Автор Тема: Десети дом и амбициите ни.  (Прочетена 105091 пъти)

a.l.e.n.a

• Hero Member
  • Публикации: 3410
Re: Десети дом и амбициите ни.
« Отговор #285 -: Октомври 16, 2015, 10:08:59 pm »
Така ми изглежда и на мен, дано си намери нещо интересно да се занимава :) А има нужда да се чувства значим в своите очи и признат то другите ... Може би и се съпоставя с мен и моето положение и това го потиска допълнително :(
Над силата е само умението да я владеем!

Diyana

• Hero Member
  • Публикации: 1702
« Отговор #286 -: Октомври 17, 2015, 04:14:19 pm »
Алена, в следващите 2,5 години едва ли ще има бурен ръст в кариерата и самоудовлетворението му. По средата на Саде Сати (Сатурн в 12-ти, 1-ви и 2-ри знак от наталната Луна) е, практически в пика на периода. Не е избрал много подходящо време за драстична смяна на попрището и по-скоро това вътрешно недоволство и чувство за всеобща несправедливост и липса на радост от живота ще се интензифицира в следващите година-две.

Ще трябва да проявяваш разбиране :-), което ще е трудно, защото пък Сатурн е върху твоето Слънце по същото време, та като цяло вярата ви, че сте идеалните половинки един за друг, ще е доста разколебана, но пък при карти на наистина свързани хора периодите (и добри, и лоши) са винаги в синхрон.

ПС. Може би е добре да изтриваш имената от картите, преди да ги публикуваш. Дата и място на раждане са достатъчни  :)
De omnibus dubitandum est

delphin

• Hero Member
  • Публикации: 2019
« Отговор #287 -: Октомври 17, 2015, 04:46:10 pm »
Струпва му се на мъжа ти, алена, защото Сатурн ще мине през 8 дом, което носи ограничаване на възможностите и успеха в партньорските взаимоотношения, ако разчита на бизнес партньори, кредити, наследства, докато минава през сади сати (нали Луната му е там), а плутон ще навлезе в 10 дом. Не мисля, че ще му е леко да намери баланса през този период.
Но съдбата неслучайно праща обстоятелства. Сега можеш да му покажеш подкрепата си и колко държиш на него.  :58:
Има един глас, който не използва думи. Слушай!
Мевляна Руми

a.l.e.n.a

• Hero Member
« Отговор #288 -: Октомври 17, 2015, 11:20:37 pm »
Diyana, delphin  :58: Благодаря Ви, както че отделихте време да погледнете и коментирате - така и за имената. Изтривам ги уж, но се случва да забравя :)

Надявам се да имаме силата и волята да устоим - преговаряме си го, че е така, заявяваме го - ха дано :)

a.l.e.n.a

• Hero Member
« Отговор #289 -: Октомври 18, 2015, 07:45:04 pm »
Да попитам и за себе си - дали виждате опция за някакъв обрат, промяна или развитие в проф. план. Големи трансформации имаше на съвпада тр.Плутон с нат.Слънце в 10 дом. Следващата голяма при ингреса на МС по соларна дъга във Водолей.

Имам работа, натрупано неудовлетвоерние, желание за промяна, но се държа за сигурното, извоюваните удобства. Прогр. МС ще направи ингрес във Водолей и се чудя дали това не провокира тези настроения у мен.

Как виждате перспективите?

a.l.e.n.a

• Hero Member
« Отговор #290 -: Октомври 18, 2015, 09:14:43 pm »
При мен Юпитер влиза в огнен тригон с Нептун, който също е У1, както и  с Луната в 6 дом. Това мисля, че ми дава много сиал да се влагам на работа.

Истината е, че работя от 14 годишна, работила съм не като животно, ами като 10 животни. Много съм постигала с много труд, с много лични ограничения. Случвало се е да имам късмет и да съм на точното място, случвало е и да съм губеща страна.

Една дама, която се занимава с ведическа астрология преди време ми беше казала за мястото на моя Юпитер във ведическата карта е, че нищо сигурно не ми дава - днес може да имам много,а утре нищо и това съм го преживявала, вярвам го ... Не ми е някаква гаранция :)

Конкретно на въпроса ти - да се върна - според мен тригона Юпитер-Нептун дава положителен отговор на поставения от теб въпрос :)

a.l.e.n.a

• Hero Member
« Отговор #291 -: Октомври 18, 2015, 09:41:32 pm »
Хм, чета сега 12-те лица на Сатурн, много ми харесва - давам си сметка, че съвпадът със Слънцето - може би ще е повратен момент. При мен обичайно месеци преди сатурнов съвпад има голям зор, много усилия, напрежение, рушене .... но вече при самия аспект - идва трофея ... Трябва да се стягам  :012: То има време, ама ей го - ей сега ще се случи :) Че и в 10 дом :)

delphin

• Hero Member
« Отговор #292 -: Октомври 18, 2015, 09:58:36 pm »
На мен веднага ми се наби в очи транзитен Сатурн на К9 дом. :) Това е много хубав период за тези, които знаят какво искат. Време за събиране на информация, ако е нужно и обучение, подготовка за това, което искаш да направиш. Може би затова чувстваш и облекчение, и подем в стремежите си за осъществиш нещо различно или по-голямо. Това е като подготовка преди Сатурн да навлезе в 10 дом. Още повече, че сега тригонира собствената си рождена позиция.
А току-виж ти се отворил и някой духовен канал :)

Ще дописвам в това мнение, което видя, защото сега набързо погледнах.

В същото време имаш транзитен Плутон на К11. Браво  :clap:
Но също тр. Хирон на Асц и тр.Марс на Дсц. Ще имаш доста промени и в личен и в професионален план. В личен ми се струват стресови за разлика от професионалните.
« Последна редакция: Октомври 18, 2015, 10:47:31 pm от delphin »
Мевляна Руми

a.l.e.n.a

• Hero Member
« Отговор #293 -: Октомври 18, 2015, 10:16:45 pm »
Благодаря :) Много точно описание на това, което чувствам, желанието за награждане, стабилност, стабилизиране, с ново знание ...

По предното питане - преди Сатурн да стигне К10 и Слънцето - ще мине през Нептун, който е У1 в 9 дом. Ще активира огнения тригон :) В него участва Луната в 6 дом в Лъв, а и Сатурн по натал в е Лъв :) Според мен ще се разберат :)  :012: Трябва да погледна кога ще се случи и да наблюдавам от няколко месеца преди това :)

П.П. погледнах - в средата на януари ще се слее с Нептун, ше активира тригон,а а малко след това ще е в точен тригон с нат. Луна в Лъв в 6 дом. Съвсем служебно ми изглежда това, върху което ще повлияе :)

« Последна редакция: Октомври 18, 2015, 10:19:26 pm от a.l.e.n.a »

delphin

• Hero Member
« Отговор #294 -: Октомври 18, 2015, 10:26:21 pm »
Транзитен Сатурн върху Нептун ще ти активира конфигурацията Хвърчило, включваща още Юпитер, Марс и Луна. Не съм съвсем сигурна как ще се прояви това. Ето повод да се поровя и аз по темата, интересна е.  :72:
При всички случаи ще касае и работа/кариера/изява.
Мевляна Руми

a.l.e.n.a

• Hero Member
« Отговор #295 -: Октомври 18, 2015, 10:29:58 pm »
Ще вложа цялата си енергия в това и ММ ще негодува :) Или ще съм разпъната - между работа и семейство :)

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
  • Публикации: 13839
« Отговор #296 -: Октомври 26, 2015, 07:24:35 pm »
Имам въпрос  :)

На това човече още му е рано да работи, но каква професионална ориентация бихте предположили?

Честно казано, малко ме затрудни тази карта, сякаш не виждам толкова ясни и отчетливи указания. Става въпрос за дете на близка приятелка. Към какви занимания да се насочи?
Melius est prudenter tacere, quam inaniter loqui

Oposit

• Hero Member
  • Публикации: 872
« Отговор #297 -: Октомври 26, 2015, 08:00:29 pm »
Струва ми се ще сменя пофесиите,Плутон у10 е опозиция на Сатурн/времето,кариерата,стабилност/Плутон в подвижен знак .Сега обмислям алгоритъм за изследване професията -започвам от МЦ,10д,ако не е добре,гледам 9д-висше образование-тук Венера-тя е мързелива,протака образованието,в падение в овен-прекъсване за една година,но изкарване все пак заради тригона с Юпитер ,след това низходящата градация е 6д-Сатурн на куспидата,той е и у1,-пасва на фасона на личността,общата съдба тук трябва да се гледа по-подробно,след като професията е нестабилна .Ако и това отпадне остава 2д-работа колкото за финансово оцеляване,без големи амбиции .

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
« Отговор #298 -: Октомври 26, 2015, 08:11:41 pm »
Благодаря ти, Опозит  :)

Това е едно доста специално дете - появи се при особени обстоятелства и след много болка.

В интерес на истината семейството му няма кой знае какви възможности да му осигури престижно образование, но и при тия обстоятелства ми се ще да успее да постигне оптимални резултати.

Първоначално бях запомнила погрешен час на раждане и производната ведическа карта показа евентуална бляскава кариера. Днес уточних часа и доста неща се променят, вкл. и знакът на Асцендента.

Противоречива ми се струва тази карта - от една страна Луна и Венера, а от друга - влияние на Сатурн, Марс и Юпитер.

Евентуално до интериорен дизайн би могъл да го докара като любимо занимание /баща му също е творец - изработва надгробни плочи  ;D/, но ако търсим по-високо стъпало в кариерата, чудя се дали да не го запишем във военноморско училище. За военен или полицай /служител на реда/ според мен няма достатъчно указания, но за моряк може. Това обаче предполага преместване надалеч. Семейството му живее в район, където няма възможности за корабоплаване.

Може и до някакъв тип занаятчия да го докара, ако по-нататък не запише висше.

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
« Отговор #299 -: Октомври 26, 2015, 08:38:02 pm »
Ще се съглася с теб за кариера под пагон.

И на мен ми се видя някакъв пагон или чин. Ако не беше тази Луна /с отчетена прецесия има съвпад с Венера/, можеше да се намерят и указания за лека форма на тирания.  ;D

Но доколкото разбрах от майката, детето е с кротък нрав и със склонност към автоагресия.

Като повечето момченца на тази възраст обича да кара колело, но за други спортове не знам, ще питам мама.