Всъщност въпросът беще за силови спортове-мисля не,там трябва земя,конституцията е по Асц-дева уж е земя,но най-малко земя,само 3* са-даже е съмнително дали се зачита знак на по-малко от 3* от куспида ,хайде аз го зачитам понеже на кардинална позиция е друго мисля е по-голям орбисът там-Гокленовите зониго доказват .Но все пак акцентът е огън-екстремни,бойни спортове-тронов Марс и огнен тригон,даже квадратът на марс със Сатурн и Слънце е марсов аспект .Самото Слънце уж рак,но на границата ,а и съвпадът със Сатурн и то в лъв го придърпва към лъв .Бойните изкуства в основата си се делят на външни,ян,огън -или Орел и вътрешни,ин,вода,Змия .Заради акцента огън подходящи са ян,Орел,атакуващи,бързи .Интересна е връзката с картата на основателя на стила-примерно стилът на Брус Ли джит кун-до е подходящ за огън-самия той е двоен Дракон по китайски-тоест двоен овен .Морихей айкидо-нещо близнашко-много бърз,даже не стига до контакт-въздуно е .Тай-чи определено е производен на Змия,вътрешно,меко-китайски балет,,-има много нептун,вода .Това е стила на китайските алхимици-даоси,химият е по Нептун-чи,ки е тяхно откритие,не е много за енергични деца,особено огнено-холерични .Таекуондо като че ли е за въздущно-огнени-дългата дистанция е въздушна,скоковете-аъв въздуха ,води се меко зарсди камщичните удари но е въздух с огън ,няма плавността на водата -затова казах таекуондо-картата ми бие на въздух и огън -и двата у Асц Меркурий и Венера дават въздущното,а са в лъв-огън .Аз лично ми пасна тай-чи навремето понеже Асц риби и интерсептиран овен-има го момента с ,,балета,, по нептун,а интерсептиран овен е другата характеристика на тай-чи-,,игла в памучна ръкавица,,Марс ми е на ДСЦ-пак нещо меко,един вид стил другите атакуват.Сатурн в овен мисля при мен дава интензивни,но не много дълготрайни занимания,някаква цикличност смяна на 3 години -период на смяна на знак на Сатурн .