Ведическата карта на мъжа е много красноречива – и раши, и навамша. Това вече е третият случай на мъж скандалджия и домашен тиранин с Луна в накшатра Пушйа, уж от миличките била – от края на Рак до началото на Лъв, гледано по тропическия Зодиак. До 6 гр. 59 мин. фиксиран Рак е марсова терма. Мисля, че Луната на мъжа е граничен случай – трябва да я видя с вавилонската прецесия, има разминаване с Лахири.
Проверих – гранична е наистина, 6 гр. 58 мин. И все пак е в терма на Марс, гледано по античния Зодиак. Описанието на тази терма хич не е от положителните, със склонност да буйства и да се гневи. Двата най–важни ъгъла са в терми на малефици – АС в терма на Сатурн, МС в терма на Марс. Слънце в съвпад с Алгол. По ведическата – Слънце в един знак с Кету, като и двете са в накшатра Криттика, в 8 дом от изгряващия знак.
При него Марс е в един знак с Юпитер в 6 дом – дома на житейските битки и враговете. Работи си по предназначение, все си търси врагове. Ако липсват такива навън, съзира ги в лицето на домашните. Същевременно Марс е в квадрат към Венера и Сатурн. Квадратурата между Юпитер и Сатурн също е по терма – и двете са марсови. На Асцендента изгрява сатурнова терма, Сатурн е в марсова терма. Венера е в собствена терма и Марс е в терма на Венера, така че може да се предположи, че десният му квадрат към нея вреди още повече на отношенията с жените. В съчетание с Луна в марсова терма има някакъв вътрешен гняв, който се излива върху тях. Освен това, според мен проблемът ескалира, ако в ежедневието не се занимава с никаква мъжка дейност и няма къде да изхаби този заряд. Всеки неоползотворен енергиен излишък може да доведе до щети. Или до психосоматични проблеми. Или до алкохолизъм в някои случаи. А с Марс и Юпитер в 6 дом, гледано по античната система, се иска действие. Не лежане на дивана, не пукане на бири, не вършене на женска домакинска работа. Струва ми се, че този човек много вътрешен гняв е натрупал, а ако поради здравословни причини не е в състояние да работи, има обяснение за гневните му реакции.
А Раху във втори дом от Лагна, особено в знака Скорпион по сидерал, може да бъде и предпоставка за нездравословни хранителни навици, включително и за по–обилна употреба на алкохол.