Имам сложен казус. Най-близката ми приятелка от следването не може да забременее. Правят опити от 2013 година. Ходиха на консултация при добър специалист по продуктивно здраве в Силистра или Тутракан, сега не мога да се сетя точно. Изследванията им са добри, според него не би трябвало да имат проблем. Не споменават нищо за инвитро процедури. До миналата година година и двамата пиеха добавки, предписани от доктора. Тя има един аборт и операция на киста. Той привидно здрав. И двамата много напълняха през последната година, не знам дали се дължи на това, че приемаха нещо. Приятелката ми има по-малка сестра, която забременя неочаквано, непланирано. Първоначално много трудно прие това, че сестра и е бременна, а те правят вече много опити а нищо не се получава. Но от както се роди племенникът виждам и вярвам, че този период отмина и тя е една щастлива леля. Качвам натал и солар - текущ и следващ. Истината е, че се стреснах като видях този претъпкан 5Д. Моят е празен и не ме плаши толкова много, колкото нейния. Луна в Риби - това добре, но в последни градуси на знака. Няма аспекти с Венера, Юпитер и Меркурий, сигнификатори на бременност и деца. Но има секстил с У1. К5 и К11 в двойни знаци. У5 Юпитер няма аспект с У1 Слънце, но има секстил с Меркурий. Асц и Слънце са в неплодовити знаци. Сатурн, Уран, Нептун в 5Д, и трите ретро. Така за Сатурн в 5Д знам, че показва забавяне или проблеми със темите на дома. Нептун може би дава някаква нереална представа, заблуда по отношение на децата. Илюзия? Ама Уран? От квадратите на Луната допускам само този с Уран, защото е в допустим орбис, но и защото знаците са в една динамична група. Чела съм, че Уран е свързан с репродуктивни въпроси. Но знанията ми не достигат да видя от къде идва проблема. В текущия солар не виждам нищо по въпроса, но в следващия мисля има предпоставки за зачеване. Каквото и да кажете по картите ще е от помощ.