Отдавна искам да си поговоря с вас на тази тема. Мисля, че откакто форума съществува много пъти е ставало дума за Луната, но май не сме и отделяли специално внимание като сигнификатор на майката в хороскопа.
Какво можем да кажем за майката на натива, за неговите взаимоотношения с нея, за нейната съдба, за продължителността на живота и, за щастието, за здравето и... за всичко друго каквото се сещате?
Тези дни заразглеждах подробно картата на майка ми.Смъртта на брат и ме провокира да погледна дали това събитие се вижда някъде в дашите и гочарите. И открих много интересни неща, като например, че нейната Луна е разположена в точна опозиция с моята, че нейният У10 се потвърждава в моята карта, т.е. може по моята карта да се разпознае професията й, по системата бхават-бхава...
В западната карта Луната ми се намира в лъв, че в 5-ти д, във ведическата в рак (2-ра пада на Ашлеша), 4-ти д в съединение с Юпитер, даващо раджа и хамса йога. Във ведическата карта това е най-силният ми дом, но очевидно силата му не е в посока "благоденстваща майка", нито прекрасни взаимоотношения с майката.. Така или иначе всичко е относително, дори в астрологията и зависи понякога как гледаме на нещата при интерпретацията особено.
Очаквам да споделите опит и коментари.