Ако гледаме термите, МС в терма на Венера не ми се връзва с моята професия, но и Венера далеч не е в цветущо състояние, за да определя професионалния ми път. Определя само вродените способности, таланти /нереализирани в професията/.
Ако продължим нататък, у10 е Меркурий и се намира в собствена терма, в градуса на екзалтация на Слънцето. Директен, видим, фазов - и наистина все с меркуриеви неща се занимавам, макар че има силно изразена тенденция да преминавам от една сфера на специализация в друга.
Нощният триплицитетен управител на знака на МС е Луната, намира се в собствен знак, в горната хемисфера, има секстил с МС, тригон с господаря на АС. Вижда и знака на АС, и знака на МС. Евентуално, като алтернативен вариант, бих могла да помисля и за някоя лунна професия/занимание, но честно казано не ме влече особено. Може би, ако нямам никакви финансови грижи, за удоволствие и душевен комфорт бих се занимавала с нещо лунно, но не и като начин да си изкарвам насъщния.
Силно влияние на Луната, съчетано с Марс в мутабелен знак в опозиция към МС, ми е дало чести промени в професията, нестабилност, но и умение за бърза адаптация, мога да прескачам от един отрасъл в друг, без да се нуждая в продължително въвеждащо обучение. Но честите промени не спомагат да стабилно изграждане на кариера, а и не съм тип корпоративен служител. Макар и да ми липсва ежедневно общуване, социална среда, много бързо се отегчавам и отвращавам от такъв тип "култура" и "ценности". И гадното е, че много бързо започва да ми личи, не умея да се преструвам и да се сливам с тълпата.