Автор Тема: Десети дом и амбициите ни.  (Прочетена 106606 пъти)

a.l.e.n.a

• Hero Member
  • Публикации: 3410
Re: Десети дом и амбициите ни.
« Отговор #435 -: Ноември 02, 2015, 07:01:23 pm »
По днепшния въпрос:

МС:

Терма: Сатурн
Декан: Сатурн
Moon Mansion: Меркурий

Общо взето всичко постигам с много, много труд :) Може би е добре да изследвам аспектите на Сатурн към МС и У10, а и слънцето в 10 дом. Сатурн и се движи към МС :)

У10 - Юпитер:

Терма: Меркурий
Декан: Слънце
Над силата е само умението да я владеем!

Happy58

• Гост
« Отговор #436 -: Ноември 03, 2015, 08:50:03 am »
Хепи, У2 Меркурий, в Овен в 8 дом. Стелиум в Овен в 8 дом.  :72:

това има ли общо с нещото, което ти прави удоволствие? Или БИ ти правило удоволствие.

a.l.e.n.a

• Hero Member
« Отговор #437 -: Ноември 03, 2015, 08:51:57 am »
По днепшния въпрос:

МС:

Терма: Сатурн
Декан: Сатурн

Общо взето всичко постигам с много, много труд :) Може би е добре да изследвам аспектите на Сатурн към МС и У10, а и слънцето в 10 дом. Сатурн и се движи към МС :)

У10 - Юпитер:

Терма: Меркурий
Декан: Слънце

След като помислих по темата мога да заключа, че по У10 е каква професия/работа ще избера, а по МС - как ще постигна върховете и как ще се трудя :)

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
  • Публикации: 13839
« Отговор #438 -: Ноември 03, 2015, 02:44:35 pm »
Ако гледаме термите, МС в терма на Венера не ми се връзва с моята професия, но и Венера далеч не е в цветущо състояние, за да определя професионалния ми път. Определя само вродените способности, таланти /нереализирани в професията/.

Ако продължим нататък, у10 е Меркурий и се намира в собствена терма, в градуса на екзалтация на Слънцето. Директен, видим, фазов - и наистина все с меркуриеви неща се занимавам, макар че има силно изразена тенденция да преминавам от една сфера на специализация в друга.

Нощният триплицитетен управител на знака на МС е Луната, намира се в собствен знак, в горната хемисфера, има секстил с МС, тригон с господаря на АС. Вижда и знака на АС, и знака на МС. Евентуално, като алтернативен вариант, бих могла да помисля и за някоя лунна професия/занимание, но честно казано не ме влече особено. Може би, ако нямам никакви финансови грижи, за удоволствие и душевен комфорт бих се занимавала с нещо лунно, но не и като начин да си изкарвам насъщния.

Силно влияние на Луната, съчетано с Марс в мутабелен знак в опозиция към МС, ми е дало чести промени в професията, нестабилност, но и умение за бърза адаптация, мога да прескачам от един отрасъл в друг, без да се нуждая в продължително въвеждащо обучение. Но честите промени не спомагат да стабилно изграждане на кариера, а и не съм тип корпоративен служител. Макар и да ми липсва ежедневно общуване, социална среда, много бързо се отегчавам и отвращавам от такъв тип "култура" и "ценности". И гадното е, че много бързо започва да ми личи, не умея да се преструвам и да се сливам с тълпата.

Melius est prudenter tacere, quam inaniter loqui

akruks

• Hero Member
  • Публикации: 13755
    • https://victoryastro.blogspot.com/
« Отговор #439 -: Ноември 17, 2015, 11:01:09 pm »
Лили, понеже спомена за МС и съвпада му с МП в темата за художниците, и за да не спамя там по моя натал, рекох, че тази тема е става да споделя:
МП Уран-ДСЦ съвпада точно с МС
МП Уран-Хирон на градус разлика с МС
и дават също МП Плутон -ДСЦ, не знам защо, като е с 3гр орбис, а на МП нали до 2гр е орбиса?
 и к'во сега, да не би да съм роден астро-психолог, пък още да не знам  :012:

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
  • Публикации: 13839
« Отговор #440 -: Ноември 17, 2015, 11:09:11 pm »
МП с Хирон изобщо не използвам, не разглеждам този астероид в хороскопа.

Разглеждала съм някои по-основни мп - между планети, планета и възел, планета и АС, планета и МС или пък възел с АС или МС. С ДС и IC няма, но те се отразяват в отсрещната точка.

Транснептунови също не използвам - Хадес, Адмет, Аполон и прочие.
Melius est prudenter tacere, quam inaniter loqui

a.l.e.n.a

• Hero Member
« Отговор #441 -: Ноември 17, 2015, 11:30:41 pm »
МП какво е? Онази тема не я следя  ::)

akruks

• Hero Member
« Отговор #442 -: Ноември 18, 2015, 12:36:14 am »
МП какво е? Онази тема не я следя  ::)
МП= Мийдпойнт

Veselin

• Hero Member
  • Публикации: 6496
« Отговор #443 -: Ноември 18, 2015, 08:39:44 am »
и к'во сега, да не би да съм роден астро-психолог, пък още да не знам  :012:
А защо да не?

a.l.e.n.a

• Hero Member
« Отговор #444 -: Ноември 18, 2015, 09:15:42 am »
Благодаря, Акрукс  :) Моите МП - още не съм ги гледала  :012:

Дракониада

• Hero Member
  • Публикации: 2824
« Отговор #445 -: Януари 25, 2016, 09:22:57 am »
Намери се неаспектиран Юпитер Скорпион в 10Д.Но е калпав управител на падащи домове,но не на 9Д.Толкова съм разочарована от посредствените цели на натива,че няма накъде.Аз не знам щом транзитът на Сатурн не събуди за действие хората с точки в Скорпион кой ще го направи.Да чакаме Уран в Телец ли да им опонира!

Намерих и съвпад на Нептун/Уран в Козирог,в 10Д.Толкова хаотичност,недисциплинираност,безотговорност към собственото бъдеще несъм очаквала.А какво остава съвпадът,ако е в друг дом и знак.Нали планетата се изразява чрез способите на знака ;) -Ами този Нептун не може ли да се размечтае за Козирожки висини ;)
 Не стига,че Нептун не знае нито къде се намира,нито къде се рее,ами на Урана ву хрумват само напълно непрактични чудатости,от които получавам нервни кризи.Девойка е вторият натив.
 Въобще не го отдавам на възрастта-има толкова концентрирани млади хора!
Набарах абсолютно всичките Ключове на Соломон!Мои са!   :d030:

akruks

• Hero Member
« Отговор #446 -: Януари 25, 2016, 01:14:25 pm »
Намери се неаспектиран Юпитер Скорпион в 10Д.Но е калпав управител на падащи домове,но не на 9Д.Толкова съм разочарована от посредствените цели на натива,че няма накъде.
Драко, в друга тема, където повдигна въпроса за Юпитер в 10д сложих картата на Юпитер стрелец У9, У10 в самия край на 9д, съвпад с МС, но никой не си направи труда да види на кого е картата и приехте писаното от мене за "прочул се учител" дословно- че е бил учител, бил е, но се е прочул като сериен убиец педофил и канибал.

Дракониада

• Hero Member
« Отговор #447 -: Януари 25, 2016, 06:19:38 pm »
Драко, в друга тема, където повдигна въпроса за Юпитер в 10д сложих картата на Юпитер стрелец У9, У10 в самия край на 9д, съвпад с МС, но никой не си направи труда да види на кого е картата и приехте писаното от мене за "прочул се учител" дословно- че е бил учител, бил е, но се е прочул като сериен убиец педофил и канибал.
Розбира се,че я видях още тогава-мисля я.За мен световната му слава,дадена от тронов Юпитер в дом и знак и изпълнена.Той е класически пример в криминалистиката.
Тук не е темата,но зациклих на У8 и смъртта му чрез разстрел.
 Та имаме изява на този Юпитер,въпреки,че той самият е бил нещастен човек и е осъзнавал напълно чудовищността си и че не трябва да живее.
 Примерът ти беше страхотен-лайкнах те още тогава.  :08: :)

Дракониада

• Hero Member
« Отговор #448 -: Февруари 20, 2016, 08:36:41 am »
 Ще пиша тук,защото касае Сатурн и 10Д.
Вече знам каква е разликата между троновите Сатурни в Козирог и Водолей.
В Козирог има амбиция за издигане в йерархията,поемане на отговорност,нужда от престиж,уважение,власт,които да му дадат усещане за сигурност и стабилност.
  А във Водолей с каквото и да се бори,го прави с презумпцията да се освободи от тежестите и оковите.Той не желае да изгражда структура и да я оглави,а да бъде Свободен от структурите.

« Последна редакция: Февруари 20, 2016, 08:39:00 am от Дракониада »

strelicka

• Hero Member
  • Публикации: 3110
« Отговор #449 -: Февруари 20, 2016, 10:21:58 am »
Ще пиша тук,защото касае Сатурн и 10Д.
Вече знам каква е разликата между троновите Сатурни в Козирог и Водолей.
В Козирог има амбиция за издигане в йерархията,поемане на отговорност,нужда от престиж,уважение,власт,които да му дадат усещане за сигурност и стабилност.
  А във Водолей с каквото и да се бори,го прави с презумпцията да се освободи от тежестите и оковите.Той не желае да изгражда структура и да я оглави,а да бъде Свободен от структурите.

Сатурн е границата между личното и надличното,колективното,ако сатурн в козирог има амбицията да използва йерархичните структури за личностно израстване,той гради и постига власт само за себе си,то сатурн във водолей е прекрачил границите в посока -колективното, целите са му в посока общото,хуманността, идеята,за него йерархия и стълбички не са амбиция цел,посока  за постигане и себедоказване,няма нужда да е успял за да се чувства пълноценен,той има свободата да е извън структури и системи за да ги променя отвън,свободно пързаляне -фрии райд- с поемане на риска да няма сигурността и стабилността на изградена структура,която да го защитава
свободата по уран минава през сатурн,с организиран хаос, с цялата си самостоятелност и различност, непризнаване на авторитети,структури и обществени догми