Тя тази дискусия е малко безсмислена. Всеки си гледа от неговата натална карта ( да вкарам и малко астрология ). За starinthe парите могат да бъдат щастие, все пак има слънце в телец ( ако не се лъжа). Ако имате земя в картата, няма как да не ги цените поне малко . Но ако е някой твърде огнен типаж, с водни нотки- надали в цялата му емоционалност и романтична представа за щастие са само парите. На мен и пачки да ми хвърляш, вървя ли срещу себе си, собствените си представи за морални ценности, хармония и щастие- нищо няма да постигнеш. Но хвърли ми идея, кауза за която да се боря, дай ми смисъл за някое начинание, похвали работата ми- ето го вече щастието. Парите ти осигуряват едно спокойствие, комфорт и нормално съществуване , но дотам. Но не и щастие, в никакъв случай . Ако щастието за индивида се състои в душевния комфорт, успехът, признанието ( тук не говорим за материалния успех ),семейството, децата, любовта, приятелите, здравето ( най-вече), няма как да е равно на пари . Защо тогава , когато парите самоцелно носят щастие, повечето известни и богати са зависими към субастанции, които им осигуряват моментно щастие? Повечето се затриват сами или си теглят куршума накрая. Да не говорим пък за богатите нации- имам много лични впечатления тук. Живея от години в богати общества- отвън всичко перфектно, а вътре си е гнила ябълка. Половината са на антидепресанти, блъскат кока и алкохол нон-стоп. Понеже са много щастливи, нищо че имат пари за всичко материлано, което българите наричат лукс.