризен и тормозник
Синастрията изглежда прилично добре, вашите проблеми не са м/у мъж и жена, ами между двама човека. Така че тая терапия едва ли ще помогне. Имате почва да се разберете приятелски, нещо ви пречи (транзит/прогресия)

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
  • Публикации: 13839
« Отговор #123 -: Ноември 28, 2015, 11:23:14 pm »
И на мен не ми изглежда лоша синастрията им, нито Овенът е с много дисхармонична карта. Единият квадрат Луна/Марс според мен не прави човека тежък характер и обичащ властови игрички. За това трябва да има и други указания в хороскопа. Виждала съм къде по-трудни карти.

При Овена сякаш транзитният Юпитер в опозиция с наталния Марс разпалва желание за кавги и да доказва правотата си, при Алена по същото време Юпитер минава през Десцендента и създалата се ситуация започва да я задушава повече от обичайното. И на двамата в близките две години им предстои транзит на Сатурн през светило, идва моментът за преосмисляне и вземане на важни решения.
Melius est prudenter tacere, quam inaniter loqui

Emma

• Hero Member
  • Публикации: 2844
  • Mbuki-mvuki
    • Emma и картите
« Отговор #124 -: Ноември 28, 2015, 11:33:38 pm »
Не понасям агресията в каквато и да е форма, при него е толкова взривна и деструктивна .... При силните хора - самоконтролът е най-важното качество ...

Криво ми е - не искам да живея в такава война - постоянно, всеки ден, за безсмислици. Властови борби за спорта .... Безсмислени, уморителни, разхищаващи енергията, която може да е градивна ...

За 6г. - нито веднъж не сме отишли на почивка или на кино - когато аз искам, където аз искам, на който филм на мен ми се гледа ... Има нужда да господарства, да посочи какво и аз да го организирам, а накрая да намери кусури ... Ако можеше само да види през моите очи с какво снизхождение го гледам, от позицията на по-силния, по-осъзнатия ... И не ми харесва да живея така. Точно съм в позицията да зная, че ен ми е тук мястото, но да не знам кой път да хвана и се лутам на място ...

Той е Овен, да, но не новолунен, ето една наша синастрия :) Неговият Марс на моя АС ....рита, блъска ... раздава юмруци ...

Благодаря за отношението :) Почувствах усмихната прегръдка ;)

Алена, ако написаното подчертано е съвсем в буквален смисъл и е насочено към теб - физически... Момиче!

Уф... Не понасям агресивни мъже. Нито биещи. Нито психически тормозещи. А още повече психически и физически тормозещи.
Ще се въздържа от коментар. Ти си голямо момиче. А аз не искам да давам съвети през моята камбанария за нещо толкова важно в живота ти. А и подозирам, че мога да съм крайно цинична в определенията за мъжа ти, ако раздава шамарено правосъдие.

Марсовете ви са в знаков квадрат. А в синастрията ви има прекрасен съвпад на Слънце и Луна. Но ти си със Слънцето, той с Луната... Мъжки/женски принцип. Това е като съвпад на Венера и Марс. Но жената е с Марс, а мъж с Венерата. Прекрасен аспект. Стига да има хармония всеки със своята мъжка/женска страна.

Овните не са много самоконтролиращи се. Но имат други хубави качества - изригват, освобождават напрежението и много бързо им минава. В следващ момент ще се забавляват над своята ярост. Или го приемаш, или се дразниш.
Аз също имам на главата си един яростен Овен. И не, че не ме е яд, че насече спалнята ни с брадвичка за месо. Но съм приела, че има и такива мигове, в които трябва да изразходи натрупаното напрежение. Не е бил агресивен към мен никога. Но не си поплюва за разни битови неща - телевизор, телефон и т.н. уреди.
Ти явно си склонна да изживяваш тези неща много дълбоко. Да ги помниш. Аз също помня някои разочарования дълго. Но на ежедневно ниво го подминавам като сфинкс, когато си бучи и трещи. В случай, че има нужда от публика - ще го погледам. И ще продължа да си върша заниманията.
I am naked, not unclothed but exposed…You undress me, not my skin, but my soul.

Papy

• Hero Member
« Отговор #125 -: Ноември 28, 2015, 11:39:24 pm »
Леле, Ема...ако моят чупеше телевизор, аз щях да счупя хладилника и така да сме без мебели за 0 време...как се оправяте финансово?
Шегувам се

Всеки подлага другите на психическа агресия понякога, то това е основата на повечето дразги, а няма такива 2-ма, дето никога да не се скарат. Въпросът е какво става след това
И наистина за повечето невървежи в двойката са винавни винаги и двамата, при нормални хора говоря

Алена, водните марсове имат нужда от приласкаване, иначе могат да са доста подли. А и явно ти никога не си си хващала чантичката в неизвестна посока за няколко дена, за да разбере неговата луна с кой си има работа
« Последна редакция: Ноември 28, 2015, 11:43:47 pm от Papy »

Emma

• Hero Member
  • Публикации: 2844
  • Mbuki-mvuki
    • Emma и картите
« Отговор #126 -: Ноември 29, 2015, 12:17:20 am »
Аз не му обръщам внимание, когато нещо счупи. Но той обикновено винаги предупреждава, ако гледа с лошо око на нещо. Изключвам спалнята.
Телевизор хвръкна от прозореца по причина многократно умоляване детенце да слуша своята музика по-тихо или поне да не пречи на всички в къщата. Телефон беше счупен, защото няма кой да го вдигне, а е звънял дълго време. Спалнята беше набедена за проблеми с възпален нерв. Тя не успя да се защити адекватно, да му е мислила. Продъни си радиатор на колата от яд. И такива неща - то не е едно.
Овньо може да счупи, но ако е бил несправедлив, ще ти позлати счупеното - ако е бил яден неправомерно.
И ние сме с напрегнати Марсове, както Алена и мъж й. Но явно по опозицията на Марс се редуваме в изтрещяването. Когато него го е хванала нервата, аз се правя, че го няма или съм мълчаливата публика, ако търси внимание. Но не може да ме затрогне кой знае колко, че чак и да го мисля дълго. Бре, айде няма нужда. Когато аз изтрещявам, той си мълчи или е прекалено изненадан. Да не забравяме, че скоро му изхвърлих телефон през прозореца на колата - нов телефон.
Когато двамата се караме е страшно. Но в един миг става чак комично. Обикновено аз се успокоявам първа или ме избива на истеричен смях. И спирам скандал. Но ние не сме злопаметни за такива неща.
Когато мина бурята със спалнята, цялото домочадие се събра и дружно я изхвърлихме на двора - със смях.

В нашата къща всеки сам събира пари за ремонт на вещите, които са счупени по негова вина - ама наистина по вина. Дали ще е събиране от закуски, от работа като общак, поемане на отговорност в работата за сметка на почивка на другия. Трябва да се отплатиш по някакъв начин. Нека не забравяме, че овньо има пункт на цветни и черни метали. Работа почти винаги има. Или се изкупваш като общ работник(детенце), за да ти дойде акъл. Или се занимаваш с досадна документация. Или заместваш някой работник, който се вижда щастлив с повече свободно време.

Както ти казваш, важно е какво се случва след това. И да няма обидени, помнещи дълго. Аз чак толкова не му се впечатлявам, нито той на мен. Мебели и посуда имаме. Все още. Дори да са различни по модел. Но мен това не ме притеснява. Нямам време и енергия да се впечатлявам за такива битовизми.

Може да ми затриете мнението по-нататък. Че е много офтопик.

Иначе аз съм го срещнала на мунданен съвпад Венера/Марс в Овен. Не помня датата с точност. Били са в съвпад с негов Меркурий. И опозиция с мой. Той е имал възврат на нодалната ос и тр. Слънце е направило съвпад с Дсц му. Тр. Уран, Марс и Венера са му били в 5 дом.
Аз съм имала съвпад на нодалната ос с Асц/Дсц. И тр. Сатурн в 7 дом. Моето прогресивно Слънце е било в съвпад с нат. Юпитер.
I am naked, not unclothed but exposed…You undress me, not my skin, but my soul.

a.l.e.n.a

• Hero Member
« Отговор #127 -: Ноември 29, 2015, 03:28:23 am »
Ах, Момичета :) мило ми стана да прочета толкова коментари по темата и то съдържателни :) Имам нужда да ги препрочета още пъти :)

Както е написала Papy - той е капризен и тормозещ - ту му млякото горещо, ту пък друго нещо .... Последния месец по-добре вървяха нещата, имаше малко спокойствие, а днес явно е било време за избухване ...

Все си мисля, че неговият Марс в Риби не се чувства толкова мъж, колкото Слънцето в Овен го изисква. Все едно има идеали за мъжество, които другите не признават и тръгва да се самодоказва с грубост.

Груб е с всички, дори с майка си и племенниците си, не е само към мен ... Физически не ми е посягал, но и другият тормоз не е малък ... Все още вярвам, че има начин да се "разберем", затова и съм с него :)

Papy

• Hero Member
« Отговор #128 -: Ноември 29, 2015, 05:39:23 am »
Че щом с всички е груб, децата ви как са?

Корея

• Hero Member
  • Публикации: 2120
« Отговор #129 -: Ноември 29, 2015, 08:38:15 am »
Това, което Емма описва, са преживявания за търсачи на силни усещания.
На моята Луна , ако веднъж и се случи, ще си подвие опашката и у дома, да си е сама и на спокойствие.
Алена, освен временна раздяла, за да видите отстрани грешките си и дали наистина не можете един без друг, друга алтернатива не виждам. Подло е, когато усилията идват само от един, пък и положението ми прилича на тиктакаща бомба.
Може да си доказва мъжеството и по други начини, не с крясъци и подчинение.
Ако са единични случаи, може и да преглътнеш, но когато терорът е ежедневие, е мъка.
Според мен широкоскроен , за да бъдеш с такъв не е правилната дума, трябва да си изтривалка.
Казам го от позицията на човек, който е имал връзка с манипулиращ Овен, слава Богу , акълът ми дойде, когато почна да ме шантажира , за да го съжалявам, иначе едва не преби човек, паркирал на мястото му и на косъм не прегази дядо на пешеходна пътека. Целият свят му беше крив и му беше длъжен, особено аз. Много го обичах, но себе си обичам повече, за щастие.
И сега ни се водим, ни се караме с един Овчи Марс, но съм му дала да разбере, че не ми е приятно да ми докарва сърцетуп с думи и действия и ако има такива, спирам да съществувам за него. За две години и малко има огромен напредък.

От малките радости в живота
човек може да си сглоби едно съвсем прилично щастие...

Рени

• Hero Member
  • Публикации: 12741
  • Мъдрият се познава по това,че много се смее.
« Отговор #130 -: Ноември 29, 2015, 10:51:37 am »

... водните марсове имат нужда от приласкаване, иначе могат да са доста подли.

Да.  :)
„Това е моят ритъм и винаги е било така: който може – ме следва, за останалите не отговарям“

Satin

• Hero Member
  • Публикации: 3180
« Отговор #131 -: Ноември 29, 2015, 10:51:52 am »
Алена, ще сложиш ли само неговата карта, че не виждам така.
Цитат
Все си мисля, че неговият Марс в Риби не се чувства толкова мъж, колкото Слънцето в Овен го изисква. Все едно има идеали за мъжество, които другите не признават и тръгва да се самодоказва с грубост.

Груб е с всички, дори с майка си и племенниците си, не е само към мен ... Физически не ми е посягал, но и другият тормоз не е малък ... Все още вярвам, че има начин да се "разберем", затова и съм с него :)

При Марс в Риби, често се случва да са насилници в семейството, главно психически, да потиска партньора. Той е слънчев Овен, и както казваш Марсът му вероятно не винаги може да задоволи потребностите на Слънцето. Луната и Марс са в квадрат, бързо пали. Но с тази Луна в Стрелец, мисля, че бързо му минава.

Да би да има някакви професионални проблеми в момента, да иска и да не може да се докаже и съответно да пренася неудовлетворението си вкъщи, а същевременно ти да имаш успехи . Защото, ако се чувства като мъж, не би правил подобни ексцесии. Когато Слънцето му е доволно, мисля, че е коренно различен човек, решителен и грижовен.

Предвид квадрата на Марсовете ви, ще те напада, когато усеща твоят Марс по-силен, по-успял. Не мога да видя Луната ти дали е съвпад Сатурна му, това не е приятен аспект особено за твоята Лъвска Луна. Като изключим това, синастрията ви е доста приятелки настроена.

Тр. Сатурн в момента май му квадратира Марса, чувства се в безизходна позиция и първосигналната реакция на Марс е агресията, притиснат в ъгъла той напада, освен ако не е тотално премазан. Още повече, че е в Саде-Сати и Сатурн активира и наталната квадратура Марс/Луна. Луната му е хармонична в натала, тя също трудно би приела ограниченията на Сатурн.

Рени

• Hero Member
  • Публикации: 12741
  • Мъдрият се познава по това,че много се смее.
« Отговор #132 -: Ноември 29, 2015, 11:03:26 am »
 А как се тълкува "Карта на първа среща " във виртуалното пространство ? Така или иначе, хората все по-често  (ще )се срещаме тук, било в посока романтични отношения, професионални, приятелски, споделяне на общи интереси и т.н.  :)
„Това е моят ритъм и винаги е било така: който може – ме следва, за останалите не отговарям“

a.l.e.n.a

• Hero Member
« Отговор #133 -: Ноември 29, 2015, 02:51:15 pm »
Децата предпочитат мен ... и не само, защото съм майка ... Шегите му и представите за закачки са много неусместни и често се разправяме и за това. Например - малкият тича - по бебешки - врътка дупето, като пингвинче. Та, за него е голям майтап - да мине край него, доакто тича и да го спъне. Малкия пада, разстройва се, не разбира, ядосва се. Или леко с крак да го бутне по дупето и да го събори .... Или баткото си играе с някоя кола, изпуска я и последва драма голяма:"Ти до кога ще изпускаш, омръзна ми да изпускаш .... какви са тези кашкавалени ръце..." И подобни истерии. С крясъци няма да го направи по-хващащ. Моите родители са в потрес, неговите си го знаят ...

На паркинг се беше сбил да - някакъв колега му взел предимството, не за място - при движение и се ступали. Криво му беше после, обади ми се веднага, искаше да изговори емоцията. Ако трябва да разсъждава - няма да го направи, но се взривява на момента ....

Бързо му минава, вярно е  :) Но, като ни отрови сутринта ... все тая, че му е минало, ние сме отровени. Изумява ме от какви дреболии и несъществени з амен неща се възпалява, ама искрено и отвътре. И не си приоретизира за какво си струва да се мобилизира ....

Да, на работа има проблеми - напусна работа по свое желание през януари 2014г, а частният бизнес не покри очакванията му. Чувства се провален и нереализиран. Уж търси работа, ама не съвсем. И е потиснат от това, че няма "кариерно развитие".

За подлостта - така е, не подозирах до един момент, в който аз бях сменила работа и се налагаше да отсъствам почти по цял ден за няколкое мсеца. Прибирам се към 23ч., детето спи, той спи. Излизам към 7ч - пак спят. Един ден - почти накрая - разбрах, че съседа - унгарец - извикал "закрила на детето, защото баткото плачел всеки ден с часове. И какво се оказа. Детето иска нещо. Таткото го отсвирва и малкия започва да плаче, тръшка се - в коридора. Уморява се, заспива. Таткото го пренася в леглото и аз, като се прибера - всичко миро и тихо. До тогава все аз съм се оправяла с детето. ако виждам, че иска нещо, което не давам - веднага измествам темата, предлагам друго по-интересно - драми не е имало. Но на таткото не му се беше налагало никога ... Та да се върна на подлостта - когато стана ясно за сигнал и кой го подава - веднага се обади на адвоакти, измисли лъжи - пръв да подаде жалба, оплакване в полицията - че вдига шум, че не знам си какво .... Беше чиста стъкмистика и подлост ... Тогава си дадох сметка, че ако тръгнем да се развеждаме някога  .... ще разбера, че съм такава каквато никога и в мислите си не съм била и ще има много подлост и долни истории.

И хайде последно, че стана дълго - раздялата - и психоложката е на мнение, че трябва да се вдигна с децата, за да си даде равносметки.

Ето му и картата:

Happy58

• Гост
« Отговор #134 -: Ноември 29, 2015, 03:13:16 pm »
Алена, да не си объркала темата ....

Иначе, по въпроса - много е лесно на чужд гръб да се каже "развеждай се". Подкрепям те в желанието ти, преди тази стъпка да опиташ и други методи. Може би да говориш повече с него, или дори и да се караш - особено за отношението към децата. Може би той просто така "го може" и ако му кажеш как всичко това изглежда отстрани и как се отразява на тях, да предприеме нещо .... макар че с този Асц Телец малко трудна работа.
Нумерологично ти бях писала, че след НГ той ще е по-податлив за разговори, емоционално въздействие и т.н. Бих ти предложила да изчакаш и да опиташ. Все пак това е семейство ....