Автор Тема: Натални карти  (Прочетена 910516 пъти)

Рени

• Hero Member
  • Публикации: 12741
  • Мъдрият се познава по това,че много се смее.
Re: Натални карти
« Отговор #4755 -: Октомври 04, 2024, 02:26:06 pm »

fly, Венера не обича да я притискат, особено когато си  е  у дома, както при теб  е във Везни-тя отговаря за комфорта ни. В периода тр. Марс ще й хвърля квадрат няколко месеца. При теб и двете женски планети са силно поставени и не търпят дисхармония и неудобство. Различното тази година от всички предходни и следващи години на тр. Марс в Рак е : участието му в затъмненията, смяната на фазата, след декември ще отпусне малко. Конкретно близките +/- 10 дни, Венера не е в свои води и не позволява на такива като теб да се балансират в предпочитанията си, желанията, свързването с другия/-ите. Ефектъте по-силен, ако Слънце, Меркурий или Сатурн са управители на годината.
„Това е моят ритъм и винаги е било така: който може – ме следва, за останалите не отговарям“

fly

• Jr. Member
  • **
  • Публикации: 61
« Отговор #4756 -: Октомври 04, 2024, 06:12:29 pm »

fly, Венера не обича да я притискат, особено когато си  е  у дома, както при теб  е във Везни-тя отговаря за комфорта ни. В периода тр. Марс ще й хвърля квадрат няколко месеца. При теб и двете женски планети са силно поставени и не търпят дисхармония и неудобство. Различното тази година от всички предходни и следващи години на тр. Марс в Рак е : участието му в затъмненията, смяната на фазата, след декември ще отпусне малко. Конкретно близките +/- 10 дни, Венера не е в свои води и не позволява на такива като теб да се балансират в предпочитанията си, желанията, свързването с другия/-ите. Ефектъте по-силен, ако Слънце, Меркурий или Сатурн са управители на годината.
Благодаря Рени за отговора . Явно  ,момента е преходен .Тъй като не разбирам от транзити  близките 3-4 години , около мен само разчиствам от приятели / познати , това с Плутон ли е свързано?

Рени

• Hero Member
« Отговор #4757 -: Октомври 06, 2024, 11:58:53 am »
fly. Не, Плутон няма отношение към личните дела. Транзитите показват времето, когато ще се случи нещо от заложеното в натала, не показват как ще се чувства или реагира човек- това го пише в наталната карта.
„Това е моят ритъм и винаги е било така: който може – ме следва, за останалите не отговарям“

akruks

• Hero Member
  • Публикации: 13755
    • https://victoryastro.blogspot.com/
« Отговор #4758 -: Октомври 06, 2024, 08:25:53 pm »
Здравейте, това е моята натална карта , имам въпроси на които не мога да си отговоря. От известен период от време наблюдавам в себе си една агресия и чувството , че трябва винаги да се защитавам и отбранявам . В готовност винаги да нападна , и разбира се каквато ни е вибрацията и такива хора привличам . При последната ми такава конфронтация установих , че всъщност съм се издразнила на човека , тъй като виждам ,че той проявява тотално неуважение към мен .
Уважението е свързано с егото – Слънцето в натала, което е в напрегнат аспект с Юпитер и някой транзит/лунация или прогресия засяга квадратурата; агресията е по Марс, който спуска квадратура към Луната в 7д (другите), а транзитен Марс в Рак е активирал квадрата. Марс ще се задържи в Рак доста време, като премине в Лъв края на годината ще засегне Слънцето, после ще се върне ретрограден в Лъв-Рак и така до юни 25г. Но тогава вече Плутон във Водолей ще започне да обработва егото (Слънцето), външни обстоятелства няма да позволяват да си вириш носа (образно казано), тоест да си дотолкова самоуверена, че да ти имат уважението. Но това е животът, опитности се добиват като човек опита от всичко – и от меда, и от жилото.

fly

• Jr. Member
  • **
  • Публикации: 61
« Отговор #4759 -: Октомври 13, 2024, 10:43:16 pm »
Здравейте, това е моята натална карта , имам въпроси на които не мога да си отговоря. От известен период от време наблюдавам в себе си една агресия и чувството , че трябва винаги да се защитавам и отбранявам . В готовност винаги да нападна , и разбира се каквато ни е вибрацията и такива хора привличам . При последната ми такава конфронтация установих , че всъщност съм се издразнила на човека , тъй като виждам ,че той проявява тотално неуважение към мен .
Уважението е свързано с егото – Слънцето в натала, което е в напрегнат аспект с Юпитер и някой транзит/лунация или прогресия засяга квадратурата; агресията е по Марс, който спуска квадратура към Луната в 7д (другите), а транзитен Марс в Рак е активирал квадрата. Марс ще се задържи в Рак доста време, като премине в Лъв края на годината ще засегне Слънцето, после ще се върне ретрограден в Лъв-Рак и така до юни 25г. Но тогава вече Плутон във Водолей ще започне да обработва егото (Слънцето), външни обстоятелства няма да позволяват да си вириш носа (образно казано), тоест да си дотолкова самоуверена, че да ти имат уважението. Но това е животът, опитности се добиват като човек опита от всичко – и от меда, и от жилото.
Благодаря на arcus и Рени за коментара .
Това , че в наталната карта Слънцето е в напрегнат аспект с Юпитер , може ли да тълкува че искам да получа повече от колкото давам ( за уважение говоря) .

birliban

• Newbie
  • *
  • Публикации: 36
« Отговор #4760 -: Октомври 16, 2024, 05:29:52 pm »
Здравейте, бихте ли ми помогнали при разчитането на наталната карта ми във връзка със следния казус: С приятеля ми прави опити за бебе, но несполучливи към настоящия момент. Въпросът ми дали моята наталната карта може ли подскаже колко деца ще имам? Бих искала да знам, какво е ситуацията, за да не очакваме с надежда всеки цикъл и... Имам осиновено дете от предишен брак. Ще бъда благодарна за Вашия прочит.

Синухе

• Full Member
  • Публикации: 246
« Отговор #4761 -: Октомври 19, 2024, 02:00:04 pm »
Ами по съдба ще ти е трудно да имаш деца със Сатурн в 5ти дом,при това не е добре поставен по знак. Осиновеното ти дете е по Сатурн У11 в 5ти дом,но вероятно имаш здравословни проблеми да имаш собствени деца,защото Марс У1 е в квадрат със Сатурн.Не си ли си правила някакви изследвания до сега? ::)

Сатурн в 5ти дом е класически показател за липса на деца или децата идват много късно в живота,а често може и да означава ранна смърт на децата и също така аборти.Определено е трудна позиция за хармоничен 5ти дом и неговите теми.Едва ли ти казвам нещо което да не знаеш, предполагам че щом си във форума то поне разбираш малко от астрология.
Вечният събира вечни неща, смъртният – тленни.

akruks

• Hero Member
« Отговор #4762 -: Октомври 19, 2024, 07:48:33 pm »
Ами по съдба ще ти е трудно да имаш деца със Сатурн в 5ти дом,при това не е добре поставен по знак.
Сатурн в 5ти дом е класически показател за липса на деца или децата идват много късно в живота,а често може и да означава ранна смърт на децата и също така аборти.
Благодаря за "милите" думи в пророкуванията ти относно Сатурн в 5д., все едно ми пожелаваш зло на децата  :(
Знаеш ли на колко жени със Сатурн в 5д съм разглеждала натали, при това е управител на 5д и всичките си имат деца, родени на младини! Но познати жени, с по няколко неуспешни ин витро процедури,  в 5д имат Уран.

akruks

• Hero Member
« Отговор #4763 -: Октомври 19, 2024, 08:00:54 pm »
Здравейте, бихте ли ми помогнали при разчитането на наталната карта ми във връзка със следния казус: С приятеля ми прави опити за бебе, но несполучливи към настоящия момент. Въпросът ми дали моята наталната карта може ли подскаже колко деца ще имам? Бих искала да знам, какво е ситуацията, за да не очакваме с надежда всеки цикъл и... Имам осиновено дете от предишен брак. Ще бъда благодарна за Вашия прочит.
По натал дома на децата се управлява от Слънце, което е в хармонична връзка с У1 Марс, а самото зачеване е по 8д., ще е добре да се посъветваш със специалист по репродуктивна дейност, а не с астролог
Астрологично се гледа и картата на мъжа, не само на жената, защото на тебе може да ти е драснато отгоре да имаш деца, но на мъжа картата да показва проблеми в тази област. Все пак си на 48г и не знам дали на тази възраст правят ин витро, нали въведоха ограничение на възрастта за жената?

Сафо

• Hero Member
  • Публикации: 7612
« Отговор #4764 -: Октомври 19, 2024, 10:13:22 pm »
birliban,трудна карта относно зачеване .Ти си нощно раждане,а Луната е зле поставена,в знак на заточение и в дом на страдание.Нейният диспозитор-Сатурн в 5ти дом,заточен.
Марс,като упр.на 1ви дом -заточен и хвърля аспект квадрат към Сатурн в 5ти?!Венера е важна ,защото упр.яйчниците при жените,но твоята е в съвпад с Марс.
Юпитер също в знак на своето заточение .Слънцето,като упр.на 5ти дом е в опозиция с Луната и в дом на скръб.
Разгледай куспида на 5ти дом в коя терма е и прецени как е поставена планетата,упр.на термата.
Коя планета е с най-добър статус в Натала?Когато тя е хронократор,вероятно тогава има шанс.
Венера е на трон,въпреки негативните аспекти .
« Последна редакция: Октомври 19, 2024, 10:19:21 pm от Сафо »

Синухе

• Full Member
« Отговор #4765 -: Октомври 20, 2024, 06:35:44 am »
В тази карта за здравословни проблеми пречещи за нормално раждане също така У5 и У6 са в съвпад.

Не пожелавам зло на никому,много добре знаете че една позиция не означава едно и също нещо в абсолютно всички карти,но когато има проблем то той е показан и в картата.

Имам една приятелка която пометна близнаци и нейният Сатурн също е в 5ти дом,но май беше ретрограден (това условие намаля лошата проява на Сатурн,да не говоря че отделно от това по ведическа система Сатурн и е на трон във Водолей),при това има здраво дете нормално порастнало преди аборта.Много добре знам,че Сатурн в 5ти дом не дава винаги липса на деца,но все нещо има-освен ако не е силен.Един от последните ми случаи със Сатурн в 5ти дом-майката и дъщерята не се понасят и се карат постоянно (но нямам данните на детето да им видя синастрията) все едно са врагове-така че тук така се е проявил Сатурна в 5ти дом.Колкото до Уран съм съгласен,че в който и да е дом транссатурнова планета показва,че делата по даденият дом не протичат нормално.Ще дам пример за себе си-имам 2 полубратя,като с единия нямам никакъв контакт и съответно Уран в 3ти дом.За Нептун и Плутон също имам някакви ексцесии по домовете в които се намират,с една дума човек няма контрол по делата на дома,където попадат и почти винаги има някакви странни обстоятелства.Друг негативен фактор за темата деца е и Кету (ЮЛВ) в 5ти дом-познавам няколко мъже,които не искат да имат деца и причиняват аборти на партньорите си с такава позиция,но разбира се само по един фактор това няма как да стане,гледа се цялата карта.Но специално при Сатурн се наблюдава следното-той е достатъчно голяма причина и сам да си действа негативно по делата на 5ти дом.

akruks

• Hero Member
« Отговор #4766 -: Октомври 20, 2024, 02:18:01 pm »
Синухе, имам Кету в 5-ти дом в Козирог, Сатурн ретро в 5д Водолей, като Сатурна ми стана директен по прогресия точно когато завърших училище и започнах работа. Не знам защо гледаш на тази планета като на разрушител, като Сатурн е символ на градеж и стабилност. За спортове, където се изисква постоянство и неуморен труд, Сатурн в 5д е от полза, не е вреда!

Синухе

• Full Member
« Отговор #4767 -: Октомври 20, 2024, 03:19:44 pm »
Сатурн при теб е на трон,което го прави полезен явно за делата на дома който заема.Съгласен съм с теб,че има и положителни страни по принцип, но като естествен малефик си носи и някоя друга негативна тенденция. :)

Моят Сатурн по натал е стационарен и в знак на екзалтация-определено си има плюсове,но като цяло не го искам в дома на парите ми хаха

birliban

• Newbie
  • *
  • Публикации: 36
« Отговор #4768 -: Октомври 21, 2024, 02:06:03 pm »
Благодаря на всички отзовали се за тълкуване на наталната ми карта. Ще дам малко пояснения, надявам се с това да не натоваря темата. Изследвания са правени и не е констатиран проблем. Бременност е имало, но трябваше да бъде прекъсната. Не съм правила ин витро процедури и нямам намерение за такива. Относно картата на приятеля ми, съм се замисля и аз, но съжаление той не знае точния си час на раждане.

Рени

• Hero Member
« Отговор #4769 -: Октомври 21, 2024, 07:16:12 pm »
birliban, Юпитер е първи управител на 5 дом и е в двутелесен знак, вижда Асц и има управление над него, в дом, който има сила да действа, така че има възможност за още деца. Диспозиторът на Юпитер  е в плодовите знак и екзалтира Юпитер. Щом си на 48 г, Марс управлява годината, който е в 1 дом, може да породи събитие, за което питаш. Наблюдавай до РД си ден фазите на Луната от новолуние до първа четвърт и от последна четвърт до новолуние, дали тр. Юпитер и Венера ще аспектират Марс. Успех!