Автор Тема: Натални карти  (Прочетена 1146435 пъти)

birliban

• Newbie
  • *
  • Публикации: 36
Re: Натални карти
« Отговор #4755 -: Октомври 16, 2024, 05:29:52 pm »
Здравейте, бихте ли ми помогнали при разчитането на наталната карта ми във връзка със следния казус: С приятеля ми прави опити за бебе, но несполучливи към настоящия момент. Въпросът ми дали моята наталната карта може ли подскаже колко деца ще имам? Бих искала да знам, какво е ситуацията, за да не очакваме с надежда всеки цикъл и... Имам осиновено дете от предишен брак. Ще бъда благодарна за Вашия прочит.

Синухе

• Sr. Member
  • Публикации: 268
« Отговор #4756 -: Октомври 19, 2024, 02:00:04 pm »
Ами по съдба ще ти е трудно да имаш деца със Сатурн в 5ти дом,при това не е добре поставен по знак. Осиновеното ти дете е по Сатурн У11 в 5ти дом,но вероятно имаш здравословни проблеми да имаш собствени деца,защото Марс У1 е в квадрат със Сатурн.Не си ли си правила някакви изследвания до сега? ::)

Сатурн в 5ти дом е класически показател за липса на деца или децата идват много късно в живота,а често може и да означава ранна смърт на децата и също така аборти.Определено е трудна позиция за хармоничен 5ти дом и неговите теми.Едва ли ти казвам нещо което да не знаеш, предполагам че щом си във форума то поне разбираш малко от астрология.
Вечният събира вечни неща, смъртният – тленни.

akruks

• Hero Member
  • Публикации: 14006
    • https://victoryastro.blogspot.com/
« Отговор #4757 -: Октомври 19, 2024, 08:00:54 pm »
Здравейте, бихте ли ми помогнали при разчитането на наталната карта ми във връзка със следния казус: С приятеля ми прави опити за бебе, но несполучливи към настоящия момент. Въпросът ми дали моята наталната карта може ли подскаже колко деца ще имам? Бих искала да знам, какво е ситуацията, за да не очакваме с надежда всеки цикъл и... Имам осиновено дете от предишен брак. Ще бъда благодарна за Вашия прочит.
По натал дома на децата се управлява от Слънце, което е в хармонична връзка с У1 Марс, а самото зачеване е по 8д., ще е добре да се посъветваш със специалист по репродуктивна дейност, а не с астролог
Астрологично се гледа и картата на мъжа, не само на жената, защото на тебе може да ти е драснато отгоре да имаш деца, но на мъжа картата да показва проблеми в тази област. Все пак си на 48г и не знам дали на тази възраст правят ин витро, нали въведоха ограничение на възрастта за жената?

Сафо

• Hero Member
  • Публикации: 7880
« Отговор #4758 -: Октомври 19, 2024, 10:13:22 pm »
birliban,трудна карта относно зачеване .Ти си нощно раждане,а Луната е зле поставена,в знак на заточение и в дом на страдание.Нейният диспозитор-Сатурн в 5ти дом,заточен.
Марс,като упр.на 1ви дом -заточен и хвърля аспект квадрат към Сатурн в 5ти?!Венера е важна ,защото упр.яйчниците при жените,но твоята е в съвпад с Марс.
Юпитер също в знак на своето заточение .Слънцето,като упр.на 5ти дом е в опозиция с Луната и в дом на скръб.
Разгледай куспида на 5ти дом в коя терма е и прецени как е поставена планетата,упр.на термата.
Коя планета е с най-добър статус в Натала?Когато тя е хронократор,вероятно тогава има шанс.
Венера е на трон,въпреки негативните аспекти .
« Последна редакция: Октомври 19, 2024, 10:19:21 pm от Сафо »

Синухе

• Sr. Member
« Отговор #4759 -: Октомври 20, 2024, 06:35:44 am »
В тази карта за здравословни проблеми пречещи за нормално раждане също така У5 и У6 са в съвпад.

Не пожелавам зло на никому,много добре знаете че една позиция не означава едно и също нещо в абсолютно всички карти,но когато има проблем то той е показан и в картата.

Имам една приятелка която пометна близнаци и нейният Сатурн също е в 5ти дом,но май беше ретрограден (това условие намаля лошата проява на Сатурн,да не говоря че отделно от това по ведическа система Сатурн и е на трон във Водолей),при това има здраво дете нормално порастнало преди аборта.Много добре знам,че Сатурн в 5ти дом не дава винаги липса на деца,но все нещо има-освен ако не е силен.Един от последните ми случаи със Сатурн в 5ти дом-майката и дъщерята не се понасят и се карат постоянно (но нямам данните на детето да им видя синастрията) все едно са врагове-така че тук така се е проявил Сатурна в 5ти дом.Колкото до Уран съм съгласен,че в който и да е дом транссатурнова планета показва,че делата по даденият дом не протичат нормално.Ще дам пример за себе си-имам 2 полубратя,като с единия нямам никакъв контакт и съответно Уран в 3ти дом.За Нептун и Плутон също имам някакви ексцесии по домовете в които се намират,с една дума човек няма контрол по делата на дома,където попадат и почти винаги има някакви странни обстоятелства.Друг негативен фактор за темата деца е и Кету (ЮЛВ) в 5ти дом-познавам няколко мъже,които не искат да имат деца и причиняват аборти на партньорите си с такава позиция,но разбира се само по един фактор това няма как да стане,гледа се цялата карта.Но специално при Сатурн се наблюдава следното-той е достатъчно голяма причина и сам да си действа негативно по делата на 5ти дом.

akruks

• Hero Member
  • Публикации: 14006
    • https://victoryastro.blogspot.com/
« Отговор #4760 -: Октомври 20, 2024, 02:18:01 pm »
Синухе, имам Кету в 5-ти дом в Козирог, Сатурн ретро в 5д Водолей, като Сатурна ми стана директен по прогресия точно когато завърших училище и започнах работа. Не знам защо гледаш на тази планета като на разрушител, като Сатурн е символ на градеж и стабилност. За спортове, където се изисква постоянство и неуморен труд, Сатурн в 5д е от полза, не е вреда!

Синухе

• Sr. Member
« Отговор #4761 -: Октомври 20, 2024, 03:19:44 pm »
Сатурн при теб е на трон,което го прави полезен явно за делата на дома който заема.Съгласен съм с теб,че има и положителни страни по принцип, но като естествен малефик си носи и някоя друга негативна тенденция. :)

Моят Сатурн по натал е стационарен и в знак на екзалтация-определено си има плюсове,но като цяло не го искам в дома на парите ми хаха

birliban

• Newbie
  • *
  • Публикации: 36
« Отговор #4762 -: Октомври 21, 2024, 02:06:03 pm »
Благодаря на всички отзовали се за тълкуване на наталната ми карта. Ще дам малко пояснения, надявам се с това да не натоваря темата. Изследвания са правени и не е констатиран проблем. Бременност е имало, но трябваше да бъде прекъсната. Не съм правила ин витро процедури и нямам намерение за такива. Относно картата на приятеля ми, съм се замисля и аз, но съжаление той не знае точния си час на раждане.

Рени

• Hero Member
  • Публикации: 12817
  • Мъдрият се познава по това,че много се смее.
« Отговор #4763 -: Октомври 21, 2024, 07:16:12 pm »
birliban, Юпитер е първи управител на 5 дом и е в двутелесен знак, вижда Асц и има управление над него, в дом, който има сила да действа, така че има възможност за още деца. Диспозиторът на Юпитер  е в плодовите знак и екзалтира Юпитер. Щом си на 48 г, Марс управлява годината, който е в 1 дом, може да породи събитие, за което питаш. Наблюдавай до РД си ден фазите на Луната от новолуние до първа четвърт и от последна четвърт до новолуние, дали тр. Юпитер и Венера ще аспектират Марс. Успех!
„Това е моят ритъм и винаги е било така: който може – ме следва, за останалите не отговарям“

Рени

• Hero Member
  • Публикации: 12817
  • Мъдрият се познава по това,че много се смее.
« Отговор #4764 -: Октомври 21, 2024, 07:31:47 pm »
Сатурн винаги и навсякъде пречи, такава е природата му, да свива, да отнема жизнеността/живот, да разочарова. Ако е в знаци, където се чувства добре, може да носи добри резултати на натива, но за сметка на  другите. В 5 дом, домът на Венера, Сатурн отнема радостта от романтиката, любовните афери, удоволствията, ражданията, децата или носи разочарования впо тези теми. Когато Сатурн е хронократор се усеща най-силно дистанцията, страхът, загубата, контролът, разочарованието  от/ в романтиката, удоволствията, ражданията, децата.
« Последна редакция: Октомври 21, 2024, 07:37:58 pm от Рени »
„Това е моят ритъм и винаги е било така: който може – ме следва, за останалите не отговарям“

Svetla

• Jr. Member
  • **
  • Публикации: 61
« Отговор #4765 -: Януари 24, 2025, 09:45:19 pm »
Привет, прикачам натала за Papy  :-* и за всички, които решат да коментират 😊 Какво бихте казали? Благодаря.. 🌹😊

Dirge

• Newbie
  • *
  • Публикации: 2
« Отговор #4766 -: Януари 26, 2025, 01:29:06 am »
Здравейте,не знам дали точно тук да попитам или в другата тема,въпроса ми е дали има нещо сбъркано в мен по наталната ми карта,досега никога не съм имал приятелка и чак ме е срам да кажа на колко съм години вече...мисълта ми е дали просто така ми е отредено да си остана сам...

Сафо

• Hero Member
« Отговор #4767 -: Януари 26, 2025, 06:35:35 am »
Dirge,представен си от Венера,упр.на асц и 8ми дом,в сърцето на Слънцето,в 4ти дом.Женска планета в женски знак и в ъглов дом.Упр.на 7ми е Марс в аспект съвпад с Нептун в 4ти.
Всички планети в картата са под хоризонта.Насоченост навътре,към семейство,дом,родител.Земните знаци,където е стелиума много трудно се променят,не са гъвкави,земята е най-твърдата материя от елементите.Но все пак ъгловите домове и кардинални знаци са източник на събития.Зависимостта към родител е много силна,може да има някаква популярност,страст към нещо.Това,че Марс и Венера са в един знак е добре.Виждат асц.
Статуса,или 10д.се упр.от знак Рак и Луната в 6ти дом,риби,което мисля е спънката тук.Луната не вижда асц.нощно раждане си,а тя е важна.Нереалистични представи ,залитания ...
Силни планети,Сатурн упр.на 5ти е на трон-забавя ......
Според мен,причината е родител,дом,произход.Страх.Има нещо особено в дома.Оттам са притесненията.Има надежда(за любовни отношения) ,заради ъгловото положение на Венера и Марс.
Сега транзитен Сатурн е при Луната ти,а Марс от рак по транзит ,раздвижва стелиума в козирог.
« Последна редакция: Януари 26, 2025, 06:44:30 am от Сафо »

Сафо

• Hero Member
« Отговор #4768 -: Януари 26, 2025, 07:22:26 am »
Светла,човек с опозиция Венера/Сатурн има проблеми в любовните взаимоотношения,чувства липса на любов.

Люба

• Hero Member
  • Публикации: 1333
« Отговор #4769 -: Януари 27, 2025, 10:55:45 am »
За Дирге подкрепям написаното от Сафо.
Картата сама по себе си не е трудна, трудното сами си го правим.
Типичното по козирожки всичко да е успехи и пари, които тук не липсват, сковават. Няма излишни бариери в картата. Значи са външни.
По-малко претенции, повече риск. Да, обаче няма риск в тази карта, уви.
Това, че вече е минал сатурновият възврат, но няма отваряне по проблемната тема е лош знак и залог за ергенство и все по-големи затруднения занапред.
Може би рецептата на Козирога - прагматично действие, целенасоченост за изпълнение и постигане на резултата, да се приложи и по партньорската тема.
Решаваш, прибираш някого вкъщи.