Преди десетина години имах покъртителен случай. Писа ми млада жена, прясно омъжена. Три месеца след сватбата съпругът умира. Не знам, може би е бил болен от нещо. Не е било злополука. И впоследствие тя разбира, че е бременна, на погребението не е знаела. Чудеше се дали да абортира. В крайна сметка, след разговор, реши да остави детето. После ми писа, че момченце се е родило, сама си го отглежда. Но са минали доста години, може би вече е срещнала мъж, който да бъде любящ родител за това дете. А детето можеше въобще да не се роди, ако тя се притесняваше да бъде самотна майка, особено след наскорошна смърт на съпруга.
Всеки случай е индивидуален, не може да се обобщава. И аз съм расла без родители, други хора са ме отглеждали по задължение, а не чак толкова от обич. Поне съдейки по отношението им.
Познавам и друг случай на смела самотна майка, споделяла съм го в стария форум през 2009 година.
Новолунна Водолейка с Марс, Сатурн и Плутон в квадрат към светилата, откъм 12 дом. Тогава една известна сега астроложка, която вече е консултант, преподавател и член на УС на една известна асоциация, се изказа, че това дете няма да бъде родено или ще бъде изоставено.
Е, роди се. Родиха се две момчета близнаци, заченати по естествен начин и малко непланирано. Майката нямаше брак и съжителство, а приятелят, след като научава за бременността ѝ, бяга с двеста. Въпреки това тя не абортира, запазва бебетата. Впоследствие я срещнах, с две момченца на около 2-3 годинки, беше заприличала на клечка. Преди няколко години от обща позната научих, че е срещнала мъж, който ѝ помага с децата.
Тъй че астролозите предполагаме, а Господ разполага... неведоми са пътищата на всяка човешка душа...