Да си представим следната ситуация. Знам, че ще прозвучи прекалено американизирано, но нека си я представим за целта на темата.
Средностатистически човек (мъж или жена), с брачен партньор от 8-9 години, две деца (да кажем момче и момиче), домашен любимец (да кажем куче), къща в приятен квартал с добре поддържана зелена морава отпред и заден двор. Половинката е разбираща и подкрепяща. От време на време по някоя малка караница за дребни неща, но никога голям скандал. Със стабилна работа и добра перспектива за професионално израстване в следващите няколко години. Заплатата, който получава, е достатъчна за изплащането на ипотеката, текущите разходи, сметки, дори стига за лятната почивка, подаръци за децата и половинката по важни празници (предупредих ви, че ще звучи по американски). Изобщо стабилен и уреден живот.
И изведнъж се появява нов човек, който разтърсва този подреден и спокоен свят из основи. Всеки път, когато погледите им се срещат или разговарят, разбира, че този човек е всичко, за което някога е мечтал и дори онова, за което не е осъзнавал, че мечтае. Могат да говорят с часове на всякакви теми, допълват мислите си. Откакто се познават, цветовете са по-ярки, залезите - по-красиви, животът - по-сладък. Брачният партньор е човекът, с когото може да си представи да изживее всеки ден от остатъка на живота си. Но не може да си представи и един ден без този нов човек... Схващате картинката. Новото е по-вълнуващо от добре познатото старо. Но какво да прави този човек, ако новото се окаже, че не е просто краткотрайно увлечение, а нещо по-сериозно - любов. Има три варианта и всеки завършва с нечие разбито сърце. Първи вариант - развежда се с настоящия си партньор и се събира с новия, но как да разруши перфектния стабилен свят на децата си. Вариант две - разделя се с новата си любов, остава с настоящата си половинка и страда, възможно до края на живота си, за пропуснатата възможност да бъде щастлив. Трети - изневерява на брачния партньор с новата си любов, живеейки в лъжа, най-вероятно наранявайки всички участници в историята.
Това не е моята история, но би могла да бъде. Би могла да бъде историята на всеки. Истории като тази се случват всеки ден. Как бихте постъпили вие? Може би има четвърти, пети и т.н. вариант. Не знам как бих постъпила аз, но знам как не бих. Не бих избрала варианта с изневярата и двойния живот. Просто не бих могла да гледам в очите съпруга си, ако съм влюбена в друг мъж и му изневеря с него.