Рени, при Сталин е въпрос на политика. Той е убил над 7 млн. души. Повече от Хоколоста. Но за тези 7 милиона нищо не се говори, не е актуална тема, не прерасна в индустрия, както стана с направеното от германците. Аз нямам спомен да съм гледала филм, интервю или документален филм за убийствата на Сталин. Дори по Хистори май не съм засичала скоро. Виж, за нацистите има милиони продукции.
Въпрос на политика, на влияние. Не вярвам в световната конспирация, но мой много близък човек...да речем нещо като военен, ми е разказвал кога и кой е платил войната в Сирия, в Украйна. Показвал ми е разни неща. Ама аз вече съм ги забравила:)
Само знам, че от доста време не сме сменяли управниците си. Нито ние, нито доста по-големи държави от нашата. Нищо че все избираме правителства и президенти.
Елинор Рузвелт има една много хубава мисъл: "Никой не може да те унижи без твое съгласие". Същото важи и за манипулацията. Това са двустранни, а не едностранни процеси. В случая ти си човек, който си е пожелал нещо по индиректен начин. Но извършителя не го е направил насила. Тоест, у него е имало лична подбуда да действа. Дали тя е плод на манипулация от друг човек, дали е гледал много кървави екшъни или е фикс идея - няма значение. Той прави крачката, защото е открил личен мотив. Дори и да казва, че е заради теб това не е така. Това е заради него - за да се хареса на теб.