А може би на първо време не трябва да се тревожите, децата са много свързани, особено водните слънца по един фин емоционален начин с другите. В ранното детство с родителите, например. Търсих напосоки къде е проблема, явно не е вроден и физиологичен, не мисля че трябва да се чувствате виновна, явно е временно . Рибките много попиват невидимо и подсъзнателно. Детенце си има негова карта със задачки в живота-все нещо, някой ще отключи орисани неща, ако разбирате, то е в неговата карта-дали вие, или друг човек..... Няма стопроцентови "написани" неща, може би да го насърчавате да се изразява невербално е добре, дори нищо да не правите, нека се чувства обичано и подкрепено, това стига на първо време. А може би пък- никак да не го насърчавате, нека това не е проблем засега, не и за него от ваша страна. Рибите-условно се водят "ням" знак, заедно с рак и скорпион. Знаят повече, но не им е страст непременно да го изговорят, не и и веднага. Те са....от други селения, да не ги сваляме до общите очаквания.
Не мисля, че има повод за дълготрайна тревога, не се втренчвайте, детенцето има сили само да превключи, когато реши, да го обичате и приемате е достатъчно, нека се изразява по друг начин.
Моят началник си оправи френското Р, между другото чаровно, ако човек е готин, едва на 30, значи винаги може. Ако харесва пеене детенце, там заекването спира.
Тези, новите малчовци са различни звездни деца, от бъдещето, може нашият свят на първо време да не им е съвсем домашен, еоните разлика като минус са за нас, по-старото поколение, що пък да им е кеф да говорят, то за харесване ли е съвремието.
Имам приятел, който до 5 годишна възраст дори не е говорил никак, сега е над средно ниво интелигентен, също един инатлив телец, някой нещо-не помни и той какво се е случило в неговия вътрешен свят, ама си помълчал едни 5 години в детството...за ужас на родителите
Няма нужда от вина, излишна е, и не е градивна, търпение и любов са достатъчни.