Автор Тема: Астрологични странности  (Прочетена 13473 пъти)

Теодор

• Hero Member
  • Публикации: 1947
Re: Астрологични странности
« Отговор #15 -: Юли 20, 2014, 02:52:47 pm »
Иначе и мен не ми харесва, че има някаква настройка анти традиционна астрология ... но мен лично ми е важно и 2-те астрологии да ме обогатят. :)

Edit wind: без лични нападки
« Последна редакция: Юли 21, 2014, 10:57:41 am от wind »

Papy

• Hero Member
  • Публикации: 7914
« Отговор #16 -: Юли 20, 2014, 05:26:39 pm »
Факт е, че има много правила в старата школа, според които нативът трябва да умре, но в сегашни времена той не умира, населението се увеличава и обяснението "медицината е по-добра"  не се вижда астрологично в сегашните карти
Трябват нови правила...май

Рени

• Hero Member
  • Публикации: 12741
  • Мъдрият се познава по това,че много се смее.
« Отговор #17 -: Юли 20, 2014, 08:28:37 pm »
Факт е, че има много правила в старата школа, според които нативът трябва да умре, но в сегашни времена той не умира, населението се увеличава и обяснението "медицината е по-добра"  не се вижда астрологично в сегашните карти
Трябват нови правила...май

Papy,който знае -вижда,и в предишните времена ,и в сегашните.Правилото/та  е/са  рецепта,не панацея.Можеш да гледаш по нов начин на същите през различните времена ,в това е смисълът.Измисляйки нови,измисляш ново значение на дадена материя/продукт ,променяйки същността й/им и предназначението. :)
„Това е моят ритъм и винаги е било така: който може – ме следва, за останалите не отговарям“

Papy

• Hero Member
« Отговор #18 -: Юли 20, 2014, 08:58:33 pm »
Хм..ако преди новаторска професия, символизирана от уран е била астролог, после програмист, сега каква е

Рени

• Hero Member
  • Публикации: 12741
  • Мъдрият се познава по това,че много се смее.
« Отговор #19 -: Юли 20, 2014, 09:07:31 pm »
Хм..ако преди новаторска професия, символизирана от уран е била астролог, после програмист, сега каква е

Летящият холандец.
„Това е моят ритъм и винаги е било така: който може – ме следва, за останалите не отговарям“

akruks

• Hero Member
  • Публикации: 13755
    • https://victoryastro.blogspot.com/
« Отговор #20 -: Юли 21, 2014, 12:14:53 am »
Не зная още какво да мисля по повод на твърденията, но ми стана интересно и за това го пуснах тук. Различните гледни точки са интересни само по себе си, но много държа зад всяко твърдение да има обяснение, защо се мисли така, а в тази статия не видях такова... Обаче въпреки всичко буди любопитство  :012:.
Има една, която рекламира техния сайт във форума на astro5,net и се представя, като изкарала курс начална степен към тази групировка, оплюваше ми тотално отговорите на въпроси от подтребители на форума, относно синастрия, брак и от този род, докато накрая ме отказа да влизам там, един младеж- ученик на Алена също се опитваше да спори с мене, но в рамките на добрия тон, за разлика от госпожата, ученичка на Маги

akruks

• Hero Member
« Отговор #21 -: Юли 21, 2014, 12:22:22 am »
А астероидите са ги включили на по-късен етап в принципите си, така ли? Защото през 1625 г. кои астероиди са били познати? Най-големият от астероидния пояс, Церера, е открит от Джузепе Пиаци в самото начало на 1801 г. и после изгубен от телескопите (скрива се в блясъка на Слънцето), и после намерен отново от Гаус. Година след това същият изчислява и положението на Атина Палада, втория по големина.
Мирабела, остави 1625г и върни още назад, нали се пишат последователи на древните Влъхви, които са се занимавали с астрология преди Христа...   

akruks

• Hero Member
« Отговор #22 -: Юли 21, 2014, 02:10:10 am »
Все едно аз да говоря, че индийската астрология не ок, понеже нямала стойност.  :012: Ами аз никога не съм си правил труда да вникна в нея и като не разбирам от нещо си мълча без да говоря каква глупост е и без да се правя на интересен!
И точно Маги астролгоията се стреми към "стабилен фундамент" и се опитва да направи астрологията наука с ясни правила базирани на много доказателства. Докато в традиционната астрология нещата работят, когато астролога има високо ниво на интуиция и усещания ... 
Индийската астрология на колко години е първо, второ навсякъде може да намериш материали за нея, които да разучаваш когато се почувстваш готов за това, а на Маги-астрологията фундаментът е дрън-дрън! В традиционната Астрология нещата си работят за всеки, не само за хората с интуиция, последните може да са облагодетелствани от интуицията си при отговорите на конкретен въпрос, но за останалото се искат познания, които се добиват с години наред изучаване на материята.

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
  • Публикации: 13839
« Отговор #23 -: Юли 21, 2014, 08:09:43 am »
Нека си се занимават с тяхната маги-астрология, но да не отричат всичко, което е съществувало хиляди и стотици години преди тях.

Между другото, донякъде и мен въпросните двама ме отказаха да влизам в оня форум, тотално го бяха обсебили и се опитваха да наложат само техния начин на разглеждане и тяхната доктрина. Имам някакъв блед спомен за препоръчване на тотално неподходящи астрологични дати, в разрез с логиката на елективната астрология. Но такива хора са като двете ми колежки в офиса - може да говорят врели-некипели, но много убедително, тях не може да ги надприказваш.

Изказвам мнение - ако администрацията го сметне за офтопик, нека се изтрие.
Melius est prudenter tacere, quam inaniter loqui

Diyana

• Hero Member
  • Публикации: 1702
« Отговор #24 -: Юли 21, 2014, 09:16:07 am »
Добре, изтеглих си информационната им брошурка от 178 странички. По диагонал:

1. Не знам коя точно астрология отричат, защото основно се подиграват на Слънце в знак, от което не ме заболя кой знае колко, но какво те собствено имат предвид под традиционна астрология?, не прочетох. Прочетох, че са наследници на вавилонската, но, честно казано, не са се ограничили с кражбите си само до нея :d030:.
2. Основен набор от планети - 10-те до Уран плюс Хирон - явно разните Юнони и прочее камънляк са алтернативни добавки на по-просветените магьосници. Вероятно са го свили от ураниците, заедно със спорадичната употреба на мидпойнти.
3. Спестяват си най-трудоемката част от анализа - ректификацията.
4. Аспекти - от нула до 270 през 30 градуса. Няма добри или лоши аспекти - това с хармонични и нехармонични пак е по-скоро интерпретация. Има по-силни - съвпад и тригон, и по-слаби връзки. За характера на аспекта се съди не по "геометрията му", а по символиката на планетите, участващи в него. Много си падат по ония, аспектните конфигурации със странни имена - звезда на Давид, голям тригон, йод, и прочее, но поне да се позовават на същинските им автори.
5. Като прочетох за втората рождена карта, викам си - ей, явно са краднали и малко Хюмън Дизайн. А то се оказа, че деклинации било това. Паралелите и контрапаралелите са аспекти, равни по сила на съвпади и тригони.
6. Считат, че ретроградните планети били с преобладаващо положително влияние. Аз лично нямам против това, макар класическата астрология да казва нещо доста по-различно - ретропланетите са с най-силно влияние, не непременно плюс или минус, просто защото са най-близко.
7. Екзотиката е, че наричат аспектите с някакви любопитни имена.
8. Откъм статистиката са се уредили перфектно - просто няма начин да няма я романтична, я ядрена, я пепеляшкова свръзка  ;D аз, например, с тоя Хирон в 20тия градус, ще правя пепеляшки с де що има мъжко в околността с някакво астротЕло, нахождащо се на 20 градус в Овен, Телец, Близнаци, Рак и така, та чак до Риби. Може и да не е голям тригон, но и аз не съм някоя голяма пепеляшка ала-Грейс-Кели, така че шансовете ми са доста прилични. Същото и по транзити. Ако не е станало, това е пак защото сто на сто на двайстия градус има и някой тъп Сатурн или Юпитер, да взривяват работата.
9. Занимават се с най-доходоносната част от работата - кога ще се оженя и кога да играя на борсата. Влъхви, та влъхви :D.

Колкото до софтуера, не виждам да е нужен чак така извънредно и да е чак така специален. Трябва да смята аспекти, да можеш да му задаваш да смята камънляк, да рисува мидпойнти, всичкото това в система дом-знак, да ти показва деклинации, хармоници, астероиди. Извънредното (в сравнение с някой уранически софтуер) са вградените модули със синастрични и подобни интерпретации. Но то пак не  е ясно дали не са ги свили от някой заблуден ураник. Ако не те мързи толкова сам да си нарисуваш звездите на Давид, не вярвам да те затрудни неимоверно. Иначе, той си е направо безплатен софтуерът им  ;D.

Цитат
We are an "open" society, meaning we welcome anyone with an interest in Magi
Astrology to join us.
Membership dues are $55 per year and there is a one-time $25 initiation.
By joining the Magi Society, you receive great free Members Only Software, and
we grant you access to special lessons on our Members Only Websites containing
unpublished secrets of Magi Astrology. As a member you would be entitled to
join study groups, and if you are among our more serious members, you may also
participate in our free Certification Program. Our Certification Program is
designed to help members to truly master Magi Astrology and build careers as
professional Magi Astrologers.

ПС. Азазел, не скачай, за един час четене с кафето - толкова. Другата събота може и да им отделя повече време "за проучвания", но дотук не ме зарибиха. Нещо интегритито ми повяхна, като видях как безстидно крадат. Нещо, списък с използвана литература поне да пуснат.
De omnibus dubitandum est

Papy

• Hero Member
« Отговор #25 -: Юли 21, 2014, 09:50:19 am »
Ужас, и сега какво да правя-моят хирон няма нито един аспект с нещо от картата на гаджето, докато неговият има. Явно аз съм жената за него, но той не е мъжът за мен
Ще трябва да му кажа лошата новина...след толкова години  :'(

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
« Отговор #26 -: Юли 21, 2014, 09:56:04 am »
Недей се шегува така с гаджето, току виж ти повярвал  ;D

Ако трайните взаимоотношения се крепяха само на хиронови аспекти, астрологията щеше да е песен.  :)

Papy

• Hero Member
« Отговор #27 -: Юли 21, 2014, 09:58:57 am »
Недей се шегува така с гаджето, току виж ти повярвал  ;D

Ако трайните взаимоотношения се крепяха само на хиронови аспекти, астрологията щеше да е песен.  :)

Само за малко ще се отклоня-той има луна в близнаци, която в прецесната карта минава в телец, доста стабилен емоционално :)

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
« Отговор #28 -: Юли 21, 2014, 10:09:39 am »
В коя декада на знака е Луната? В Близнаци се падат три накшатри - Криттика, Рохини и Мригашира. Най-стабилна в това отношение ми се струва Рохини.

nerealna

• Hero Member
  • Публикации: 592
« Отговор #29 -: Юли 21, 2014, 10:14:34 am »
В коя декада на знака е Луната? В Близнаци се падат три накшатри - Криттика, Рохини и Мригашира. Най-стабилна в това отношение ми се струва Рохини.
лили, моята е на 12 градус- това ли е рохини? как я тълкуват?