Скорпионската Луна по принцип няма мярка, това по повод честата смята на обектите на Аделина. Честата смяна на партньорите се дължи на силните вътрешни емоции и желания, които често притежателите на такива Луни не умеят да контролират и причината не е че са влюбени /щото реално не са, просто са обсебени от страстите си/, обекта на тези емоции не от особена важност, ако не е този, ще е следващият. Но емоциите винаги са силни и обсебващи, като някакъв наркотик от който имат нужда. И сценарият винаги е един и същ, докато не се овладее тази Луна /искат да контролират другите, защото не могат да контролират себе си/. Честото прескачане от легло в легло е за да си задоволяват страстите.
Моята по някаква причина, я заради Сатурн в 8-ми или силното Марсово влияние, не е чак толкова обсебваща и шавлива, държа си много на независимостта и затова уважавам правото на другия да има лично пространство /ама аз контролирам колко пространство да му дам, разбира се
Наскоро се смеехме с един приятел, че ако ми изневеряват, първо аз трябва да съм дала разрешение за това
/, където да не си вра носа, не изпитвам нужда и на всяка цена да съм влюбена. Обсесиите при мен започват, когато нямам доверие в другия, ама пак си ги държа за себе си, рядко правя представления /като ги правя са качествени разбира се/. А от както Сатурн ми сгази Луницата, ми се вижда почти невъзможно някой да разпали емоциите ми. Но около мен има доста Скорпионови Луни, е направо ме задушават по някой път, това желание да обсебват, да контролират е трудно за понасяне за околните. Друга тяхна черта е /особено при жените/ на първата среща е да са обезумели от 'любов' /в тяхната глава/, това е поредната им най-голяма любов и ако не я притежават се започва рев, сополи и истерии. Да не споменавам, горкият обект на влюбването, то се започва един психически тормоз над него, на който трудно може да издържи без да избяга със 100