Можеш да бъдеш много грижовна към близките и другите хора. Да нахраниш, "отгледаш", посъветваш, посочиш полезния път. Само че най-вероятно без следване на стратегията за вземане на правилните решения се оказва често, че си полагала грижи напразно и си разочарована.
А можеш да даваш наистина полезни съветгии, защото може да видиш как са сгрешени нещата и как могат да бъдат оправени.
Това, което ме спря да коментирам картата ти е, че се чудех как да го обясня следното. Около теб обикновено би трябвало да има хора, които изглеждат ерудирани, знаещи, учители от всякакъв вид. Обикновено знанията , които идват от тях са изопачени, служат за да държат хората в илюзия. Тоест не се връзвай на това, което идва като знания от обичайната ти среда. За теб е хубаво всяка година да си правиш Соларен възврат, за да може да се предпазищ от сливане със средата.
Като цяло е вярно - все за някого трябва да се грижа, да го напътствам, да му подам ръка - просто следвам някакъв вътрешен подтик. И често се е зпоупотребявало с това.
Но около мен няма учители и наставници, поне не и в сетивния /физически/ свят. Вярно е обаче, че животът ми често е придобивал неочаквани обрати в зависимост от средата и обкръжението, в които попадам. В това отношение наистина трябва по-внимателно да ги подбирам, доколкото е възможно.
Дотук не съм попадала на никакви псевдоучения и псевдоучители, но хора, преувеличаващи способностите си, срещам често и вече умея да ги разпознавам. Карат ме да се усмихвам, но вече съм се преборила с желанието да ги напътствам къде и как грешат - отстрани нещо може да ни се струва грешно, а за тях това да е вътрешна истина, която неотлклонно следват. Но хора, които преднамерено лъжат, заблуждават и вкарват в илюзии, следвайки користни или егоистични цели, съм срещала, да.
Годишната си соларна карта поглеждам, но в прогнозите си не разчитам основно за нея, съчетавам я с други техники.
Благодаря!