Автор Тема: Десети дом и амбициите ни.  (Прочетена 105079 пъти)

Дракониада

• Hero Member
  • Публикации: 2824
Re: Десети дом и амбициите ни.
« Отговор #225 -: Септември 27, 2014, 12:07:03 pm »
Драко, не гледай на Нептун на МС само от негативната му страна. Приеми, че Нептун на МС дава следване на собствения път. Нептун е връзката ни със собствения ни ВА и като такава, разбира се ако не е опорочена от ниските му октави, дава следване на вътрешният си глас и собствените си цели, които са идентични с тези на ВА за дадената инкарнация.
Вещенгер,за мен милосърдието и духовността не са негативна страна на Нептун.Негативните страни са му мазохизмът и затриването по астрални лабиринти.Понякога милосърдието може да се изрази в проява на жестокост,колкото и оксиморонно да звучи.
Размисли ме с виждането ти за Нептун на МЦ и следването на собствен път.  :)
Набарах абсолютно всичките Ключове на Соломон!Мои са!   :d030:

Дракониада

• Hero Member
« Отговор #226 -: Септември 27, 2014, 12:09:06 pm »
И сега нека си представим всички хора да мислят като  и да следват въпросния ''умник''...
Ал,ако всички мислехме като него всеки щеше да е годен да се погрижи сам за себе си,без да очаква да му излезе късметът от някъде.  :)

Дракониада

• Hero Member
« Отговор #227 -: Септември 27, 2014, 12:10:53 pm »
Имал е 6 деца,Мирабела.  :)

"Целта оправдава средствата"  се прилага от всеки кой с каквито оръжия има.  ;) Подозирам,че цялата му философия не му е вродена(естествено)  :012: ,а придобита по пътя на сблъсъка между идеалите и фактите. Толкова издигнат Нептун не може да не е(бил) най-чист, алтуристичен идеалист.Грубата реалност(Сатурн) го е възпитала в оцеляване на формата
« Последна редакция: Септември 27, 2014, 12:18:06 pm от Дракониада »

Mirabella

• Hero Member
  • Публикации: 1880
« Отговор #228 -: Септември 27, 2014, 12:25:16 pm »
Благодаря ти, Драко.

Вещичка

• Hero Member
  • Публикации: 1727
  • Виждам те!
« Отговор #229 -: Септември 27, 2014, 12:26:30 pm »
Вещенгер,за мен милосърдието и духовността не са негативна страна на Нептун.Негативните страни са му мазохизмът и затриването по астрални лабиринти.Понякога милосърдието може да се изрази в проява на жестокост,колкото и оксиморонно да звучи.
Размисли ме с виждането ти за Нептун на МЦ и следването на собствен път.  :)

Нема оксиморон тук, ами чиста истина. И аз отдавна съм достигнала до неговите идеи  :57:. Забелязала съм, че когато казвам истината и не ми вярват, ама можеш ли да си представиш  :91:, па когато излъжа и всичко е наред. Доста често съм се замисляла, че просто хората обичат да бъдат лъгани, колкото и да се тръшкат, че не е така.

Между другото цитатите, които си пуснала са гениални  :57:, колкото и да се тръшка Али-то. И на мен не ми харесва, че живея в такъв свят ама на - тука съм се пръкнала и тука трябва да се оцелява, а самото оцеляване зависи от това дали си осъзнал какъв свят обитаваш. Залитанията в едната или другата крайност е винаги нестабилно и затова съм прегърнала и двата начина и винаги си действам според ситуацията...
Здравият разум е сбор от предрасъдъци придобити до 18 годишна възраст! - Айнщайн

Дракониада

• Hero Member
« Отговор #230 -: Септември 27, 2014, 12:58:57 pm »
Според мен той,Макиавели е гениален.  :)
"Безсмъртието",дори в нарицанието не го получават негениални хора.  ;)

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
  • Публикации: 13839
« Отговор #231 -: Септември 27, 2014, 01:10:50 pm »
Забелязала съм, че когато казвам истината и не ми вярват, ама можеш ли да си представиш  :91:, па когато излъжа и всичко е наред. Доста често съм се замисляла, че просто хората обичат да бъдат лъгани, колкото и да се тръшкат, че не е така.

Така е, наскоро споделих същата идея в друга тема. Не знам дали искат да бъдат лъгани или просто да им се казва това, което искат да чуят, но моето мнение е, че повечето хора толкова са свикнали да се държат престорено, да играят и да лъжат, че започват да възприемат откровеността и искреността като лъжа, а лъжата като истина. Мен, когато съм пряма и искрена и говоря без заобикалки, започват да ме гледат подозрително и с големи палачинкови очи.  :017:
Melius est prudenter tacere, quam inaniter loqui

Рени

• Hero Member
  • Публикации: 12741
  • Мъдрият се познава по това,че много се смее.
« Отговор #232 -: Септември 27, 2014, 01:54:47 pm »
Нептун на МЦ или около него, има амбицията да се разграничава от другите,да го (не)виждат без форма, без граници.Тук поставен дава погрешни илюзии за величие.Относно обществената репутация -хората го идеализират и уважават, но също така може да се нагърби с ролята на публична изкупителна жертва или да бъде скандална фигура.Професионалното развитие среща трудности, защото Нептун разтваря егото, а не го концентрира и  прекалено много фантазираме за възможности и амбиции, които в действителност са непрактични, нереалистични .
Имам копнеж да постигна блясък и признание отвъд видимото чрез въображение , но много често се случва с измама. :)
„Това е моят ритъм и винаги е било така: който може – ме следва, за останалите не отговарям“

Mirabella

• Hero Member
« Отговор #233 -: Септември 27, 2014, 02:09:02 pm »
По сидерал Макиавели би могъл да има т. нар. Махапатака йога - комбинация за голям грешник. В долния линк има подробно описание плюс пример с картата на един американски президент. Хитлер има подобна комбинация в картата си също.

http://www.vedicforum.com/?pretty;board=birth-charts-case-studies;topic=an-example-of-maha-pataka-yoga-and-guru-chandala-yoga.0

Луна заедно с Раху, аспектирани от малефичен Юпитер. Първото условие е налице - Луната и Раху попадат в един знак (Козирог по сидерал). Относно второ може да се поспори доста. Юпитер по сидерал остава в Рак, където е екзалтиран, но е в един знак с Кету. Юпитер не получава аспекти от естествените Марс и Сатурн, а взаимният аспект между Луна и Юпитер се счита за благоприятен за слава, успех и материални придобивки. Дали влиянието на нодалната ос достатъчно да направи Юпитер малефичен? Може би да, може би не.

За всеки случай добавям факта, че в индийската му карта за посочения час на раждане Юпитер ще управлява два ъглови дома (1-ви и 4-ти). Естествен бенефик, който управлява два ъглови дома, като при това не се намира в триконов дом (1-ви, 5-ти или 9-ти), поражда т. нар. Кендрадхипати йога, което според някои източници намалява благоприятното влияние на бенефика, особено в сферите, които управлява. Неговият Юпитер е в неблагоприятния 8-ми дом. Някои наричат това положение Асура йога (от сурия - Слънце, което е сигнификатор на управлението и закона) и смятат, че такива хора са способни да нарушат или изкривят закона в преследване на целите си. Но само положението на Юпитер в 8-ми не е достатъчно за такива генерални изводи.

В следващия линк има примери на подобен на неговия екзалтиран Юпитер, нанасящ вреди в определение сфери (като брачните взаимоотношения например, което той със сигурност поне от части е избегнал, след като е имал съпруга)
http://www.vedicforum.com/articles-and-research/is-guru-in-a-watery-sign-disastrous-to-conjugal-life/.

Десетият дом в индийската му карта се управлява от Меркурий в 6-ти знак заедно със Слънцето, което напълно подхожда на служба в държавната администрация. Слънцето управлява 9-тия дом, така че комбинацията от двете планети дава една от най-силните разновидности на Раджа йога. В линка от поста за Рокфелър са обяснени много добре - отлична работа, Лили!. Марс от 3-тия дом аспектира Меркурий. Това се връзва с дипломатическа служба и честите пътувания, произтичащи от нея. Аспектът на Раху върху Меркурий и Слънце в 6-ти и върху 10-тия дом също допринася за служебни отношения с чужденци и чужди земи. Раху и Венера често се свързват с дипломацията - неговият Раху се намира във 2-рия дом на словото, откъдето аспектира у10 Меркурий, който пък е в знак на Венера. Раху е и сигнификатор на престъпниците и затворите. У1 Юпитер в 8-ми под влиянието на Раху, а той е попадал зад решетките.

От моите скромни наблюдения, споделените от Лили Ражда йоги (особено комбинациите между управителите на 9-ти и 10-ти, както и 4-ти и 5-ти дом) подпомагат постигането на успех и придобиването на известност.
« Последна редакция: Септември 27, 2014, 02:16:23 pm от Mirabella »

Дракониада

• Hero Member
« Отговор #234 -: Септември 27, 2014, 03:14:27 pm »
По сидерал Макиавели би могъл да има т. нар. Махапатака йога - комбинация за голям грешник. В долния линк има подробно описание плюс пример с картата на един американски президент. Хитлер има подобна комбинация в картата си също.

http://www.vedicforum.com/?pretty;board=birth-charts-case-studies;topic=an-example-of-maha-pataka-yoga-and-guru-chandala-yoga.0

Луна заедно с Раху, аспектирани от малефичен Юпитер. Първото условие е налице - Луната и Раху попадат в един знак (Козирог по сидерал). Относно второ може да се поспори доста. Юпитер по сидерал остава в Рак, където е екзалтиран, но е в един знак с Кету. Юпитер не получава аспекти от естествените Марс и Сатурн, а взаимният аспект между Луна и Юпитер се счита за благоприятен за слава, успех и материални придобивки. Дали влиянието на нодалната ос достатъчно да направи Юпитер малефичен? Може би да, може би не.

За всеки случай добавям факта, че в индийската му карта за посочения час на раждане Юпитер ще управлява два ъглови дома (1-ви и 4-ти). Естествен бенефик, който управлява два ъглови дома, като при това не се намира в триконов дом (1-ви, 5-ти или 9-ти), поражда т. нар. Кендрадхипати йога, което според някои източници намалява благоприятното влияние на бенефика, особено в сферите, които управлява. Неговият Юпитер е в неблагоприятния 8-ми дом. Някои наричат това положение Асура йога (от сурия - Слънце, което е сигнификатор на управлението и закона) и смятат, че такива хора са способни да нарушат или изкривят закона в преследване на целите си. Но само положението на Юпитер в 8-ми не е достатъчно за такива генерални изводи.

В следващия линк има примери на подобен на неговия екзалтиран Юпитер, нанасящ вреди в определение сфери (като брачните взаимоотношения например, което той със сигурност поне от части е избегнал, след като е имал съпруга)
http://www.vedicforum.com/articles-and-research/is-guru-in-a-watery-sign-disastrous-to-conjugal-life/.

Десетият дом в индийската му карта се управлява от Меркурий в 6-ти знак заедно със Слънцето, което напълно подхожда на служба в държавната администрация. Слънцето управлява 9-тия дом, така че комбинацията от двете планети дава една от най-силните разновидности на Раджа йога. В линка от поста за Рокфелър са обяснени много добре - отлична работа, Лили!. Марс от 3-тия дом аспектира Меркурий. Това се връзва с дипломатическа служба и честите пътувания, произтичащи от нея. Аспектът на Раху върху Меркурий и Слънце в 6-ти и върху 10-тия дом също допринася за служебни отношения с чужденци и чужди земи. Раху и Венера често се свързват с дипломацията - неговият Раху се намира във 2-рия дом на словото, откъдето аспектира у10 Меркурий, който пък е в знак на Венера. Раху е и сигнификатор на престъпниците и затворите. У1 Юпитер в 8-ми под влиянието на Раху, а той е попадал зад решетките.

От моите скромни наблюдения, споделените от Лили Ражда йоги (особено комбинациите между управителите на 9-ти и 10-ти, както и 4-ти и 5-ти дом) подпомагат постигането на успех и придобиването на известност.
Много благодаря за анализа и линковете.

Mirabella

• Hero Member
« Отговор #235 -: Септември 27, 2014, 04:31:16 pm »
Добавям материалче относно Кармадхармадхипати йогите (вид царствена комбинация, Раджа йога), за които Лили пише в публикацията си

http://www.vedicforum.com/yogas/the-dharma-karmadipati-yoga/.

Дракониада

• Hero Member
« Отговор #236 -: Септември 27, 2014, 04:34:15 pm »
Добавям материалче относно Кармадхармадхипати йогите (вид царствена комбинация, Раджа йога), за които Лили пише в публикацията си

http://www.vedicforum.com/yogas/the-dharma-karmadipati-yoga/.
Понеже не разбирам от ведическа астрология това йоги за статус или въобще за всичко?
Още веднъж благодаря.  :08:

Mirabella

• Hero Member
« Отговор #237 -: Септември 27, 2014, 04:53:36 pm »
Да, за точно за статус, успех, популярност, власт, слава, благополучие. Освен наличието на такава йога, разбира се, трябва да се прегледа и състоянието й - сила на планетите, дом, бенефично/малефично влияние върху тях и др. преди да се правят изводи за мащаба на славата. Така съм чела.

Mirabella

• Hero Member
« Отговор #238 -: Септември 27, 2014, 05:28:30 pm »
Сигурно си изследвал силата им. Дали си минал през даша, която би могла да активира най-силните от тях?
Колкото е по силен Лагнеш (у1) и свободен от влияние на малефици, както и Луната, толкова по-добре за цялостното състояние на картата и оттам за проявлението на йогите. Пропуснах да напиша това по-горе.

Мога да дам пример с моята карта. Имам у9 и у10 в един дом (1-ви) в знак на приятел/неутрален, но без те да имат есенциални достойнства. У10 (който управлява и 5-тия дом и така се явява планета йога карака) е отслабен, защото е се намира в самото начало на знака (и в една накшатра с Кету). У1 е в 9-ти дом (има взаимна рецепция между у1 и у9 - Лакшми йога), но у1 е под влиянието на малефика Марс, с когото не са естествени приятели (имат вражеско-неутрални взаимоотношения). У1 и Марс също образуват Раджа йога. Та, това би трябвало да намалява силата на картата като цяло и оттам на благоприятното проявление на Раджа йогите. Така че на световна слава няма как да се надявам. Нещо на локално ниво би могло да се получи. През махадашата на у9 имах силни периоди, включително започнах професионална реализация по образованието си.
« Последна редакция: Септември 27, 2014, 05:39:23 pm от Mirabella »

Дракониада

• Hero Member
« Отговор #239 -: Септември 27, 2014, 05:34:08 pm »
Rahu ,ти мъжът с тъмносините дънки ли си?  :58: ;)
Виждам секси крака като спомена толкова много йоги.  :043: :043: :012: :-* ;D