Dirge,представен си от Венера,упр.на асц и 8ми дом,в сърцето на Слънцето,в 4ти дом.Женска планета в женски знак и в ъглов дом.Упр.на 7ми е Марс в аспект съвпад с Нептун в 4ти.
Всички планети в картата са под хоризонта.Насоченост навътре,към семейство,дом,родител.Земните знаци,където е стелиума много трудно се променят,не са гъвкави,земята е най-твърдата материя от елементите.Но все пак ъгловите домове и кардинални знаци са източник на събития.Зависимостта към родител е много силна,може да има някаква популярност,страст към нещо.Това,че Марс и Венера са в един знак е добре.Виждат асц.
Статуса,или 10д.се упр.от знак Рак и Луната в 6ти дом,риби,което мисля е спънката тук.Луната не вижда асц.нощно раждане си,а тя е важна.Нереалистични представи ,залитания ...
Силни планети,Сатурн упр.на 5ти е на трон-забавя ......
Според мен,причината е родител,дом,произход.Страх.Има нещо особено в дома.Оттам са притесненията.Има надежда(за любовни отношения) ,заради ъгловото положение на Венера и Марс.
Сега транзитен Сатурн е при Луната ти,а Марс от рак по транзит ,раздвижва стелиума в козирог.