Първата карта е от преди 29г(точната дата не я знам).Втората е към днешна дата.От дирекциите малко ме притеснява Плутон на К5,но това е за друга тема.Алена ме насочи към 6Д и 10Д.Аз до сега четях темата за Марс и там съфорумка пише за операции на детенцето й при опозиция на Сатурн/Марс по куспиди 6/12,та затова си мислех за болници и здраве...
Да не ви занимавам много,само се питах дали има отношение със здравето,иначе паживьом увидим...то ще си покаже...
Магика, в наталната ти карта Марс е в Близнаци, 11 дом - все иска да разбере кое как, все да е сред хора и подобни, обаче е ретро - спънат е
, иска от теб, преди да действаш, малко да помислиш. Сатурн ти е в Лъв, на Асц - то този асцендент е доста самоуверен, иска да го видят колко много може/знае, обаче Сатурн иска от него да е по-отговорен и като е ретро - да поеме отговорност за действията си.
В трети дом ти е Плутон в опозиция с Юпитер на МС, но ретро - пак самоувереност с изискване за отговорност , с Мерка в пети, Стрелец, но интерсептиран (още една спънка), пък и Нептун му замъглява преценката.
Сатурн и Уран са в квадрат, на което също ще трябва да обърнеш внимание, защото са У6 и У8 - просто винаги ще те принуждават да мислиш повече, когато предприемаш действия (общо казано)
През 1988
- тр Сатурн не е сам - транзита е заедно с Уран, който пък в натала ти е У8, в 4 дом.
- дир Марс квадрат Плутон
- прогр Сатурн е на Асц - това е дълъг аспект, и ти е причинявал доста неща, изискващ от теб отговорност за действията
- дир К3 май е квадрат Марс, а К6/12 квадрат Юпитер
- имала си и поддържащи аспекти, които са те "спасили" в крайна сметка - дир МС/Юпитер е в секстил с Марс, а дир Асц/Сатурн в тригон с Юпитер.
Може би има и други неща. Но дотук общото впечатление е, че е бил момент, в който Сатурн/Уран са поискали своето от натала, но все пак Юпитер те спасява. Но ретро Юпитер на МС отново говори за необходимост от поемане на отговорност, от премисляне на действията - има ли смисъл това, което правиш.
Настоящата карта ще разгледам допълнително - тук аспектите са изместени вече с 30гр
. Юпитер пак има два - секстил от К6/12 и куинконс от дир Асц/Сатурн - бих казала, че са по-слаби от преди - куинконса не е шега работа. От теб ще се иска да направиш подобрение, промяна в изявата на тези елементи - изхода ще зависи от теб.