Автор Тема: Десети дом и амбициите ни.  (Прочетена 106609 пъти)

Oposit

• Hero Member
  • Публикации: 872
Re: Десети дом и амбициите ни.
« Отговор #330 -: Октомври 27, 2015, 11:08:40 pm »
ЮЛВ е подобен на Сатурн само в ограничването,противоположно на СЛВ ,който разширява като Юпитер .Иначе има разлики-ЮЛВ е пасивен,нещо вече усвоено от минал живот,Сатурн иска усилия и работа,ЮЛВ е семейството,корените,Сатурн е естествен управител на 10д-опозицията .

Veselin

• Hero Member
  • Публикации: 6496
« Отговор #331 -: Октомври 28, 2015, 07:56:56 am »
Има ли карти на индивиди с ЮЛВ в 10 дом с успешна и бляскава кариера? Могат ли да се намерят подобни примери?
Преди в този форум получавах упреци,че съм с нереализиран 10 дом, но като се замисля, май няма смисъл, ако няма да имам успехи.

Terry

• Hero Member
  • Публикации: 3370
« Отговор #332 -: Октомври 28, 2015, 09:02:33 am »
Аз имам Юпитер на трон по знак в 10 дом, но е в точен съвпад с ЮЛВ. В случая, кое би оказало по-силно влияние?

Нека някой по спец в класическата астрология да се изкаже, но май това е най-силното положение на Юпитер, а те много не гледат аспектите на нодалната ос. Имам предвид античните ::)
Frankly, my dear, I don't give a damn.

Happy58

• Гост
« Отговор #333 -: Октомври 28, 2015, 09:29:30 am »
Има ли карти на индивиди с ЮЛВ в 10 дом с успешна и бляскава кариера? Могат ли да се намерят подобни примери?
Преди в този форум получавах упреци,че съм с нереализиран 10 дом, но като се замисля, май няма смисъл, ако няма да имам успехи.

веднага давам :) - певицата Мая Нешкова

Oposit

• Hero Member
« Отговор #334 -: Октомври 28, 2015, 09:40:14 am »
Източникът ми е Каръл Ръшман ,,Изкуството на педскаателната астология,,стр.83,главата ,,Успех,, .Направил съм малка гршка-примеът с адвоката е със СЛВ в 10,ЮЛВ в 4д.По ЮЛВ тоя човек знае как да градят дом и семейство,там му е лесно и удобно,но съдбата го тласка по посока СЛВ в 10д ,където не му е удобно,нищо не знае,но когато реализира остатъчната карма по ЮЛВ посоката на развитие е тази .Този адвокат първо реализира брак с жена със много успешна кариера,докато тя пътувала той се грижил за децата и дома/доотработва ЮЛВ в 4д/,в един момент започнал работа по ЮЛВ-недвижими имоти,което му е познато,жена му го подкрепила и станал мултимилионер .Това отговаря на положението при Аквариус,подкрепено от у7 в 6д-съвместен бизнес със половинката .Всеки възел носи успех в 1,4,7,10,ЮЛВ,който прилича на Сатурн-по-бавно,със забавяне .Условието е да не са поразени от лоши аспекти .Веско, в твоя пример Юпитер в стрелец е двойно подкрепяне на успех ,един път стрелец в 10д,втори път Юпитер там .Третото потвърждение е ЮЛВ за който говорихме,в минал живот може да си бил някактв свещеник ,философ примерно .Понеже ЮЛВ дава забявяне може успехът да дойде по-късно .На други места съм чел.че човек трябва да се движи в посока на СЛВ за да се ъувства щастлив и успешен,в горния пример с адвоката всъщност той постига успех по 4д,не знам дали се е чувствал вътрешно удовлетворен,но все пак е изпълнен и 10д-кариера,успешна .

Klio

• Newbie
  • *
  • Публикации: 10
« Отговор #335 -: Октомври 28, 2015, 09:47:08 am »

За имане - има!  :012: Исус Христос, Стив Джобс... http://www.astrotheme.com/celebrities/nn/m4/1.htm
Южния възел може да изглежда като парадокс - едновременно е прът в колелата и сигурен банков влог. Според мен зависи много, как човек ще реши да си го интерпретира. Аз съм с Марс съвпад с южен възел в четвърти, близо до върха на пети дом...
Трудно ми е  :72:

Happy58

• Гост
« Отговор #336 -: Октомври 28, 2015, 09:48:35 am »
Източникът ми е Каръл Ръшман ,,Изкуството на педскаателната астология,,стр.83,главата ,,Успех,, .Направил съм малка гршка-примеът с адвоката е със СЛВ в 10,ЮЛВ в 4д.По ЮЛВ тоя човек знае как да градят дом и семейство,там му е лесно и удобно,но съдбата го тласка по посока СЛВ в 10д ,където не му е удобно,нищо не знае,но когато реализира остатъчната карма по ЮЛВ посоката на развитие е тази .Този адвокат първо реализира брак с жена със много успешна кариера,докато тя пътувала той се грижил за децата и дома/доотработва ЮЛВ в 4д/,в един момент започнал работа по ЮЛВ-недвижими имоти,което му е познато,жена му го подкрепила и станал мултимилионер .Това отговаря на положението при Аквариус,подкрепено от у7 в 6д-съвместен бизнес със половинката .Всеки възел носи успех в 1,4,7,10,ЮЛВ,който прилича на Сатурн-по-бавно,със забавяне .Условието е да не са поразени от лоши аспекти .Веско, в твоя пример Юпитер в стрелец е двойно подкрепяне на успех ,един път стрелец в 10д,втори път Юпитер там .Третото потвърждение е ЮЛВ за който говорихме,в минал живот може да си бил някактв свещеник ,философ примерно .Понеже ЮЛВ дава забявяне може успехът да дойде по-късно .На други места съм чел.че човек трябва да се движи в посока на СЛВ за да се ъувства щастлив и успешен,в горния пример с адвоката всъщност той постига успех по 4д,не знам дали се е чувствал вътрешно удовлетворен,но все пак е изпълнен и 10д-кариера,успешна .

Всъщност, номера е, че е тръгнал по 10 дом - да работи, а какво ще е това - има значение и знака на СЛВ.

При Веско нещата са по-сложни, защото У СЛВ е в съвпад с ЮЛВ, мисля, че имаше и един квадрат към възлите.

Oposit

• Hero Member
« Отговор #337 -: Октомври 28, 2015, 09:54:03 am »
Когато ЮЛВ е в 10д ,човек знае как да гради кариера ,казват посоката му трябва да е дом и семейство за да се чувства успешен .При Веско там е тронов Юпитер в стрелец,не е ли това разглезването както при големите тригони,които знаят че могат и затова и не се напъват?Лично при мен МЦ в стрелец също-нямам проблем с намиране на работа и кариера,СЛВ 1д,ЮЛВ 7д-в 7д е умение за работа с клиенти,много клиенти .Обаче Сатурн ,падение в овен,1д не е по кариера,освен това ретрограден-колкото по-усилено работи,толкова е по-неуспешен и обратно Освен това у10д Юпитер съвпад с Плутон у8д-тежка работа,големи цели,или всичко или нищо,няма гаранция за успех,понеже Юпитер е в падение в дева.Така че се гледат и другите фактори,натрупването в каква посока е ,основно е тройното правило-поне три аспекта в една посока .

Terry

• Hero Member
  • Публикации: 3370
« Отговор #338 -: Октомври 28, 2015, 09:54:31 am »
Всъщност, номера е, че е тръгнал по 10 дом - да работи, а какво ще е това - има значение и знака на СЛВ.

При Веско нещата са по-сложни, защото У СЛВ е в съвпад с ЮЛВ, мисля, че имаше и един квадрат към възлите.

Ако Юпитер е в стрелец, не е управител на СЛВ, а на ЮЛВ ::)

Весо, имаш ли аспект Юпитер слънце в натала?
Frankly, my dear, I don't give a damn.

Happy58

• Гост
« Отговор #339 -: Октомври 28, 2015, 09:57:14 am »
Аз имам Юпитер на трон по знак в 10 дом, но е в точен съвпад с ЮЛВ. В случая, кое би оказало по-силно влияние?

Рени от форума също има Юпитер в съвпад с ЮЛВ, в 10 дом  - даже си е стелиум, като при теб.

Happy58

• Гост
« Отговор #340 -: Октомври 28, 2015, 09:57:55 am »

Той има и Меркурий в съвпад с ЮЛВ - там има стелиум.

Happy58

• Гост
« Отговор #341 -: Октомври 28, 2015, 10:05:48 am »
Когато ЮЛВ е в 10д ,човек знае как да гради кариера ,казват посоката му трябва да е дом и семейство за да се чувства успешен .При Веско там е тронов Юпитер в стрелец,не е ли това разглезването както при големите тригони,които знаят че могат и затова и не се напъват?....................

точно за нещо такова си мислех сега. Една ей такава мисъл - може би на Веско му се случва това с брат му , и остава без работа, за да го накарат да се концентрира/насочи някакси към 4 дом. Може би досега вниманието и грижите към родителите е било по принуда, не по сърце. Може би въобще не е обръщал внимание на собствената си емоционална сигурност, а го е давал само на работа, работа, работа ..... Но понеже У СЛВ е съвпад с ЮЛВ, на него му е много трудно, все скача горе на 10 дом.
Естествено, самото констатиране на тези факти не помагат особено - трябва да се намери изхода. За съжаление все още не мога да се заема с новите материали, които получих относно нодална ос и анализите й. Надявам се скоро да стане и това - той Веско знае :)

В момента Юпитер и Венера правят квадрат към нодалната му ос и нат Юпитер, У10 и Меркурий, У4, откъм 7 дом. Мисля, че му е доста важен момента - чрез другите той ще трябва да осъзнае и разбере значението на възлите в живота си, след което просто да започне да действа (квадрат).
« Последна редакция: Октомври 28, 2015, 10:26:31 am от Happy58 »

Veselin

• Hero Member
« Отговор #342 -: Октомври 28, 2015, 11:04:55 am »

Със Слънцето не, но Юпитер е в секстил с Венера във Везни. Винаги съм мислел, че този аспект носи късмет и успехи, но явно, че не е така.

Veselin

• Hero Member
« Отговор #343 -: Октомври 28, 2015, 11:06:45 am »
За имане - има!  :012: Исус Христос
:D :D :D
То не се знае дали Иисус Христос е съществувал наистина, камо ли датата на раждане и дори височината му. Отдавна не се бях смял така.  :clap:

Veselin

• Hero Member
« Отговор #344 -: Октомври 28, 2015, 11:11:02 am »
точно за нещо такова си мислех сега. Една ей такава мисъл - може би на Веско му се случва това с брат му , и остава без работа, за да го накарат да се концентрира/насочи някакси към 4 дом. Може би досега вниманието и грижите към родителите е било по принуда, не по сърце. Може би въобще не е обръщал внимание на собствената си емоционална сигурност, а го е давал само на работа, работа, работа ..... Но понеже У СЛВ е съвпад с ЮЛВ, на него му е много трудно, все скача горе на 10 дом.
Възможно е така да е било наистина. На мен и сега не ми е присърце да се занимавам с проблемите на семейството, при положение, че от тях не съм получавал емоционална подкрепа и винаги са ме смятали за черната овца. А и при положение, че не смятам да създавам собствено семейството (едно, че вече минах 30-годишна възраст и е малко късничко, и друго, че нямам финансова сигурност, а едно дете изисква наистина много разходи, не е достатъчно само да му се осигуряват храна, подслон и дрехи, ако искаме да живее наистина пълноценно).