...трябва да върнат страданието на Бог...
Та, Казвам, идеята да се пожертват, понякога им пречи да разберат...
Много ми хареса това, да върнат страданието на Бог. Не че вярвам, че то идва от Него, но всичко все пак се случва с Негово позволение. Отказах се от саможертвите в началото на прогресивния овчи период. Намирам ги за безсмислени вече. Събуди се някакъв здравословен егоизъм, още не е много силен, не знам и дали ще стане, но е по-добре от преди. Сега поне различавам, дали някой сам си помага и му трябва още малко, или само мрънка и вампирства, а не иска да израсте, освен това, за да стане някой силен, трябва да се кали със собствени усилия. Не мога повече така със саможертви да лишавам някой от трудността да се калява сам. Всичко дадено на готово се попилява, остава само спечеленото със собствени усилия, затова от саможертвата няма смисъл - тя не възпитава лична отговорност. Благодаря ти за думите!
Съни, знам, че си колега.
Аз искам да задълбоча развитието в тая област. Обаче и аз имам лимит, моята водолейска Луна не е способна да поддържа емоционално много хора дълго време. Най-добрите сред колегите наистина са най-изпатилите, все едно дали работят или не. От друга страна и тази професия не е достатъчна, нали има и астрология. И други работа има. Ти можеш да станеш моряк, Съни, или медиум на спиритична сеанси. Можеш да се развиеш и като изследвано лице в лаборапория за проучване на съня, т.е. да направиш кариера на сънливец. :012: Шегувам се с Нептуна ти на МЦ.
Рени, Сатурн миналата година наквадрати Луната. След половин годин ще опне квадрат на Слънцето и секстил на Луната едновременно. И по некое време ще заходи към Саде Сати, но не помня орбиса. Между другото като казваш говорене, рибешкият проблем, е че действието куца.
Романтика, благодаря ти за антропософския цитат, много ми харесва! Най-смешното е, че методите, които ползвам за другите и очевидно работят, почти не прилагам за себе си - обущарят ходи бос. И това е така, си мисля, даже всъщност съм убедена, че не методиките, а връзката човек-човек е това, което лекува. Най-трудно е да направиш връзка със себе си и да я поддържаш. Втората част ми се изплъзва.