Благодаря ви на всички за отговорите! Ще се опитам да не пропусна нещо.
Първо не се сетих, че аз имам тригон на Плутон със Слънцето, това ме доведе до психологията и езотеричните и окултни интереси. Истина е, че периодично хора от ъндърграунда изиграват важни роли в живота ми, даже направо ме изкарват от коловоза, предимно в положителна посока (някои от организираната престъпност, други от служби и шпионски структури), слава Богу не се задържат за дълго след главната си роля.
Това, което
Рени каза: "Всички, които имат Слънце-Плутон са(сме) обсебени от самите себе си, от мания за величие и очаквайки да станат нещо изключително." е много валидно за мен. Имам нагласа към себе си, че трябва да постигна нещо много повече, да не оставам "средностатистическа". Смятам, че е въпрос на компенсация на определена малоценност в мен, и му се дразня, честно казано. Надявам се, че до 5-10 години ще го надживея. Интелектуално имам разбирането, че най-великото е в най-обикновеното и средностатистическо, но още не го прежвивявам.
Рени, това не го разбрах: "Наблюдавай движението на прогресивната Луна след раждането 6 месеца напред и транзитното Слънце при първата си опозиция, за информацията, която търсиш."
Питаш за Луна и Марс при мъжа ми - те са в един знак и дом, без да са в съвпад - 8 във Везни. Мъжът ми има и Плутонова страна, но не се бях замислила, просто е много рафинирана. Има пълен 8 дом - Луна и Марс/Плутон.
Reptil, съвпадът Марс/Сатурн като че ли не ме притесни отникъде, аз го имам. С мъжа ми имаме съвпад на две конфигурации - Марс/Сатурн/Плутон при мен с Марс/Плутон при него. Ще кажете, че е ужасен, аз съм го виждала този гигантски съвпад в действие няколко пъти досега в много експлозивни разправии, но добре че са веднаж на няколко години и траят минути. Може би Везните отслабват цялата работа. И двамата сме с убити Марсове във Везни. Добре че хлапето ще има по-стабилен Марс. Хубавото е, че Марс и Сатурн не са с достойнства в Стрелец, че при мен Сатурн екзалтира, а Марс е пропаднал и това е осезаемо.
Друго, което се повтаря при нея - стационарният Марс, ако докара до там и не се роди утре-другиден. Аз имам стационарен Марс, който обръща ретро в деня на раждането ми, както се случва и сега - пак назад.
Също така много силното Ураново влияние при нея (Слънцето съвпад Уран) също идва по наследство - от баща и с АЦ Водолей и Уран на МС, и от мен - Луна и Меркурий във Водолей и Уран на ИЦ. И двамата имаме точни квадрати на Слънцата ни с Уран. Едно Ураново семейство сме, в което много добре разбираме и уважаваме нуждата от лично пространство, свободно време и нужда от различност и индивидуалност, това ще помогне за отглеждането на Урановото ни дете. И аз като
Flora си мисля, че ще е представител на бунтарско поколение с тези аспекти на бавните планети, които са сега.
Очаквам да се роди на 7-ми, на новолунието, но ако изчака някой ден още, да хване тригоните, няма да имам нищо против.
Един друг въпрос да ви задам, дали имате такива наблюдения, но не знам дали е за точно тази тема. Прави ми впечатление, че братовчеди много често се раждат в един знак, даже в рамките на няколко дни. Особено ако са първородни. Аз съм на 21-ви, а първият ми братовчед е на 24-ти, и двамата сме първородни. Мъжът ми е на 14-ти, първата му братовчедка на 13-ти, първородни. Племенникът ми е на 13-ти, това малкото ще се роди около тая дата - първородни също. Повтарят се знаците, но в различни години. По второродни също ми прави впечатление, че децата на братя/сестри се раждат околко едни дати в различни години. Брат ми (втори) и братовчед му (трети по ред) са в две поредни години на една дата. Имате ли такива наблюдения или това си е само при нас? Разбира се знаците не са случайни също - ние с братовчед ми повтаряме баба ни, мъжът ми с братовчедка му - вуйчо му, племенникът и малката ще заложат на общия им дядо, брат ми и братовчед ни - ами те буквално повтарят най-акцентирания знак във фамилията.