Добре, изтеглих си информационната им брошурка от 178 странички. По диагонал:
1. Не знам коя точно астрология отричат, защото основно се подиграват на Слънце в знак, от което не ме заболя кой знае колко, но какво те собствено имат предвид под традиционна астрология?, не прочетох. Прочетох, че са наследници на вавилонската, но, честно казано, не са се ограничили с кражбите си само до нея :d030:.
2. Основен набор от планети - 10-те до Уран плюс Хирон - явно разните Юнони и прочее камънляк са алтернативни добавки на по-просветените магьосници. Вероятно са го свили от ураниците, заедно със спорадичната употреба на мидпойнти.
3. Спестяват си най-трудоемката част от анализа - ректификацията.
4. Аспекти - от нула до 270 през 30 градуса. Няма добри или лоши аспекти - това с хармонични и нехармонични пак е по-скоро интерпретация. Има по-силни - съвпад и тригон, и по-слаби връзки. За характера на аспекта се съди не по "геометрията му", а по символиката на планетите, участващи в него. Много си падат по ония, аспектните конфигурации със странни имена - звезда на Давид, голям тригон, йод, и прочее, но поне да се позовават на същинските им автори.
5. Като прочетох за втората рождена карта, викам си - ей, явно са краднали и малко Хюмън Дизайн. А то се оказа, че деклинации било това. Паралелите и контрапаралелите са аспекти, равни по сила на съвпади и тригони.
6. Считат, че ретроградните планети били с преобладаващо положително влияние. Аз лично нямам против това, макар класическата астрология да казва нещо доста по-различно - ретропланетите са с
най-силно влияние, не непременно плюс или минус, просто защото са най-близко.
7. Екзотиката е, че наричат аспектите с някакви любопитни имена.
8. Откъм статистиката са се уредили перфектно - просто няма начин да няма я романтична, я ядрена, я пепеляшкова свръзка
аз, например, с тоя Хирон в 20тия градус, ще правя пепеляшки с де що има мъжко в околността с някакво астротЕло, нахождащо се на 20 градус в Овен, Телец, Близнаци, Рак и така, та чак до Риби. Може и да не е голям тригон, но и аз не съм някоя голяма пепеляшка ала-Грейс-Кели, така че шансовете ми са доста прилични. Същото и по транзити. Ако не е станало, това е пак защото сто на сто на двайстия градус има и някой тъп Сатурн или Юпитер, да взривяват работата.
9. Занимават се с най-доходоносната част от работата - кога ще се оженя и кога да играя на борсата. Влъхви, та влъхви
.
Колкото до софтуера, не виждам да е нужен чак така извънредно и да е чак така специален. Трябва да смята аспекти, да можеш да му задаваш да смята камънляк, да рисува мидпойнти, всичкото това в система дом-знак, да ти показва деклинации, хармоници, астероиди. Извънредното (в сравнение с някой уранически софтуер) са вградените модули със синастрични и подобни интерпретации. Но то пак не е ясно дали не са ги свили от някой заблуден ураник. Ако не те мързи толкова сам да си нарисуваш звездите на Давид, не вярвам да те затрудни неимоверно. Иначе, той си е направо безплатен софтуерът им
.
We are an "open" society, meaning we welcome anyone with an interest in Magi
Astrology to join us.
Membership dues are $55 per year and there is a one-time $25 initiation.
By joining the Magi Society, you receive great free Members Only Software, and
we grant you access to special lessons on our Members Only Websites containing
unpublished secrets of Magi Astrology. As a member you would be entitled to
join study groups, and if you are among our more serious members, you may also
participate in our free Certification Program. Our Certification Program is
designed to help members to truly master Magi Astrology and build careers as
professional Magi Astrologers.
ПС. Азазел, не скачай, за един час четене с кафето - толкова. Другата събота може и да им отделя повече време "за проучвания", но дотук не ме зарибиха. Нещо интегритито ми повяхна, като видях как безстидно крадат. Нещо, списък с използвана литература поне да пуснат.