и аз имам Сатурн (у9) на върха на 9д в Козирог.
до 18 не можех да напускам страната, сега ми липсва ресурс:Д
иначе, проява, която съм отбелязала, е отсъствието на авторитети - много ги търсех, допреди 5 години качвах на пиедестал почти всеки, учители в смисъла на ментори и образци в живота си не съм срещала, въпреки желанието си. имах усещането, че съм недостатъчна (недостатъчно добра, развита, умна, смислена, ценна, etc.), отне ми време, за да "прогледна", сега е обратното, изчерпа се кредитът ми на доверие спрямо човечеството и рядко срещам хора, които да са ми интересни, от които да има какво да науча.
никога не съм имала проблем с образованието, в каквато и сфера да съм се хвърляла, за отрицателно време задминавам всички //а не е като да се задоволявам с посредствена среда, все си търся нови и нови предизвикателства, които да ме разгърнат с нови знания и умения.
но (почти) винаги имам проблеми с входящи изпити за висши училища. попадам на неквалифицирани/неуместни/нагли изпитващи или тегля късата клечка в разни предварително разчертани схеми и няколко пъти съм оставала вън от класиране, въпреки че съм била (най-)квалифицираният кандидат. колко гаври съм понесла върху себе си по този повод само аз си знам. но това единствено потвърждава липсата на авторитети и ме пази от нечиста среда, а също и стимулира самообучението ми, което започва още от детските ми години - предпочитам да се обучавам сама, така усвоявам най-добре, групите никога не са работили за мен, а и рядко случвам на добри учители. //освен всичко друго, Сатурн ми е близо до Слънцето и има секстил с Плутон и опозиция с Хирон - тормоз от властимащи (преподаватели и не само), физически, психически, всякакъв, не знам изобщо как оцелях в гимназията:Д