Здравейте,
Правя си самостоятелна ректификация за намиране на Асцендента ми (До сега си мислех, че съм Асц Скорпион). Имам два часа: 14:30(Скорпион) или 7:30 (Дева).
След като си проверих чрез ЕГН-то, че съм второто момче за деня, няма как да съм роден в 14:30. Вероятно часа е 02:30 (Рак).
Но!, като проверявам транзитите към стари важни за мен дати, тази, в която съм кръстен (на възраст 18г) ми прави най-голямо впечатление.
На съответната дата при Асц Дева има 7 транзитни планети в 9-ти дом (Слънце, Луна, Меркурий, Венера, Марс, Юпитер и Сатурн), Уран в 6-ти, Нептун в 5-ти и Плутон в 4-ти.
При Асц Рак, 7-те транзитни планети са в 11-ти дом, Уран в 9-ми, Нептун в 8-ми и Плутон в 6-ти.
искам да попитам, дали това е някакъв голям показател?
П.С.
Чуствам се много повече Рак (Вода) от колково Дева (имам само СЛВ в знака на Рак в цялата натална карта).
Обаче, като съм чел за двете натални картаи с асц Дева/Рак и планетите по домове, тази с Асц Дева също е много близко до характера ми.
Не знам, какво влияние оказва това, че имам Слъцне (Лъв) тригон с ретро Нептун в 0'20'' градуса, и Слънце сексил Плутон в 0'02'' градуса) за това, че се чуствам вода.
Само две планети имам във водни знаци (Юпитер и Скорпион). Във Земни знаци имам само Меркурий в Дева (Херон във Телец ако има голямо значение). Бих могъл да постна и наталните карти.