Водещото светило е Слънцето. То е и управител и алмутен на АС. Намира се в 10-тия дом. Непосредствено пред него изгрява Марс, който е управител на МС. Основната му мотивация е да получава признания, да бъде авторитет, успешен, популярен и т.н. Слънцето, Марс и Венера са в знака Телец, така че същността на мотивацията му може да се върти около материалната и финансова сигурност, лукса, комфорта, блясъка, красивите вещи и хора и т.н. В подкрепа на това ще отбележа позицията на Венера - в съвпад със звездата Алмах, която дава слава, някои споменават и за артистични умения. По индийската това съответства на накшатра Бхарани, управлявана от Венера, която е материално ориентирана. Това е и предположението за професията му - свързана с финанси, банковия сектор, финансови отношения с чужбина, политика, дипломация. Друг вариант - артистично занимание. Всичко в тази карта сочи към Венера, а Луната в 7-ми е емоционална и има нужда от контакт с околните.
Триплицитните управители на водещото светило са, по реда си: Венера, Луната, Марс. И трите се намират в ъглови домове, Венера е тронова. Би трябвало да е преуспял в сферата на професионалната си изява, както и да е добил популярност, обществено признание. В допълнение на това Парс фортуна е в 10-тия дом, управителят й (Венера) е тронов и ъглов от АС и от нея.
Марс и Меркурий са изгорени от Слънцето, Марс е есенциално злепоставен. Все пак да предположа и нещо не толкова хвалебствено за него. Основният му темперамент е сангвиничен и Венера е управител на маниера, но заради състояние на Марс и Меркурий ще предположа, че е способен на изблици на вербална агресия, породена от обидчивост заради несъгласие с позицията му. Същият този Марс би трябвало да усилва желанието му за успех. В индийската карта преминава в собствен знак (сидерален Овен), като запазва десетодомната си позиция. Такава конфигурация се нарича Ручака йога и се среща в карти на лидери, пълководци, спортисти.
В индийската му карта Венера и троновия Марс образуват една от най-силните Карма-дхарма адхипати йоги - съединение на у4 и у5. Заедно с факта, че в 10-ти дом са също у2 (Слънце) и у11 (Венера), би трябвало да дава предпоставки да професионален и материален успех. Луната е в 7-ми дом заедно с Кету. Тук ми възникват съмнения за прекаляване с разни развеселителни субстанции с цел туширане на дълбоко скрита емоционална неудовлетвореност и неувереност.