Автор Тема: Десети дом и амбициите ни.  (Прочетена 105059 пъти)

Mirabella

• Hero Member
  • Публикации: 1880
Re: Десети дом и амбициите ни.
« Отговор #180 -: Юли 19, 2014, 04:16:16 pm »
Да, жалко е, че има заболяването. Ако беше здрав, може би желанието за величие вместо маниакално щеше да бъде конструктивно.

Някога да е бил хапан от куче или да се е давил? Питам заради Процион в съвпад със Слънце/Марс. Звездата може да даде силна воля за успех, но заради състоянието на Марс (изроген и дебилитиран) реших, че негативните прояви ще са по-вероятни. Ти разказа за опитите му за самоубийство. Имало е реална заплаха за живота му, така ли?

tele

• Full Member
  • Публикации: 151
« Отговор #181 -: Юли 19, 2014, 09:34:55 pm »
Добра вечер , много ми хареса темата, затова ще си позволя да сложа и аз една карта "закачка - задачка". Ако ви е интересно за "упражнение" ... ;) На мен лично ми е много интересен този човек

Uran

• Hero Member
  • Публикации: 2538
« Отговор #182 -: Юли 19, 2014, 09:55:27 pm »
Как е с речта телчето?

Mirabella

• Hero Member
« Отговор #183 -: Юли 19, 2014, 10:31:29 pm »
Водещото светило е Слънцето. То е и управител и алмутен на АС. Намира се в 10-тия дом. Непосредствено пред него изгрява Марс, който е управител на МС. Основната му мотивация е да получава признания, да бъде авторитет, успешен, популярен и т.н. Слънцето, Марс и Венера са в знака Телец, така че същността на мотивацията му може да се върти около материалната и финансова сигурност, лукса, комфорта, блясъка, красивите вещи и хора и т.н. В подкрепа на това ще отбележа позицията на Венера - в съвпад със звездата Алмах, която дава слава, някои споменават и за артистични умения. По индийската това съответства на накшатра Бхарани, управлявана от Венера, която е материално ориентирана. Това е и предположението за професията му - свързана с финанси, банковия сектор, финансови отношения с чужбина, политика, дипломация. Друг вариант - артистично занимание. Всичко в тази карта сочи към Венера, а Луната в 7-ми е емоционална и има нужда от контакт с околните.

Триплицитните управители на водещото светило са, по реда си: Венера, Луната, Марс. И трите се намират в ъглови домове, Венера е тронова. Би трябвало да е преуспял в сферата на професионалната си изява, както и да е добил популярност, обществено признание. В допълнение на това Парс фортуна е в 10-тия дом, управителят й (Венера) е тронов и ъглов от АС и от нея.

Марс и Меркурий са изгорени от Слънцето, Марс е есенциално злепоставен. Все пак да предположа и нещо не толкова хвалебствено за него. Основният му темперамент е сангвиничен и Венера е управител на маниера, но заради състояние на Марс и Меркурий ще предположа, че е способен на изблици на вербална агресия, породена от обидчивост заради несъгласие с позицията му. Същият този Марс би трябвало да усилва желанието му за успех. В индийската карта преминава в собствен знак (сидерален Овен), като запазва десетодомната си позиция. Такава конфигурация се нарича Ручака йога и се среща в карти на лидери, пълководци, спортисти.

В индийската му карта Венера и троновия Марс образуват една от най-силните Карма-дхарма адхипати йоги - съединение на у4 и у5. Заедно с факта, че в 10-ти дом са също у2 (Слънце) и у11 (Венера), би трябвало да дава предпоставки да професионален и материален успех. Луната е в 7-ми дом заедно с Кету. Тук ми възникват съмнения за прекаляване с разни развеселителни субстанции с цел туширане на дълбоко скрита емоционална неудовлетвореност и неувереност.
« Последна редакция: Юли 19, 2014, 10:52:54 pm от Mirabella »

tele

• Full Member
« Отговор #184 -: Юли 19, 2014, 11:25:00 pm »
Да,  след  малко ще  разкажа ,  преди това обърнете внимание на СЛВ !
 Мирабелла, доста си точна :clap:
« Последна редакция: Юли 19, 2014, 11:28:17 pm от tele »

tele

• Full Member
« Отговор #185 -: Юли 20, 2014, 12:13:34 am »
Той не  е  красив , не искам да казвам , че някои го определят като грозен дори. СЛВ на АС - генетично заболяване -дълбоки белези по лицето, достаа обезобразен.

Mirabella

• Hero Member
« Отговор #186 -: Юли 20, 2014, 12:16:26 am »
Оу, съжалявам за състоянието му. :( Не се сетих.
« Последна редакция: Юли 20, 2014, 12:42:50 am от Mirabella »

Diyana

• Hero Member
  • Публикации: 1702
« Отговор #187 -: Юли 20, 2014, 07:36:34 am »
Добра вечер , много ми хареса темата, затова ще си позволя да сложа и аз една карта "закачка - задачка". Ако ви е интересно за "упражнение" ... ;) На мен лично ми е много интересен този човек

Картата е ректифицирана от "професионален" астролог ли или Вие решихте, че СЛВ трябва да е точно върху Асц., заради външността му?

Отдавна не бях срещала карта с "точни" секунди на раждане.
De omnibus dubitandum est

Diyana

• Hero Member
« Отговор #188 -: Юли 20, 2014, 08:08:09 am »
Това с петте секунди към рождения час и минути ми е малко несериозно.

:) Малко може да е мината през автоматична ректифицираща програма с примарни, но аз съм по-склонна да приема варианта с ръчното превъртане до Раху съвпад Асц. Накрая ще се окаже известна само датата и че сме тръгнали от 12 по пладне.

tele

• Full Member
« Отговор #189 -: Юли 20, 2014, 08:12:09 am »
Картата е ректифицирана от "професионален" астролог ли или Вие решихте, че СЛВ трябва да е точно върху Асц., заради външността му?

Отдавна не бях срещала карта с "точни" секунди на раждане.

Да  ректифицирана е - според майка му часа беше 12, 30.

« Последна редакция: Юли 20, 2014, 08:14:01 am от tele »

Diyana

• Hero Member
« Отговор #190 -: Юли 20, 2014, 08:32:20 am »

Да  ректифицирана е - според майка му часа беше 12, 30.

Вие ли я ректифирахте? Редно беше да го споделите, преди хората да започнат анализа.

tele

• Full Member
« Отговор #191 -: Юли 20, 2014, 08:43:15 am »
Не  аз - посъветвах го да ползва услугите  на астролог. Аз пропуснах да отбележа като сложих картата.

Diyana

• Hero Member
« Отговор #192 -: Юли 20, 2014, 08:47:09 am »
Не  аз - посъветвах го да ползва услугите  на астролог. Аз пропуснах да отбележа като сложих картата.

Ох, и аз имах една такава ректифицирана от професионална астроложка карта преди. Гали и Инок в астрогалактиката направо ми попиляха костите от подигравки с едни 40 и нещо секунди, дето ми ги беше нагласила.

Mirabella

• Hero Member
« Отговор #193 -: Юли 20, 2014, 09:04:30 am »
Значи картата е ректифицирана така заради Раху. Добре, интересно. Много съм любопитна и задавам лични въпроси. Заболяването автоимунно ли е? В индийската астрология Раху ли свързват с гените? За Раху знам, че там отговаря за инфекциозни и заразни заболявания, рак - във физически план имам предвид. Обаче сега направих справка, че и с кожни заболявания се свързва.
« Последна редакция: Юли 20, 2014, 09:10:09 am от Mirabella »

tele

• Full Member
« Отговор #194 -: Юли 20, 2014, 09:07:24 am »
Да - автоимунно е