На глад ми е добре. Бях пробвала и житния режим на Петър Дънов - добре, по време на самия режим. Но в къщи всички сме такива хамели, че ако решиш да гладуваш или да си на диета, те гледат накриво все едно си някакъв побъркан сектант. Освен това майка ми е като навита латерна и не спира да ми мели за това колко ям, ама гладна ли съм, ама не можело така, не можело иначе. изключително фрустриращо е това за мен, понеже ссе опитвам да направя нещо за себе си. Дори и да издържа на цялото това мърморене и някак избегна всички ръце, които искат да ме нахранят насила, накрая все пак гена се обажда и като започне захранването, се превръща в охранване. :012: :012: :012: :012:
Шоколада и сладкото почти ги бях спряла и от сума ти вафли и шоколади на ден, ги намалих до една вафла на няколко дена, най-много, шоколад тотално бях спряла да ям. Но паметта ми много се влоши. Принципно помня като слон - та сега покрай сесията пак си почнах и сладкото, но определено не е в количествата, в които беше преди.
Хляб не ям с ядене. Ям го отделно от време на време - някоя филия с лютеница да си намажа или пица/закуска да изям. Но ако е хляб, е бял, не ям черни извращения. Като цяло, храната трябва да ми е вкусна, това е важното.
Мазно изобщо не обичам, не кусвам. А в къщи всички обичат мазничко ... и така и готвят. Също манджи с някакви сосове за топене изобщо не харесвам, но отново в къщи само така се готви, защото "така било полезно" и по друг начин не можело. Но личното ми предпочитание е вместо да ям, примерно гювеч с картофи, да има картофи на фурна без много сос и като толкова се държи, да изпия една чаша доматен сок ОТДЕЛНО. Разделно хранене никога не съм целяла, но като се замисля, накрая винаги правя така и нямам нелепи комбинации, явно отвътре ми идва. :012:
Месо не ям, само бяло пилешко и то от време на време. Обожавам мляко и млечни продукти, особено кисело мляко, сирене ... кашкавал по-малко, преди много го обичах. Обожавам пресни плодове и зеленчуци, но я има тази тънкост, че изключително много ми спада апетита за тях, когато не са прасно набрани. Аз бера, измивам и ям. Не обичам да ям неща, които са набрани дни преди това. Така че ако нещо се застои, едва ли ще го изям. От суперите, които продават плодове и зеленчуци, единственото, което си купувам, е банани.
Като цяло в къщи жените, пък и аз, сме си пухкавички. :012: Не дебели, но има какво да се желае. Аз съм единствената в къщи, която няма гастрит. Всички други са си докарали, особено сестра ми с вечните й не толкова осмислени от здравословно отношение, диети. Като изключим тази пролет, в която се разболях 4905890485903809 пъти заради тоя тъп Марс във Везни, съм с доста добър имунитет и рядко се разболявам.