Автор Тема: Десети дом и амбициите ни.  (Прочетена 106790 пъти)

Babyblue

• Hero Member
  • Публикации: 698
Re: Десети дом и амбициите ни.
« Отговор #150 -: Юни 24, 2014, 11:04:53 pm »
Да не работи в банка?
В чужбина?

nerealna

• Hero Member
  • Публикации: 592
« Отговор #151 -: Юни 25, 2014, 10:40:47 am »
Картата на моя позната.Имате ли предположение какъв е(трябва да бъде) социалният и статус и кариера?
медицинско лице, социален работник, или работа, свързана с ръководна изследователска, проучвателна дейност.
..може и политик .
« Последна редакция: Юни 25, 2014, 10:42:55 am от nerealna »

Tanya

• Hero Member
  • Публикации: 635
« Отговор #152 -: Юни 25, 2014, 12:56:41 pm »
Картата на моя позната.Имате ли предположение какъв е(трябва да бъде) социалният и статус и кариера?
Според мен има успешна кариера, висок обществен статус. Интелигентна е и има добре развита интуиция. Умее добре да комуникира с останалите. Професия - учителка, лекар, психология, възможно е да се занимава и с политика. Мисля си и за адвокат / наказателно право. Май станаха много предположения  ::)
"За да създадеш приятелство с Бог, трябва да си му равен, в противен случай това е лошо приятелство и ще се превърне в просия."
                                    Свами Рама

nerealna

• Hero Member
« Отговор #153 -: Юни 25, 2014, 10:43:36 pm »
Много добро предположение за Нептун в 12Д,в съвпад с асц.:)
+ девишки акцент и 6 дом

определено е всестранно развита личност.
може би работата й е свързана  с писане, журналистика .. упр. на 3ти в 10, луна в близнаци ..
кога ще разберем отговора ?:)

Oposit

• Hero Member
  • Публикации: 872
« Отговор #154 -: Юни 26, 2014, 08:22:40 am »
Прецедент-точно това очаквах от Уран на МЦ,Плутон е по тежкия,бавния,но по далече от МЦ,така че за мен е равен по сила на точния съвпад на Уран.Плутон/Уран-голяма изненада на МЦ.

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
  • Публикации: 13839
« Отговор #155 -: Юни 26, 2014, 10:27:01 am »
Живота на жената точно с тази карта за мен е прецедент.

В какъв смисъл прецедент - протича по интересен или непредсказуем начин?

Стана ми интересно каква ли ще е професията. Както споменах, не бих се ограничила само с едно единствено поприще. Според мен на тази жена й е даден и ум, и ораторски талант, умение да убеждава и да въздейства. Така че всякакви публични професии и предполагащи контакт с аудитория биха били подходящи - юрист, преподавател, сътрудник в някоя медия, евентуално и издателство, не е изключено и с чуждестранно участие.

Има една особена харизма, би трябвало по някакъв начин да привлича внимание, като личност не остава незабелязана.

Часът на раждане е точен, нали - няма вероятност да има няколко минутно отклонение? При този час като че ли преобладава меркуриево влияние, но ако се измести с няколко минутки по-рано или по-късно, акцентите се изместват.

Ще чакам обратна връзка, казусът изглежда интересен.  :)

Melius est prudenter tacere, quam inaniter loqui

Papy

• Hero Member
  • Публикации: 7914
« Отговор #156 -: Юни 26, 2014, 10:50:41 am »
Тази жена може да е диетолог
И когато й е било трудно, намирало се е щастлив шанс да й помогне

Diyana

• Hero Member
  • Публикации: 1702
« Отговор #157 -: Юни 27, 2014, 12:54:54 pm »
Я, тук ли сте преместили познай професията :)?

МС - Меркурий в Телец, в пети дом - ако е точен часът (защото има няколко гранични планети). Меркурий има фас в мястото си и може да свърши работа, първи управител на триплицитета - Венера, тя е и в точен съвпад с линията на възлите. Неаспектирани, но ъглови светила, но все пак Луна (У1) е завъртяна в рецепиите с Меркурий и Венера - вероятно професията й изисква някакво образование или й позволява да реализира образованието си. Венера е и управител на 7, стои в 8-ми и в човешки знак - работата й е свързана с хора, с клиенти, с пари на клиенти. Управителят на Асц. е в падение и в шести дом, отново в знак на Венера, възможно е да работи по-скоро предоставяйки услуги, в сянката на някой началник, не толкова като шеф, лидер, пионер. МС е в 11 знак от асц, - призванието й е по-скоро свързано с общности/обществото - не като държавна, йерархична стуктура, а като публичен имидж. Дори да постига слава и обществено признание, това е по-скоро нетрайно и спорадично - последният управител на триплицитета на МС е в падение и в шести дом.

И тъй, при този час е възможно професията й да е свързана най-общо с изкуство (скулптор например поради Меркурий (съвпадащ с Марс) в Телец, Луна в Близнаци и силната Венера) или търговия с вещи на изкуството или за бита (поради Венера и Меркурий). При минута две по-късно раждане картата е нощна, Луната е водещо светило и тригонократор и на МС и на Меркурий...  Тогава използването на Юпитер като дорифорий би било рисковано. Венера става безспорен победител - в секта и хайз и можем чистосърдечно да търсим и по-"тъмни" венерини занимания - банки, пари, политика поради Луната и да вкараме и Сатурн в играта.

При този час Меркурий би могло да си придърпа фасчето и педагогика поради Луната в Близнаци като занимание също е възможна, като се свърже с дорифорий Юпитер, може и  до университетско светило да се докара, отново в сферата на изкуството.

А може и нищо да не прави - в картата има само бисектстили и едно сатурново тригонче към Венера, а добрите аспекти най-лесно се похабяват.

(За джотишите - има каласарпа йога тук по линията 2-8 дом - всички планети между Кету и Раху. Нали би трябвало да пречи на добрите показатели за успех и слава да се реализират, но в случая може да е неутрализирана от това, че асцендентът е между Раху и Кету, а имаме и Венера в съвпад с Раху - може да има достъп до наследства и богат мъж, но може и да има драматична загуба и предателства по тях.)

edit - Луна е У9, разбира се, а не У1, както съм го записала...
« Последна редакция: Юни 27, 2014, 05:44:45 pm от Diyana »
De omnibus dubitandum est

Mirabella

• Hero Member
  • Публикации: 1880
« Отговор #158 -: Юни 27, 2014, 05:07:25 pm »
Диди, много хубаво написано! Досега не бях разглеждала картата и чак сега построих ведическата. Възлите не попадат ли по оста 3/9 дом? Честа промяна на местожителство, обкръжение, пътувания в чужбина, връзки с чужденци, туризъм, хотелиерство, дипломация. Лили е писала, че съпрузите са с висок статус, няма да я повтарям. По това отношение картата й ми напомня за тази на новата кралица на Испания, Летиция Ортиз. Но при тази жена тенденцията за многобрачие е много по-силно застъпена в сравнение с Летиция.

Точно по 10-ти дом (знак), МС и у10 е професията. Но не само, има и други фактори, които оказват влияние.
« Последна редакция: Юни 27, 2014, 05:39:14 pm от Mirabella »

Diyana

• Hero Member
« Отговор #159 -: Юни 27, 2014, 06:37:12 pm »
Балгодаря за уточнението за каласарпа, Мира - и аз не съм строила картата вкъщи, предположих, че възлите запазват домовото си положение. При каласарпа по 3-9 може да се очаква предателство от близки родственици - брат/сестра евентуално или проблеми с тях, вероятно.

Мислех си за славата/видимостта - според класиците - Слънце, МС, силни малефици срещу силни бенефици и Дорифорий.

Подред
1. Слънце - нарисувано е ъглово, но с това според класиката се изчерпват силите му - управлява интерсептиран в девети дом знак, няма аспекти, бавно, но в силен (фиксиран) знак. Съвпад с една от най-зловредните звезди - Алгол. Диспозитор в осми дом, в Рак, съвпад с Раху. Ако влезе в окото на обществото, по-скоро да е с някакъв скандален имидж, с катастрофа, нещастие, на което да е по-скоро жертва. Славата си черпи от сигнификации на осми дом - смърт, бедствия, катастрофи, скръб, чужди ресурси, наследства. Вероятно произхожда от влиятелен/богат род.

2. МС - няма планети там. За алмутен се класира Меркурий, но освен фаса си той няма кой знае колко мощ. Описах го вече. Другите управители на МС са Венера (Луна и Марс) по триплицитет, Слънце по деканат и градус. От всички тях, че дори и от Юпитер има леки аспекти. Най-точен е аспектът от Марс в падение, има и точна опозиция със Сатурн. Не виждам като че ли показатели за изключителна слава и известност, а както вече написах, последният тригонократор е Марс - едва ли би било устойчиво и дълготрайно.

3. Малефици ср. бенефици - по-силни като че ли все пак са светилата и бенефиците, не й се е налагало да драпа със зъби и нокти за успеха си, има добро потекло и като цяло вероятно си е запазила социалната и обществена среда, наследена от родителите - не е като да е self-made в смисъл, да й е се е налагало да преодолява "кастови" противоречия.

4. Дорифорий - Юпитер, перегрин, източен, в шести дом, бавен и в лъчите на Слънцето. Може би се ползва с името на проспериращ, пълен с енергия и оптимизъм човек, щедра и благодетелна. Но, отново, едва ли чак широко популярна.

За да видим иска ли слава и как я понася някой, би трябвало да започнем първо от темперамента, управителя на темперамента, алмутена на картата, алмутена на ума и прочее. Пък не ми се смята.

Diyana

• Hero Member
« Отговор #160 -: Юни 27, 2014, 06:43:42 pm »
Здравей. :)
Благодаря за дългия коментар от името на всички,на които ще им бъде полезна.Тази система на прогнозиране не ми присърце и не разбирам много добре написаното.
И не,познай професията не се е преместила тук-това е по шести дом по моему.Тук е най-високото социално издигане по 10 ти дом,кариери,показатели за тях,Сатурн и У10. :)

:012: Като че ли четох някъде, че си привърженик на "класическата" астрология, не ли?
Сигурно имаш контакт Марс/Сатурн на някой ъгъл или в кардинален знак, защото ми натискаш определени бутончета :D.

Mirabella

• Hero Member
  • Публикации: 1880
« Отговор #161 -: Юни 27, 2014, 06:50:31 pm »
За калсарпа йога по 3/9 в нета намерих, че пише за възходи и падения и импулсивност в поведението. Да видим дали ще се окаже вярно в този конкретен случай, защото има и други фактори в индийската карта, подкрепящи тълкуванията. У10 Луна  в 8-ми дом може да работи в посока на трансформации, промени в професионалната изява и имиджа, включително и да даде привкус на скандалност, още повече при Венера и Раху заедно в рахувска накшатра. Марс в 7-ми при положение, че е в Овен, не съм сигурна дали се брои за куджа доша (но пък дава Ручака йога), но ако е така, то е друг фактор в посока на импулсивност в отношенията с околните.
« Последна редакция: Юни 28, 2014, 09:46:07 am от Mirabella »

nerealna

• Hero Member
« Отговор #162 -: Юни 29, 2014, 02:05:42 pm »
Точно в този момент неохотно работи средностатистическа работа,непрестижна за 700лв,

в крайна сметка не разбрах какво работи /освен че е екстрасен и гадател/, има ли някаква професия, образование? каква е тази работа в момента, в каква област е поне, ако може да кажеш.

nerealna

• Hero Member
« Отговор #163 -: Юни 29, 2014, 02:15:37 pm »
Тя не работи екстрасенс и гадател,просто когато е била без доходи се е подвизавала и като такава.Завършила е Медицина и Психология.
Работила е много неща.Сега работи в кухя за 700 лв,но любовникът и е депутат.  :D :D :012:
супер. считам се за познала;) първото, което предположих и писах беше медицинско лице - заради нептун и акцента на дева и 6-ти дом. сегашната й работа пак е по 6-ти - кухнята, храенене.

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
  • Публикации: 13839
« Отговор #164 -: Юни 29, 2014, 03:27:14 pm »
Много интересен казус, благодаря!

И живот, който доста се различава от средностатистическия. Възходи и падения, тази жена е голям играч.

Във ведическата карта тъкмо за това се чудех - какво може да даде управител на АС в съвпад с Раху и в непредсказуемата Ардра в 9 дом.
« Последна редакция: Юни 29, 2014, 03:28:50 pm от Lilla »
Melius est prudenter tacere, quam inaniter loqui