критиката към този метод е нуждата му от позицията на раждането, за да бъде изчислено зачатието; т.е. ден и час на раждане
виждала съм такова пресмятане с друг метод и интересното беше, че жената, знаеше точния ден, когато е заченала и часа около половият акт.. естетственно самото зачатие по изчисления спрямо раждането ( отново) беше няколко часа по- късно, което не е нелогично;
Понякога зачатието е -да, до 48 часа след акта. Сперматозоидите са в подходяща среда в женския организъм и изчакват просто слизането на готовата за оплождане яйцеклетка. От медицинска гледна точка няма противоречие.
Аз също си помня моето забременяване и днес гледах, че самият контакт отговаря на казаното от Кая, сега ще го сметна-по-малко от 24 часа по-късно трябва да е астрологически, ама не е.
Винаги съм искала аз да контролирам нещата около забременяването, то тогава се обърках, защото не знаех точно това-от първия абзац.
Иначе интересно е защо последните години смятат термина по-рано с около 2 седмици-медиците, може би така вече няма преносени бебета, или и тук има акселерация на женския организъм поради стрес ГМО храни и др. По моето фертилно време изчетох доста и в Западна Европа се оказа,че "носят" средно 14 дни повече бременност жените. Извинявам се, че занимавам аудиторията с чисто женски особености, но винаги съм имала железен цикъл и си знаех овулационните моменти. Но има много нетипични зачатия, с новите изследвания на позната установиха,че само и единствено на 2-я ден от цикъла й е фертилен ден, така и зачена, след 10-години безплодие....
Вендъж правих тези Везни на Хермес с много хъс, ама нищо не излезе читаво. За съжаление според астролозите извън форумите, тези с авторитета, ректификациите работят най-вече за доуточняване на часа и то до 5 минути "орбис". С примарните дирекции при половинчасов толеранс, може да оправдаем всичко астрологично все с някой ключ-Найбод,Кюндих...все има някоя дирекция към ъглите,то много промисор, много нещо...тоест може да е и това и онова и ...всичко. Или -трудно ректифицираме без никакъв час, там опипваме по интуиция. Ама ако има една дева с тронов мерк, със силен сатурн, ще върти, суче, може и да намери, че и правило и алгоритъм ще извади.
Вярно е ,че не съм математик, просто споделям, все някой ще му намери цаката.