Пробвал съм доста различни системи на хранене,понеже и изискванията на организма ми са се променяли,поради поставяне в много различни режими на работа -от пълно обездвижване до преработване от тежък физически труд .Спортувах на времето и то с много добри спортисти,но в сравнение с тежката работа спорта си е глезотийка-може да се избира коя мускулна група и до каква степен да се натоварва.Та мисълта ми е храненето трябва да е съобразено с натоварването-за интелектуален труд ,студенти са достатъчни 2000 калории,но за тежък физически 5-6ооо е нормално на ден .Пробвал съм всички видове протеини ,добавки,витамини-между другото купени от чужбина ми излизат доста по ефтино,има остъпки за пазаруване на едро В магазините за фитнес храни има добри препарати,да не им правя реклама обаче .Да ви кажа нещо по практично-отслабващ ефект видях наистина при една приятелка на ананасова диета,някакъв ензим имало в него .За много силни антиоксиданти се смятат семките от грейпфрути,грозде,аз ги ям,ябълките ям винаги цели-средата им е пектин.който при мен има много успокоителен ефект,по силен от тоя на бирената мая не знам защо ,но е факт .Наш български антиоксидант е likopen устойчив термично,съдържащ се в домата,особено в люспите,лютеницата правете от домат с люспи .Гладуването-по време на пости!Лятото в голяма жега-дините са източник на клетъчна,,жива вода,, перфектна за детоксикация.На мен самия тялото ми само си казва от какво има нужда.Обикновено 90% вегетаринец при голямо натоварване-90% месоядец .