Автор Тема: Карти на злодеи  (Прочетена 28673 пъти)

The_One

• Hero Member
  • Публикации: 1678
Карти на злодеи
« -: Август 22, 2014, 09:20:12 pm »
Исках да сложа конкретна карта, но не намерих подходяща тема затова създавам нова. Преди доста време сме обсъждали подобни карти. Това е картата на Йозеф Менгеле - http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%99%D0%BE%D0%B7%D0%B5%D1%84_%D0%9C%D0%B5%D0%BD%D0%B3%D0%B5%D0%BB%D0%B5

В Уикипедия нещата са представени малко тенденциозно. Все едно е извършвал жестокости заради удоволствието от тях. Според мен тук става дума за натрапчиви идеи и болни научни амбиции. А и колкото и да го оспорват - този човек има принос към появата на ин витро оплождането. Има изследване по темата и е доказано, че експериментите ин витро започват от него, нещо повече - в бразилския град, където живее до смъртта си, се появяват рекорден брой близнаци...повечето със светли очи - това била една от насоките, към които имал слабост още в Аушвиц.

Не ме разбирайте погрешно - да, правил е ужасни неща, и да - това е изрод. НО темата за холокоста изобщо е доста деликатна и става въпрос най-вече за пари, територии и политика. След войната СССР твърди, че са убити 4 млн. евреи, после редуцират постепенно броя. Накрая се оказва, че са около милион. На "газовите камери" пък достроявали комини и уж там ползвали Циклон В, пък по стените няма следи от него. Но стените на помещението, в което трепели въшките по дрехите са на сини петна - каквито стават при често използване на газа. Убийствата през последните години от войната зачестили, защото Германия вече нямала пари за лагерите. Заради влошените условия върлували много епидемии, най-вече тиф. В документите, които уж свидетелстват за изтреблението, се говори за депортация. И последно - що да убиваш толкова работна ръка, като можеш да я експлоатираш, при това безплатно? Много от обитателите на лагерите работили в големите германски фабрики. Както и да е...

Пострадали са много хора, имало е издевателства. Имало е психари, които получавайки малко власт са превъртали и са вършели невъобразими неща в лагерите.
Най-циничното е спорът дализагиналите са 4 или 1 млн. души. Дори един човек да е умрял така, това е отвратително. Но пък потърпевшите страни от войната преекспонират доста неща. Затова сега уж изтребените евреи се събраха достатъчно хора, за да си направят държава. Няма лошо - нека се възползват от положението, щом могат.

Лошото е изкривяването на фактите и загубата на ценни данни. Много от изследванията на Менгеле няма да видят бял свят. Упорито се крие и омаловажава ролята му за ин витрото. Това, че си убиец и си безскрупулен не е причина да се пренебрегват малкото положителни неща, които си успял да свършиш. Премълчаването на едни неща и повтарянето до втръсване на други е онова, което ненавиждам в историята като наука.

Защо толкова се интересувам от картата на Менгеле? Защото с изненада и ужас видях някои общи неща с моята. А аз се имам за особено човеколюбиво същество. Разбира се, нямам часа му на раждане и с домофикацията картината може да е съвсем различна. Той има Венера опозиция Луна, има Марс - Уран в опозиция с Нептун. При мен аспектите са съвпади. Рибешкото Слънце и овчата Венера са другите общи неща. Могат и да не бъдат взети под внимание. Впечатлиха ме аспектите между двете двойки планети.

При него положението на възлите е сложно. И двата са в съвпад с планети - Сатурн и Юпитер. С изгорен Меркурий в Риби вероятно е виждал случващото се по съвсем друг начин. Призмата е била: "Помагам на човечеството, жертвайки няколко екземпляра в името на голямата наука". Картата е интересна. Моя поглед по нея е доста повърхностен. Ако някой друг се включи ще ми е интересно, а докато я разглеждам, ако ми дойде още нещо на ум - ще пиша.

« Последна редакция: Август 22, 2014, 09:56:15 pm от The_One »
Това, което не ме убива...ще се моли да ме е убило, когато е имало възможност.

Satin

• Hero Member
  • Публикации: 3180
Re: Карти на злодеи
« Отговор #1 -: Август 22, 2014, 09:24:48 pm »
Май сме му гледали някъде картата

The_One

• Hero Member
« Отговор #2 -: Август 22, 2014, 09:28:26 pm »
Имам бегъл спомен за един снайперист и ред други подобни "пациенти". Но май не беше в този форум. Тук търсих и не намерих подобна тема.

Satin

• Hero Member
« Отговор #3 -: Август 22, 2014, 09:38:56 pm »
Ми не ми изглежда чак такъв психопат по картата, да не е от водолейския Марс квадрат Сатурн

The_One

• Hero Member
« Отговор #4 -: Август 22, 2014, 09:52:01 pm »
Любопитно ми е кое е онова, което го кара да се абстрахира от човешкото усещане при експериментите. Ще дам грозен, но реален пример: докато ампутира крайници на деца, ако е психопат ще е в някаква дива екзалтация. Но той е човек с не малки научни постижения. Това говори за трезвен ум. Говори за абстрахиране от емоционалната страна на случващото се. Тоест, режеш деца и не се вълнуваш, не се разстройваш, оставаш хладен, съсредоточен учен.
Ей това за мен е резултат от две неща - пълна отдаденост на някаква идея, болна амбиция и илюзорен свят. Астрологично хъса, с който наранява физически без притеснения и според мен може да се обясни с карето на Марс и Сатурн. Но какво обяснява факта, че не го прави заради самия акт на садизъм?
От доста източници през годините е посочван като изключително любезен и спокоен човек. Това е Венера - Луна. Везнишката Луна му дава нюх как да подходи към хората спрямо емоционалното им състояние, как да се свързва с тях, а овчата Венера е добра, когато става дума за маниери, възпитание, лустро.

Меркурий не ми се вижда проблемен. Може би потвърждава, че човекът е бил отдаден на една мечта. Но до там. Разковничето е във възлите. Сатурн в земния Телец със СЛВ буквално ми асоциира думата "плът". Тук малко рибешката я карам на интуиция. Обаче все си мисля за възлите. По индийската дават повече информация. Ама там съм гола вода. Още нещо - роден е след пълнолуние. От къде толкова хъс за познание у него, не ми е ясно...
« Последна редакция: Август 22, 2014, 09:53:39 pm от The_One »

Satin

• Hero Member
« Отговор #5 -: Август 22, 2014, 09:59:27 pm »
Ама ето му картата с час

Satin

• Hero Member
« Отговор #6 -: Август 22, 2014, 10:09:16 pm »
Продължавам да съм на мнение, че е от Марс на К8 Водолей квадрат Сатурн, от всичкото от горе съвпад Уран опозиция Нептун. Липсата на емпатия може да е от таото Луна, Венера, Нептун и Венера, Нептун, Марс

The_One

• Hero Member
« Отговор #7 -: Август 22, 2014, 10:09:32 pm »
Малко съм резервирана към картите с час от астро.ком, защото няма гаранция, че това е часът. Особено, когато говорим за хора, живели преди повече от 30 години. Затова и дадох карта без час. Но да речем, че Асцендента наистина е Рак. Марс и Уран на куспидата на 8 дом се връзват добре - Марс носи смърт, а Уран дава мащаб на действията. Луната в 4 е странна, защото приживе Менгеле споделя, че майка му била жена неспособна да обича. Затова очаквах да видя изолирана Луна или някоя ранена от Сатурн и/или Плутон. Квадрата й с Нептун обаче говори, че човекът не е съвсем в нормите откъм психика. Това не го прави луд. Но говори за проблеми с емоциите и някакви психологически бариери. Нептун управлява Слънцето му. Може и това да посочва конфликта на личността с майката и неудовлетвореността му от нея.

БТВ - при мен асц. е Козирог. Още едно нещо, което е наобратно. Но пък всичките ми планети стоят от 1 до 3 дом. Той е видимо по-обществено ориентиран. Слънцето и Мерк на МЦ ме изненадаха много. Още нямам коментар за тях...хм, не го очаквах.

Satin

• Hero Member
« Отговор #8 -: Август 22, 2014, 10:15:03 pm »
Това не го прави луд. Но говори за проблеми с емоциите и някакви психологически бариери.

И аз така мисля, не лудост, а неспособност за съчувствие

Сложи някъде твоята карта, да я видим, ако искаш

The_One

• Hero Member
« Отговор #9 -: Август 22, 2014, 10:18:10 pm »
Продължавам да съм на мнение, че е от Марс на К8 Водолей квадрат Сатурн, от всичкото от горе съвпад Уран опозиция Нептун. Липсата на емпатия може да е от таото Луна, Венера, Нептун и Венера, Нептун, Марс

Да, за Марс, Уран и Сатурн съм напълно съгласна. Почти като по учебник са на К8. Но Луна във Везни, в аспект с Венера да е безразлична към чуждите емоции - това при всякакви аспекти и други обстоятелства ми се вижда невъзможно. За мен той не е гледал на тях като на хора, а като на...материал за работа. Не виждам друг начин да игнорира емоциите. Венера-Луна е ужасно прилепчив апект, ставаш като гъба за чуждите усещания. При опозиция може би дава противопостояване и устояване на чуждите усещания. Например долавяйки, че някой е тъжен, ти не изживяваш тъгата му, а напротив - конфронтираш се, може дори да му се ядосаш за това, изпадайки в друго емоционално състояние.

А за Мерк и Слънце и У на МЦ в 1 дом...ами човекът е световно известен учен. В крайна сметка може да се счита за успял в кариерата си. Макар и по зловещ начин.

The_One

• Hero Member
« Отговор #10 -: Август 22, 2014, 10:21:38 pm »
Общото е между някои аспекти, просто са "обратно" на неговите. Но гледайки картата му с час, не мисля, че има сходства.

Satin

• Hero Member
« Отговор #11 -: Август 22, 2014, 10:25:33 pm »
Да, за Марс, Уран и Сатурн съм напълно съгласна. Почти като по учебник са на К8. Но Луна във Везни, в аспект с Венера да е безразлична към чуждите емоции - това при всякакви аспекти и други обстоятелства ми се вижда невъзможно. За мен той не е гледал на тях като на хора, а като на...материал за работа. Не виждам друг начин да игнорира емоциите. Венера-Луна е ужасно прилепчив апект, ставаш като гъба за чуждите усещания. При опозиция може би дава противопостояване и устояване на чуждите усещания. Например долавяйки, че някой е тъжен, ти не изживяваш тъгата му, а напротив - конфронтираш се, може дори да му се ядосаш за това, изпадайки в друго емоционално състояние.

Да, ма са в квадрат с Нептун, тоя може да е голяма гад. А и напрегнатите аспекти Марс, Венера, Нептун не са за подценяване. Привидни мил и възпитан, но емоцията липсва. Мила усмивка преди да ти извади очите  :)

The_One

• Hero Member
« Отговор #12 -: Август 22, 2014, 10:42:06 pm »
С Плутон в 12 дом и Марс на К8 е изненадващо и че той не е бил осъден. Успява да избяга и умира...от удавяне - много Нептун, много Риба, много нещо:)
Издирван е, всъщност е един от най-издирваните нацисти. Сменя няколко държави и така и не е заловен. Управителя на 12 дом е на МЦ, в квадрат с Плутон. Но има голям воден тригон и май той го е опазил. През 1979 г. в деня на смъртта Сатурн и СЛВминават през 4 дом, Плутон се е обърнал ретро в опозиция към Венерата му, а Марс квадратира Юпитер - старият управител на Слънцето му в Риби.

The_One

• Hero Member
« Отговор #13 -: Август 22, 2014, 10:56:07 pm »
Пфф...сега след всичко това ме е страх да си легна и подскачам при всяко потропване на терасата на съседите.  :-X

Satin

• Hero Member
« Отговор #14 -: Август 22, 2014, 11:11:38 pm »
Сега се замислих, че във време на война човек губи човечността си, смъртта/убийството става нещо естествено.
Всеки има тъмна страна и именно в такъв момент излиза на показ. Изкушавам се мислено да се поставя на мястото на някой подобен психопат, но не ми се психясва точно в момента, че няма да ми се отрази добре на нервната система  :)

В твоята карта не виждам нещо притеснително