...другите вегетарианци най-често са крайно агресивни по отношение на възгледите си и всячески се опитват да ги натрапят...
Аз пък мисля друго, че хората, които употребяват месо са супер агресивни и зли, и често имат голяма омраза (поне с тези, които общувам на живо). Защото освен "уж" изброените позитиви за месото, които са голяма заблуда, месото повишава и много нивото на стрес хормоните.
Не може да се прави изобщо никаква аналогия, какво е било месото преди 100 години и какво е сега...
Например ще споделя едно изследване, което е известно:
Ако една крава преди 100 години е давала ~ 300 л./годишно сега дава 6000 л./годишно. Благодарение на хормоналните препарати и ГМО зърното, за да печели бизнеса. И същата кравичка след 5г. я убиват преди да умре, защото мускулите са с туморни клетки.И в крайна сметка какво яде човек - заразени клетки, разни хим. стабилизатори и подправки (евентуално).
А и кое диво и хищно животно, което живее в нормалните си условия за живот сред природата яде мускули?! Изяждат се само вътрешностите...
И честно казано, никой не е в състояние да ме убеди, че месото е полезно. Каквото е необходимо на човек за храна му е дадено, не е необходимо да причинява допълнително насилие, извършвайки убийство.
Лично за себе си мога да кажа, че не употребата на месо ми е донесла в пъти повече ползи, отколкото употребата му!
И изборът, който съм направила е напълно осъзнат - Слънцето/У6, заедно с Юпитер/У10, Парс Фортуна и СЛВ в 1-ви дом в Овен, нищо че май трябваше по критериите до тук да ям месо.
Oposit, не съм съгласна и с нещата, които си написал. Растителната храна, заедно с растителните масла се приема и усвоява много по-добре от организма и по-бързо, отколкото месото. И всички АК са налични.
А колкото да спортистите вегетарианци - в нета, ако потърсиш ще видиш колко много са...