Автор Тема: Карти на злодеи  (Прочетена 28696 пъти)

enigma

• Hero Member
  • Публикации: 1971
Re: Карти на злодеи
« Отговор #15 -: Август 22, 2014, 11:17:27 pm »
Продължавам да съм на мнение, че е от Марс на К8 Водолей квадрат Сатурн, от всичкото от горе съвпад Уран опозиция Нептун. Липсата на емпатия може да е от таото Луна, Венера, Нептун и Венера, Нептун, Марс
Точно, и аз така усетих нещата, мъж е, а има голям воден тригон.... юпитер в скорпион е изследващ алхимично и медицински. Има проблем с ценнностната система-опозиция венера-луна....Обаче винаги съм уважавала гениалният мозък ,дори да е хладен, асоциален, социопат, за наука и открития говорим, аз тук не гледам злодея, то е ясно.  Тук Франкенщайн е услужил на напредъка на медицината. На дуална планета живеем, тук злото ще послужи на доброто след време.
Иначе, при възможност и лична среща, бих го изтезавала йезуитски,  той е бил фанатичен промит мозък.
« Последна редакция: Август 22, 2014, 11:20:25 pm от enigma »

enigma

• Hero Member
  • Публикации: 1971
« Отговор #16 -: Август 22, 2014, 11:28:46 pm »
Сега се замислих, че във време на война човек губи човечността си, смъртта/убийството става нещо естествено.
Всеки има тъмна страна и именно в такъв момент излиза на показ. Изкушавам се мислено да се поставя на мястото на някой подобен психопат, но не ми се психясва точно в момента, че няма да ми се отрази добре на нервната система  :)

В твоята карта не виждам нещо притеснително
Тъкмо си мислех, че по време на война излизат важни поколенческите  аспекти и планети. Знам, че хвърлям темата в тъча, но за мен не е нелогично. И Менгеле мисля,че трябва да гледаме в този контекст. Четох, че по време на война повечето обикновени хора оцеляват благодарение на екстрасензорните планети, а те са външните, поколенческите. Пример-блокадата на Ленинград-800 дни на 400 гр дневна дажба хляб на семейство, само хляб. Това е повече от 2,5 години.  Оцеляват заради външното, историческото-тежките планети.

The_One

• Hero Member
  • Публикации: 1678
« Отговор #17 -: Август 22, 2014, 11:32:40 pm »
Аз се натъжих, защото такива събития показват, че телом сме излезли от пещерите, но духом - не. Няма вид, който да се самоизтребва с такава жестокост. Въпрос на време е кога някой пак ще превърти и случките ще се повторят. Има цикличност в тези неща. Тя се обяснява и с астрологията.
Очакват ни Сатурн и Плутон в Козирог, Уран в Телец. Това е много земя - преразпределяне на блага. А със Сатурн и Плутон заедно - много ще боли предполагам.

За съжаление аз се увлякох и точно това направих - поставих се на мястото на Менгеле. Напоследък съм с неудържимо любопитство. Вчера цяла нощ гледах документални филми за маймуните и това как почват да ловуват като неандерталци, днес четох за Втората световна война, за гладомора. Изпитвам страхотен глад за такива неща. А аз съм човек, който спеше в часовете по история, винаги ме е отегчавала. Мога да пиша или да решавам задачи до припадък, но да чета исторически данни е най-досадното, което може да ми се случи.
Ще гледам да се разведря с нещо. Изкушавам се да пусна прахосмукачка, но съседите сигурно вече спят.:)
Това, което не ме убива...ще се моли да ме е убило, когато е имало възможност.

Satin

• Hero Member
  • Публикации: 3180
« Отговор #18 -: Август 22, 2014, 11:37:44 pm »
Въпрос на време е кога някой пак ще превърти и случките ще се повторят. Има цикличност в тези неща. Тя се обяснява и с астрологията.
Очакват ни Сатурн и Плутон в Козирог, Уран в Телец. Това е много земя - преразпределяне на блага. А със Сатурн и Плутон заедно - много ще боли предполагам.

Нищо чудно и нас скоро да ни огрее  :)

The_One

• Hero Member
« Отговор #19 -: Август 22, 2014, 11:38:19 pm »
2020 г. - Плутон, Сатурн и Юпитер в съвпад в последните градуси на Козирог. Уран е в началото на Телец. Възлите са по остта Рак - Козирог. Това, ако не е нов ред, нова структура - включително териториална, не знам какво друго ще е. Може би ще се появи идея, близка до комунизма. Земята е много важна, ще придобие особено значение.

Рени

• Hero Member
  • Публикации: 12741
  • Мъдрият се познава по това,че много се смее.
« Отговор #20 -: Август 23, 2014, 12:50:29 am »
Не знам колко му е бил трезвен ума на Менгеле ,но със сигурност е живял в един "по-добър негов си свят"-Слънце/Меркруий в Риби тригон  Юпитер-Нептун.Къде е тук жената с тао-то Луна/Венера/Нептун и мъжкото его -Марс Водолей съвпад Уран квадрат Сатурн опозиция Нептун ?!? Той е бил извън орбита денонощно,но пък така се бърка в кацата с постижения и известност. :)
„Това е моят ритъм и винаги е било така: който може – ме следва, за останалите не отговарям“

The_One

• Hero Member
« Отговор #21 -: Август 23, 2014, 01:22:33 am »
Разказват, че дори разхождал децата с колата си, бил много мил с тях, казвали му "чичо". После им вадел очите и разменял органите на близнаци. Искам да си обясня механизма му на мислене и начина, по който е чувствал. Много ми е интересен.

Mirabella

• Hero Member
  • Публикации: 1880
« Отговор #22 -: Август 23, 2014, 10:11:32 am »
Не е бил много здрав разумът му. Към есенциалните му характеристики прибавям, че Меркурий е невидим е и на път да бъде изгорен от Слънцето. Прочетох, че заедно с медицината е учил и философия. Съвсем подходящо за Меркурий в знак на Юпитер, макар че в Риби философията би трябвало да е повече теология или направо някакъв мистицизъм. Меркурий е най-близката планета до МС, обаче е скрита в лъчите на Слънцето. А според традиционната астрология невидима планета не е годна за сигнификатор на професията. Невидимите планети могат да показват дейности, скрити от света. Меркурий управлява 12-тия дом на изолацията и страданието и се намира в 10-тия му.

Преобладаващият му темперамент би трябвало да е флегматичен (на втори план има и меланхоличен). Тук си зададох въпроса - на колко жестокост може да е способен един флегматик? Защото студено и влажно някак не ми се връзва с жестокост, която е по-скоро присъща на сухите малефици. Трябва да е свързано с квадратурата между тях. И може би с това, че управителката на маниера Венера е детронирана. Венера се стреми към баланс, защото управлява Везни. Но в отсрещния знак може да е способна на крайности. А може би лошо съм определила темперамента му и меланхоличният преобладава?

В индийската карта Марс и Сатурн получават още по-силен фокус, защото не само остават във взаимен аспект, но и преминавайки един знак назад, попадат във взаимна рецепция - екзалтиран Марс в 8-ми, дебилитиран Сатурн в 11-ти. Казват, че човек със силен малефик в 8-ми би могъл да е жесток. Не съм се запознала с психологичния му профил. Би трябвало да е бил много амбициозен при положение, че този Марс аспектира Раху и Сатурн в 11-ти.

Филмчето за близнаците (на Нат Гео) http://www.movshare.net/video/3442878f8e2a6, в края на което авторите му достигат до извода, че Менгеле няма общо с близнаците в онова бразилско градче/селце, чието име не помня. Говорят за възможни генетични причини като мутация в гена за инсулиноподобен растежен фактор 2 (Igf), която не е открита по времето на продукцията на филма, и "ефекта на основателя".
« Последна редакция: Август 23, 2014, 10:28:27 am от Mirabella »

mit53

• Newbie
  • *
  • Публикации: 9
« Отговор #23 -: Август 23, 2014, 10:22:54 am »
Интересна тема.
Първото, което се набива на очи в картата на Менгеле е големия воден тригон. Той обединява трите най-ментални планети – Меркурий, Юпитер и Нептун. Водата е най-упорития елемент, който упорито и последователно, макар и не така явно и директно като огъня прониква все по-дълбоко и по-дълбоко до същността на нещата.  Меркурий в Риби дава интуиция и способност да извличаш информация от хаоса(Риби), там където другите не могат да съзрат  нищо друго освен празнота. За много хора Акашовите записи са измислица или някаква хипотеза, която не може да бъде доказана, но за мен това е наистина една информационна банка, от която могат да се възползват онези хора, които са в синхрон с нейните енергийни вибрации. Той явно се е ползвал от нея. Хора с Меркурий в Риби(аз също) знаят неща, без да са наясно с източника на тази информация.
Близоста на Меркурий със Слънцето според мен е идентификация на човека с неговия ум и способността му да мисли и събира информация. Събирането на информация е източника на неговата жизнена сила – Аз съществувам, защото събирам информация.  Ако картата е вярна като час 10д са целите – целта на моето съществуване е събирането и обработката на информация. Втората планета от тригона е Нептун в Рак в 1д – индивида. Още веднъж идентификация с нещо, което е извън видимото, с Универсума, неговите закони, хаоса и неговата способност да ражда ред и структури, менталната сфера, която е извън видимото и обяснимото.  Третата планета от тригона е Юпитер в Скорпион – ненаситната и безгранична жажда да опознаеш скритото, невидимото, дори забраненото до степен на маниакалност. Съвместното им действие осигурява възможност от събраната информация(Меркурий) да се извлекат общите закони(Юпитер) на взаимодействие в Природата(Нептун-природата в смисъл на универсалността) на процесите на раждане и зачатие(водни знаци- Скорпион и Рак). Тригонът е устойчива затворена фигура, което освен лекотата и безпрепятствеността на мисловните процеси дава и едно впримчване на индивида в тези процеси, като излизането от този затворен тригон е много трудно и може да стане или чрез полагане на осъзнати големи усилия от страна на индивида или чрез натиск отвън. 
Плутон в 12д в Близнаци – пак знак на събиране на забранена и скрита (Плутон) информация в самота(12д и тайно) в квадрат към Слънце и Меркурий засилва мотивацията и сливането на индивида с неговите цели. Големият тригон е засилен от още 2 затворени фигури, които засилват невъзможността на индивида да се измъкне – това са Тао-квадратурите Нептун-Марс-Венера и Венера-Нептун-Луна. Марс, съвпад с  дистанцирания и студен Уран в Козирог на върха на 8д-хирургия е в Квадратура със земния пак неемоционален Сатурн, който е и  управител на Уран. Марс е в секстил със Слънце и меркурий в 10д, което прави връзката с ума и хирургията също лека и безпрепятствена.  Квадратурата към Венера в овен показва, че той е изпитвал удоволствие от работата със скалпела(овен-режещи инструменти). Опозицията на Марс и Уран към Нептун показва в случая не конфронтация, а другите като средство за себеизразяване, т.е. хирургията приложена върху другите е начин да се себереализираш.
Южния възел в съвпад с Юпитер в Скорпион, който от своя страна е Управител на Лилит в Стрелец в 6д, показва че способността му да се рови(Скорпион) без чувство за мярка(Юпитер) в тъмната страна на медицината(Лилит в 6д) идва като ресурс от предишни въплъщения. Северен възел в 11д показва, че целта на неговото съществуване е било благото на човечеството, но като подвластен на времето, в което е живял  той е използвал възможностите, които му е предлагал Нацизма, за да провежда научните си изследвания.
Сега да се върнем към чувствителността. Планетите на чувствителността и съпричастието са Луна, която е перигрин, т.е. слаба и на всичкото отгоре във въздушен знак- въздушните знаци се свързват с ума и интелекта, а не с чувствата, следователно това е една колеблива слаба Луна, която не може да се противопостави на вече разгледаните мощни мисловни структури. Нептун-жертвоготовност и висши цели, който е в 1д,  впримчен в 2 неподвижни фигури. Той в случая се е „самопожертвал”, т.е. жертвал е начина, по който го виждат другите, в името на своите научни занимания.
Ако погледнем веригата по диспозитарство виждаме, че Марс, Венера, Сатурн и Уран образуват затворен кръг, а всички останали планети ги подхранват с енергиите си. Това са 4 планети, при които чувствата не са от особена важност. Ето защо при Менгеле те са игнорирани.
Ако Менгеле се беше родил и работил извън времето на Нацизма, може би вместо Демон щяха да го наричат Ангел-Спасител, но можеше да остане и неизвестен месар защото нямаше да разполага с ресурса на една огромна военна машина, която да му осигурява обектите за изследване. Тук има много морално-етични и философски теми, по които може да се спори, но това не е целта на темата.

Mirabella

• Hero Member
  • Публикации: 1880
« Отговор #24 -: Август 23, 2014, 10:32:14 am »
Хубаво написано, Мит. Много ми харесва.

Рени

• Hero Member
« Отговор #25 -: Август 23, 2014, 10:49:07 am »
Комбинация Въздух /Вода няма граници и не знаеш къде ще те отведе,трудно смилаема за общото и за самия човек.Интересна рецепция между Луна/Сатурн има в картата и както спомена The_One -Сатурн и Юпитер на нодална ос,което предполага ,че един от двамата е ъглов или упр.на главните оси.
„Това е моят ритъм и винаги е било така: който може – ме следва, за останалите не отговарям“

The_One

• Hero Member
« Отговор #26 -: Август 23, 2014, 12:30:58 pm »

Филмчето за близнаците (на Нат Гео) http://www.movshare.net/video/3442878f8e2a6, в края на което авторите му достигат до извода, че Менгеле няма общо с близнаците в онова бразилско градче/селце, чието име не помня. Говорят за възможни генетични причини като мутация в гена за инсулиноподобен растежен фактор 2 (Igf), която не е открита по времето на продукцията на филма, и "ефекта на основателя".

Mirabella, mit много интересни анализи.

За филма - няма как да докажат друго. Той трябва да е лош и безполезен от край до край, иначе ще стане много трудно смилаемо. Щом си убил толкова хора нямаш право да си създал и нещо полезно. Много лесно доказаха най-лесно приемливата теза. Уж ходел да предлага на фермерите да увеличи раждаемостта при животните пък нищо не бил измислил. Дори синеоките и русокоси !бразилци! в това градче да не са негова заслуга, защо никой не казва кое е?
 При такова "поле за изява", каквото е имал през войната и както се е възползвал от него максимално, трябва да е бил крайно глупав и лишен от умения човек, за да не е открил каквото и да е. Пък картата му друго показва.
Толкова хора са пострадали и загинали, толкова труд е вложен в неговите изследвания, обаче ние сме много принципни и ще ги оставим да са се случили ей така - за лудо, щото това е лош, лош чичко. Пък може и да са намерили изкледванията му и да ги ползват или приживе да ги е продал на някоя фармацевтична компания. Но да кажем, че са негови - абсурд.

Рени

• Hero Member
« Отговор #27 -: Август 23, 2014, 12:33:22 pm »
The_One , какво друго показва картата му ? !?

The_One

• Hero Member
« Отговор #28 -: Август 23, 2014, 12:42:20 pm »
Темата за децата добре се описва от У на МЦ в пети дом, при това Юпитер. Аспектите му и знака Скорпион насочват към това, че няма да е пеел песни на децата, а по някакъв захаросан начин ги е водел към страдание. Десети дом и планетите в него говорят за това, че има нещо неясно в лицето му пред света. Или е можел да заблуждава околните, да създава илюзия за себе си.

Рени

• Hero Member
« Отговор #29 -: Август 23, 2014, 01:13:58 pm »
Нали не знаем точният час на раждане .Аз проверих и в астро.ком, и в ЗЕТ ,този път съвпада часът на раждане и съм склонна да приема тази информация за вярна .АСЦ Рак е достатъчно емпатичен към света въобще и обича да изглежда грижовен в очите на другите ,така че ...виж сама. :)