Балгодаря за уточнението за каласарпа, Мира - и аз не съм строила картата вкъщи, предположих, че възлите запазват домовото си положение. При каласарпа по 3-9 може да се очаква предателство от близки родственици - брат/сестра евентуално или проблеми с тях, вероятно.
Мислех си за славата/видимостта - според класиците - Слънце, МС, силни малефици срещу силни бенефици и Дорифорий.
Подред
1. Слънце - нарисувано е ъглово, но с това според класиката се изчерпват силите му - управлява интерсептиран в девети дом знак, няма аспекти, бавно, но в силен (фиксиран) знак. Съвпад с една от най-зловредните звезди - Алгол. Диспозитор в осми дом, в Рак, съвпад с Раху. Ако влезе в окото на обществото, по-скоро да е с някакъв скандален имидж, с катастрофа, нещастие, на което да е по-скоро жертва. Славата си черпи от сигнификации на осми дом - смърт, бедствия, катастрофи, скръб, чужди ресурси, наследства. Вероятно произхожда от влиятелен/богат род.
2. МС - няма планети там. За алмутен се класира Меркурий, но освен фаса си той няма кой знае колко мощ. Описах го вече. Другите управители на МС са Венера (Луна и Марс) по триплицитет, Слънце по деканат и градус. От всички тях, че дори и от Юпитер има леки аспекти. Най-точен е аспектът от Марс в падение, има и точна опозиция със Сатурн. Не виждам като че ли показатели за изключителна слава и известност, а както вече написах, последният тригонократор е Марс - едва ли би било устойчиво и дълготрайно.
3. Малефици ср. бенефици - по-силни като че ли все пак са светилата и бенефиците, не й се е налагало да драпа със зъби и нокти за успеха си, има добро потекло и като цяло вероятно си е запазила социалната и обществена среда, наследена от родителите - не е като да е self-made в смисъл, да й е се е налагало да преодолява "кастови" противоречия.
4. Дорифорий - Юпитер, перегрин, източен, в шести дом, бавен и в лъчите на Слънцето. Може би се ползва с името на проспериращ, пълен с енергия и оптимизъм човек, щедра и благодетелна. Но, отново, едва ли чак широко популярна.
За да видим иска ли слава и как я понася някой, би трябвало да започнем първо от темперамента, управителя на темперамента, алмутена на картата, алмутена на ума и прочее. Пък не ми се смята.