Автор Тема: Десети дом и амбициите ни.  (Прочетена 106620 пъти)

Happy58

• Гост
Re: Десети дом и амбициите ни.
« Отговор #345 -: Октомври 28, 2015, 11:20:59 am »
Възможно е така да е било наистина. На мен и сега не ми е присърце да се занимавам с проблемите на семейството, при положение, че от тях не съм получавал емоционална подкрепа и винаги са ме смятали за черната овца. А и при положение, че не смятам да създавам собствено семейството (едно, че вече минах 30-годишна възраст и е малко късничко, и друго, че нямам финансова сигурност, а едно дете изисква наистина много разходи, не е достатъчно само да му се осигуряват храна, подслон и дрехи, ако искаме да живее наистина пълноценно).

е, ще ти се наложи по някакъв начин да си живееш СЛВ - по дом и по знак - няма да се разминеш. По-добре е да започваш да го мислиш и да се променяш (тр Венера също ти аспектира сега оста, а тя е в 8 дом).

Veselin

• Hero Member
  • Публикации: 6496
« Отговор #346 -: Октомври 28, 2015, 11:23:16 am »
Рени от форума също има Юпитер в съвпад с ЮЛВ, в 10 дом  - даже си е стелиум, като при теб.
Не съм запознат с натала на Рени,както и с кариерата ѝ.

Иначе, според мен, една успешна кариера може да се измери с един от двата показателя (а при някои ги има и двата):
1. Известност - славата, особено ако е по-дълготрайна, винаги е показател за успешна кариера. Независимо дали човек е известен само в собствения си град, държава или по цялата планета, това винаги показва, че човек бележи успехи в работата и кариерата си (което не винаги показва, че човек има талант и е положил нужните усилия).
2. Парите - ако човек получава доста по-голямо възнаграждение от средното за страната си, това винаги е показател за добра и успешна кариера, независимо от това дали човек е известен или не. Това пак не е показател, че човек е добър в професията си, много често е и въпрос на шанс и късмет.

Veselin

• Hero Member
« Отговор #347 -: Октомври 28, 2015, 11:24:29 am »
е, ще ти се наложи по някакъв начин да си живееш СЛВ - по дом и по знак - няма да се разминеш. По-добре е да започваш да го мислиш и да се променяш (тр Венера също ти аспектира сега оста, а тя е в 8 дом).
То хубаво, но как? Все пак не трябва да се забравя, че аз досега съм се занимавал само със семейството си и проблемите там, независимо дали са ми били присърце или не. Малко ли е?

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
  • Публикации: 13839
« Отговор #348 -: Октомври 28, 2015, 11:56:01 am »
Винаги съм мислел, че този аспект носи късмет и успехи, но явно, че не е така.

За съвпада и тригона имам наблюдения, че носи късмет, но зависи как са поставени планетите, а и от целия хороскоп.

Весо, ако не си роден по-късно /което е малко вероятно/, имаш екзалтирал Сатурн в 10 дом във ведическата карта, а той ти е Лагнеш - управител на изгряващия знак. Независимо как е поставен, Сатурн в 10 дом рядко дава стабилно възкачване нагоре, нещата стават по-бавно, с повече труд и постоянство. А тъй като хвърля аспект към 4 дом, тази му позиция често дава и постоянна вътрешна неудовлетвореност, чувство за безпокойство. При теб това се потвърждава от накшатрата на Луната - Ардра, която дава много "бури" в живота и е с разрушителна природа /руши всичко, за да съгради наново и да отвори очите за духовните ценности/, при това Луната е в 6 дом от Лагна, което също не е предпоставка за леко и безпроблемно протичане на живота, трябва да се преодолеят доста спънки.

От друга страна, накшатра Дхаништха, изгряваща на Асцендента, предполага по-лековата нагласа - такива хора искат да се забавляват, да се радват на благинки, успехи. Сенчестата страна на тази накшатра е материализъм /особено в частта, която попада в Козирог/. Понякога човек до такава степен е потънал в материални проблеми, че спира да гледа нагоре, към висшето, потъва в дребнотемия и битовизми, умът му се фиксира върху рутинни проблеми.

Във ведическата карта целият ти стелиум преминава в знака Скорпион и попада в 11 дом. 11 дом може да носи и материални успехи, ако цялата карта предполага такива. Но тук също са нашите надежди, мечти и онази подкрепа, която би могла да дойде от други хора, т.е. ресурсите, които привличаме отвън. Предвид, че знакът е Скорпион и в стелиума участва Кету, ресурсът, който привличаш отвън, е не толкова материален, а енергиен. Нарича се духовна подкрепа. Това допълнително се потвърждава от рецепцията между Меркурий в Скорпион/11 дом и Марс в Дева/9 дом.

На хората ни е присъщо често да подценяваме важността на такава подкрепа, а родените с Луна в Ардра имаме и тенденция към неблагодарност - при някои по-силно изразена, при някои по-слабо /зависи от духовното ниво на натива/. Тази накшатра е под влияние на Раху, който в твоята карта е силно поставен /в сид. Телец и 5 дом от Лагна/, а той дава тенденция към вечна неудовлетвореност, търсеща природа. Освен това пети дом при индийците е свързан с т.нар. пурва пунйя, т.е. нашият "кредит" от минали инкарнации, какъв мисловен модел сме привнесли от миналото. Имаш и дебилитиран у5 и у10 /Венера в Дева/, разположен заедно с Марс в 9 дом. Може и това да е някаква нишка, която да обяснява сегашното ти положение. Освен това Раху е разположен в Рохини - една от най-благоприятните накшатри, но с изразена материалистична природа. Знакът и накшатрата на Луната също дават информация за минали модели - багажът, с който идваме в живота. Всичко това може по един невидим начин да е изградило предпоставките в настоящия ти живот. Неслучайно планета "атмакарака" ти е Юпитер, имаш и екзалтирал Сатурн /който ти е Лагнеш/ в 10 дом - дома на кармата, където се отразява резултатът от всички наши минали и настоящи действия. А най-близо до съвпад с Кету /по градус и в една накшатра/ са Меркурий и Юпитер - в Джиештха, която носи в себе си и магическа природа /свързва се с Антарес - червената звезда в сърцето на Скорпиона/.

Асцендента в Навамша не можем да фиксираме със сигурност, тъй като в производните карти той се мести бързо от един знак в друг, затова е нужен много точен и ректифициран час на раждане. Но дори ако се абстрахираме от изгряващия знак, в Д9 виждаме съвпад на Луна, Юпитер и Сатурн в знака Водолей. Както виждаш, в Навамша също имаш силно сатурново влияние, но бих казала благотворно. Всички тези ограничения не ти се дават случайно, даден ти е шанс да ускориш духовната си еволюция, да прогледнеш за много по-истински неща, отвъд илюзията на материалния свят.

Не практикувам кармична астрология, но все пак ако трябва да потърсим каква е кармичната причина, обуславяща сегашното ти несигурно положение в живота, според моите предположения това биха могли да бъдат задълбочени /окултни, магически/ знания, които са били използвани в минала инкарнация за прагматични цели, злоупотреба с някой духовен сан с цел постигане на светска власт и използване на така получената власт за собствена изгода.

Каквито и да са хипотетичните причини, в случая тия предположения не биха ти били от особена полза. Концентрирай се върху настоящето и текущите задачи.       

Melius est prudenter tacere, quam inaniter loqui

Veselin

• Hero Member
« Отговор #349 -: Октомври 28, 2015, 12:32:04 pm »
Благодаря много, Лили!
Аз да се концентрирам, хубаво, но доколкото разбирам от написаното (а въобще не съм в час с ведическата астрология), всяка една моя инициатива ще бъде спъвана, така ли да разбирам (досега така се е получавало)? В такъв случай, има ли смисъл да опитвам наистина (все пак, не желая да се излагам)?

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
« Отговор #350 -: Октомври 28, 2015, 12:33:59 pm »
Ти пак буквално го разбираш  :)

Не, просто някои от нас не сме родени да бъдем благополучни и богати, разбираш ли? За някои животът е повече борба, отколкото удоволствия и забавления.

Ами тогава да лягаме да мрем  ;D

Veselin

• Hero Member
« Отговор #351 -: Октомври 28, 2015, 12:36:19 pm »
Весо, ако не си роден по-късно /което е малко вероятно/
Най-много да съм роден до 2-3 минути по-късно, но на мен по-скоро ми се струва, че е 2 минути по-рано.
За злоупотребяването не знам, но щом в сегашния си живот не си и помислям да правя такива неща (например, мога да прониквам в чужди компютри и системи, но никога не съм се и замислял да го правя), по тази логика не следва ли, че по-скоро и преди не съм правил подобни неща? Не носим ли подсъзнателно някои минали модели и би трябвало да имаме склонност да ги проявяваме?
По-скоро, доколкото съм разбрал, имам склонност да ревнувам другите, да се привързвам силно към хората и това може би идва от минали животи.

Veselin

• Hero Member
« Отговор #352 -: Октомври 28, 2015, 12:37:40 pm »
Ти пак буквално го разбираш  :)

Не, просто някои от нас не сме родени да бъдем благополучни и богати, разбираш ли?
Е чак богати не, но и да не ми се налага да се замислям например дали ще мога да си платя интернета, да си презаредя телефона с ваучер дори за 6 лева, или ако се развали нещо, да нямам притеснения, че няма да имам възможноста да се оправи.

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
« Отговор #353 -: Октомври 28, 2015, 01:31:33 pm »
Е чак богати не, но и да не ми се налага да се замислям например дали ще мога да си платя интернета, да си презаредя телефона с ваучер дори за 6 лева, или ако се развали нещо, да нямам притеснения, че няма да имам възможноста да се оправи.

Весо, не ми се сърди, но в това положение донякъде сам си се поставил. Ако гледаме прагматично, а не астрологично, сам си избрал да търсиш много по-нискоквалифицирана работа от това, което би могъл да правиш. Имал си причини, според теб основателни, затова поеми отговорност за избора си.

Да, често се случва да сме обременени в родителския дом, от семейни проблеми, грижа за възрастен, болен или неспособен сам да се справя с живота родител. Това са фактори, които в голяма степен ограничават възможностите за избор, налага се да се съобразиш с тях. Но и тук го правим доброволно, никой не ни насилва. На мен моите близки /някои от които бяха голямо бреме за мен/ са ми казвали в прав текст - "Ако не ти харесват моите условия, правилата под моя покрив, прав ти път!". И тогава пред теб стои вариантът да се изнесеш без доходи, с много ниски и нестабилни доходи и да се опитваш в това положение да си намериш подслон и някак да оцеляваш в живота.

Няма безплатен обяд. Ако някой ти осигурява подслон, трябва да играеш по неговите правила. И така не можеш да си изживееш живота пълноценно или както на теб би ти се искало. От друга страна това е добър урок за преодоляване на личния егоизъм, стига насреща да нямаш в пъти по-голям егоист /аз бях поставена в такава ситуация/.

Veselin

• Hero Member
« Отговор #354 -: Октомври 28, 2015, 01:36:34 pm »
Да, често се случва да сме обременени в родителския дом, от семейни проблеми, грижа за възрастен, болен или неспособен сам да се справя с живота родител. Това са фактори, които в голяма степен ограничават възможностите за избор, налага се да се съобразиш с тях. Но и тук го правим доброволно, никой не ни насилва.
Но ако не го правим, тогава няма ли да се натрупа отрицателна карма и в един друг момент (дори да е в друг живот) да бъдем изоставените ние? Аз все още не съм сигурен и за брат си, че трябваше да започна онази работа в годината, когато изчезна. Ако тогава имах свободно време и му обръщах повече внимание, може би нямаше и той да постъпи така.

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
« Отговор #355 -: Октомври 28, 2015, 01:42:44 pm »
Ние все търсим причини за случващото се сега в миналото или в хипотетични минали животи, докато повечето успели хора не се замислят за това, и ако нямат никакъв морал, газят като валяк, без да се замислят за кармичните последици. А ние с постоянните ни размисли за "правилно" и "неправилно" все сме в графата на неудачниците.

Veselin

• Hero Member
« Отговор #356 -: Октомври 28, 2015, 01:45:07 pm »
Ние все търсим причини за случващото се сега в миналото или в хипотетични минали животи, докато повечето успели хора не се замислят за това, и ако нямат никакъв морал, газят като валяк, без да се замислят за кармичните последици. А ние с постоянните ни размисли за "правилно" и "неправилно" все сме в графата на неудачниците.
Имаш право. Може би и аз трябва да се науча да погазвам правата на другите (един от Сатурновите принципи, неслучайно е естествен у-л на 10 дом) и да забравя за глупости като морал, за да имам успех в каквото и да е.

Veselin

• Hero Member
« Отговор #357 -: Октомври 28, 2015, 01:49:50 pm »
В какво по Марс се изразява тази трудност?

Четох,че ако Хирон прави съвпад или тригон с един от възлите,развитието е в тази посока,също и ако планети правят съвпад с който и да е възел.Както каза Опозит ЮЛВ е сигурен банков влог от натрупан опит и не виждам защо трябва да се демонизира и да се бяга от него.Ситуациите в живота често ни принуждават да правим рокади и действаме в различни моменти с различни точки на картата си.Моят СЛВ е в 6Д в Кзр и това са ми задълженията,с които се справям,но мечтата ми е ЮЛВ/Рак в 12Д,което ми е трудно постижимо.
И пак ще съм опозиция на авторите,които прочетохме:някой си преписал и написал,че ЮЛВ не ни трябва,тегли ни назад и ние приемаме това за чиста монета.Ами да помислим какво трябва на Весо в случая?Семейство по СЛВ в 4Д да създава или да се стабилизира по ЮЛВ и 10Д(преди това)?  ;) Който иска да каже кой възел му е по-труден,да не излезе,че е Южният.  :043:
И аз мисля, че има нещо сбъркано в представа ни за ЮЛВ. Не е точно това, което пишат в книжките.

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
« Отговор #358 -: Октомври 28, 2015, 01:52:39 pm »
Стани крадец на бази данни. А ако можеш виртуално да източиш парите от влоговете на всички съмнителни новобогаташи, ще е още по-добре! Модерна версия на Робин Худ  :72:

Шегата настрана - на някои не ни е дадено с лекота да погазваме морални и етични норми, в противен случай бумерангът се завръща много бързо и с голяма сила. Докато при други хора няма такава бърза възвръщаемост, отпуснат им е по-голям "гратисен период" да вършат злини и нечестни постъпки. Колкото е по-ниско духовното ниво на човека, толкова е по-дълъг гратисният период.  ;)

delphin

• Hero Member
  • Публикации: 2019
« Отговор #359 -: Октомври 28, 2015, 01:58:24 pm »
По ЮЛВ реагираме, когато ни е трудно, там  инстинктивно се отдръпваме, лесно ни е, познато ни е, чувстваме се сигурни и в безопасност.
Затова и Весо иска да избяга към ЮЛВ, смята че работата и то добре платената, ще реши всичките му проблеми. Тук някъде има и Плутон, но не знам къде. Весо, къде мога да видя картата ти?
« Последна редакция: Октомври 28, 2015, 02:04:01 pm от delphin »
Има един глас, който не използва думи. Слушай!
Мевляна Руми