Автор Тема: Human design  (Прочетена 56262 пъти)

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
  • Публикации: 13839
Re: Human design
« Отговор #105 -: Август 24, 2014, 11:40:53 am »
Ще перифразирам въпроса си: как се изчислява ХД картата на ръка? Въоръжил съм се с лист, молив, линийка и пергел, надявам се, че е достатъчно.

Тайна-майна. Остава да поискаш и да ти се даде лост, с който да повдигнеш Земята.  :29:
Melius est prudenter tacere, quam inaniter loqui

bojo_5

• Newbie
  • *
  • Публикации: 46
« Отговор #106 -: Август 24, 2014, 11:46:07 am »
Какво представялвава Меркурий , например?

bojo_5

• Newbie
  • *
« Отговор #107 -: Август 24, 2014, 11:47:18 am »
Тайна-майна. Остава да поискаш и да ти се даде лост, с който да повдигнеш Земята.  :29:

То не е тайна, не е и сложно, но господинът с този устрем ми убива желанието да му споделя :)

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
  • Публикации: 13839
« Отговор #108 -: Август 24, 2014, 11:51:41 am »
Вероятно има алгоритъм, който се следва, но и на мен много сложни ми се сториха тия схеми. Натални и възвратни карти съм изчислявала на ръка, доста работа е, а при ХД не знам как стоят нещата със сметките.
Melius est prudenter tacere, quam inaniter loqui

Papy

• Hero Member
  • Публикации: 7914
« Отговор #109 -: Август 24, 2014, 11:52:42 am »
То не е тайна, не е и сложно, но господинът с този устрем ми убива желанието да му споделя :)

Ами, Божо, ти имаш много недефинирани центрове, можеш да си адаптивен колкото си искаш

bojo_5

• Newbie
  • *
« Отговор #110 -: Август 24, 2014, 11:57:38 am »
Вероятно има алгоритъм, който се следва, но и на мен много сложни ми се сториха тия схеми. Натални и възвратни карти съм изчислявала на ръка, доста работа е, а при ХД не знам как стоят нещата със сметките.

Вземаш си астрологичното колело и по него си ги имаш обекктите. Вземаш Хюман Дизайн мандалата с порталите по нея и я налагаш върху колелото, както си е показано навсякъде, че се налага. После нанасяш дефинираните (с обеккт в тях) портали върху празен Бодиграф (ХД карта). После правиш същото за датата три месеца преди раждане или 88 градуса назад. Ако се образува канал, го чертаеш, Ако два центъра са сввързани с канал, ги оцветяваш - дефинирани са.

Папи, ама и тебе си те бива ;)
« Последна редакция: Август 24, 2014, 11:59:16 am от bojo_5 »

Flora

• Hero Member
  • Публикации: 1168
« Отговор #111 -: Август 24, 2014, 12:17:03 pm »
Гледам темата страхотно се разраснала ( понеже я прескачах) и се зачудих какво толкова сте коментирали.  :012: ( стана ми интересно). Преди година една позната ми каза за human design-a, направих си карта , прочетох само в нета за най-общия вид и дотам. Сега гледам, че Love-me е сложила и книга, мисля да й хвърля един поглед. Струва ми се интересно, а и на Гали статията четох. Долу си прилагам моята картинка, има ли някой друг тук тип 5/1 ?  :)
Sometimes I wake up in the morning
To red, blue, and yellow skies
It's so crazy I could drink it like tequila sunrise
I feel free when I see no one
And nobody knows my name

bojo_5

• Newbie
  • *
« Отговор #112 -: Август 24, 2014, 01:32:04 pm »
Гледам темата страхотно се разраснала ( понеже я прескачах) и се зачудих какво толкова сте коментирали.  :012: ( стана ми интересно). Преди година една позната ми каза за human design-a, направих си карта , прочетох само в нета за най-общия вид и дотам. Сега гледам, че Love-me е сложила и книга, мисля да й хвърля един поглед. Струва ми се интересно, а и на Гали статията четох. Долу си прилагам моята картинка, има ли някой друг тук тип 5/1 ?  :)

Виж си аватара, който си сложила - това е доста от твоята същност.

Да се разбие старото мислене, което не върши вече работа и ето ви ново мислене, което е перфектно за момента.

Хубаво е да се примириш с това, че животът ти носи все неочакваности :)

Любимите хора до теб - са любими само, ако те продкрепят наистина.

Имай предвид, че променяш много хората около теб. Ако ти си в депресия, всички наоколо полудяват. За да не си в депресия не искай промени. Те не зависят от желанията ни!!!
« Последна редакция: Август 24, 2014, 01:33:38 pm от bojo_5 »

Flora

• Hero Member
« Отговор #113 -: Август 24, 2014, 01:47:34 pm »
Виж си аватара, който си сложила - това е доста от твоята същност.

Да се разбие старото мислене, което не върши вече работа и ето ви ново мислене, което е перфектно за момента.

Хубаво е да се примириш с това, че животът ти носи все неочакваности :)

Любимите хора до теб - са любими само, ако те продкрепят наистина.

Имай предвид, че променяш много хората около теб. Ако ти си в депресия, всички наоколо полудяват. За да не си в депресия не искай промени. Те не зависят от желанията ни!!!

Wow, Bojo, благодаря ти много за анализа. наистина различна гледна точка на всичко , което съм чела досега ( астрологично, нумерологично) за себе си. Много си прав за неочакваностите - живота ми поднася много изненади винаги, къде приятни, къде по-малко приятни  :) Но аз съм силно кардинална в западната карта- винаги има събития при транзите. Имала съм събития, които са дошли буквално от нищото и са променили живота ми драстично за няколко години напред, всичко това може да бъде адски изморително.

Със старото мислене е така,  да. Неочакваните ситуации изискват и нов мисловен модел, но понеже пак да кажа, че съм много кардинална ( съответно имам много строго изразени принципи по които се водя) , понякога се случва трудно и сякаш събитията натискат още по-дълбоко, за да стане по болезнен начин.

Аватара ми е много любим, още като видях снимката си го "заплюх". :012: Малко от рода на "дъх не ми стига"  :012:, от промени понякога. Но то и аз сама искам да ги предизвиквам, усещам го.

Това съм го чувала от хората около мен, че им влияе. Интересно схващане , не съм се замисляла. Но когато съм ентусиазирана се включват и те, ако съм в лошо настроение ( депресия), не знаех, че им влияе толкова . Тогава очаквам те малко д ами влязат в положението, но явно им влияе енергията доста.

А аз постоянно искам промени, но когато най-не ги сикам, тогава стават. Или се ръководя от принципа- единственото сигурно нещо е промяната... значи да спра да искам промени, за да не се депресирам после ? А аз си мсилех, че аради моята емпатична луна ( в западната ми карта е в 12-ти дом, У1, в рак) по-скоро средата ми влияе на настроенията и попивам от там.
And nobody knows my name

bojo_5

• Newbie
  • *
« Отговор #114 -: Август 24, 2014, 02:04:59 pm »
Средата ти влияе да. Чрез изопачаване на истината. От друга страна средата ти влияе с това, че всякаква власт и влияние се оказват преходни. Важното е да не си мислиш, че си част от средата, не си част от истината на другите хора, нито от тяхната мощ и влияние. Преходното при другите не е преходно при теб.

Скорпионче

• Hero Member
  • Публикации: 2148
« Отговор #115 -: Август 24, 2014, 02:09:06 pm »
Ще може ли мнение и за мен?
« Последна редакция: Август 26, 2014, 03:09:20 pm от Скорпионче »
"Всяко наше удоволствие е сделка с дявола."

bojo_5

• Newbie
  • *
« Отговор #116 -: Август 24, 2014, 02:17:19 pm »
ихаа - може ли и на мен :)

Може да си много убедителна в разказите си как хората да променят и как да успяват да оцеляват на всяко ниво: физически, професионално, духовно. Което зависи от начина ти на държане. Би трябвало във всяка ситуация да успяваш да се държиш адекватно.....ако си влязла правилно в нея.
Имаш амбицията, не се поддавай на страха от миналото. Можен всичко да обясниш логически с голямо въздействие върху хората.

Стани политик :)

Flora

• Hero Member
« Отговор #117 -: Август 24, 2014, 02:22:24 pm »
Средата ти влияе да. Чрез изопачаване на истината. От друга страна средата ти влияе с това, че всякаква власт и влияние се оказват преходни. Важното е да не си мислиш, че си част от средата, не си част от истината на другите хора, нито от тяхната мощ и влияние. Преходното при другите не е преходно при теб.

Средата ми влияе по-скоро само на настроението, на подсъзнателно ниво , на чувството. Иначе моята истина винаги си е моята, на слънце в овен съвпад раху малко могат да му повлияят  ;) В интерес на истината винаги съм стояла някак встрани от "масата"... както не приемам обаче другата истина, така и не трябва да налагам моята ( това с годините, от опит)  :)
And nobody knows my name

enigma

• Hero Member
  • Публикации: 1971
« Отговор #118 -: Август 24, 2014, 02:31:46 pm »
Питах вчера за себе си, ама май станахме много. Може ли ,Божо да даде линк на бг за Манифестор-генератор, и профил 3-5 да прочета.

http://www.jovianarchive.com/Get_Your_Chart#
« Последна редакция: Август 24, 2014, 04:22:18 pm от enigma »

Рени

• Hero Member
  • Публикации: 12741
  • Мъдрият се познава по това,че много се смее.
« Отговор #119 -: Август 24, 2014, 02:40:45 pm »
Следя с интерес темата и постепенно се оформи следният въпрос (предполагам, че Божо ще знае) — според ХД, типът личност се дефинира от датата и часа на раждане, така ли да разбирам? Тоест, съществува ли някакъв изоморфизъм между натална и ХД карта. Или принципът е друг, нумерологичен например?

ХД звучи интересно, но оставам леко резервиран, знам ли. Имам усещане за много странен меланж: 64 врати — и дзин; 36 канала и изобщо картинката — дървото на живота; планетите не ги видях споменати никъде, но явно повече или по-малко се основава и на астрология; малко психологически типове ала Майерс-Бригс… Най съм резервиран към "design" частта и доста свободните приказки за неутрино, което влияело на ДНК-то, квантовото ала-бала и прочее от сорта — всичко това ми мирише на bullshit, направен за продажба.

Следя с интерес усещанията на Оркус  . ;)
„Това е моят ритъм и винаги е било така: който може – ме следва, за останалите не отговарям“