Rahu, толкова активни т-квадратури, в които участва Нептун, според теб, значи, нямат шанс да дадат някакви налудничави идеи, така ли да го разбирам като ми казваш, че в картата няма предпоставка за шизофрения? По квадратурите протича голяма енергия, но дай да си бъдем честни, не всеки може да ги озапти. И в интерес на истината, без съвпада на Луна-Сатурн, не мисля, че подобни енергии биха могли да бъдат спрени да не побъркат човека. Дори и да игнорирааме транссатурновите планети, както ревностно съветваш, то тогава остават квадратите на Сатурн към Рачешкия стелиум - Сатурн на знака Рак не е голям приятел и няма да се спогоди особено добре с нищо в Рак, защото самата природа на Сатурн премазва психологически силната чувствителност на Рака. Такъв аспект е като копие, забито подд черупката му, което не може да бъде премахнато. Та кой да спаси Рачетата от тяхната съдба - тригончетата от тряснатия от СЛВ Юпитер ли?! С Луна във Везни, диспозитор на този стелиум, обаче, друго става. Самата Луна в близък съвпад със Сатурн приема природата му като даденост вместо да се бори с нея.
Иначе не сме нито астролози, нито сме "медици" - ние сме любители във форум - твой проблем ако се изживяваш като велик, всезнаещ астролог. Може пък и да си, но извън този форум. Не се изказвам като последна инстанция изобщо - казвам "на МЕН ми се вижда като мухлясало виждане" - и като съм писала на мен, имам предвид на мен и не ангажирам никого с мнението си. Просто имам близки приятели и познати с Луна съвпад Сатурн и знам, че колкото и депресирани и черногледи да са, ще понесат много повече психически от други хора и ще направят това, което трябва да се направи, въпреки, че ще мърморят по целия път, че не се справят. В най-големите кризи, в които другите хора ще изпопадат и ще се откажат, те пак ще продължат, въпреки че си мърморят, че не може да се справят.
Относно екзалтацията на Сатурн - аз главно следвам съвременната западна астрология - която следват и много други хора и това не им пречи да правят достатъно добри и точни прогнози - според нея Сатурн е екзалтирал във Везни и толкова- не след 20тия или след 15тия градус. Не ангажирай другите хора да следват системата, която ти си избрал. Същото е и с транссатурновите - естествено, че ги гледам като човек, който следва съвременната западна астрология, особено пък когато правят толкова многобройни контакти с ЛИЧНИ планети и участват в конфигурация, за мен би било доста безотговорно да се игнорират.
На последно място, пак ти казвам, не си никой, че да казваш на хората на кое да ръкопляскат и на кое не - като не ти харесва да четеш астропсихология и не те интересува западната астрология - не ми чети постовете и толкова. Въпрос на елементарно уважение е - в крайна сметка ние, които следваме тази традиция, не ви се месим като говорите за индийска, нали?