Автор Тема: Карти на злодеи  (Прочетена 28724 пъти)

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
  • Публикации: 13839
Re: Карти на злодеи
« Отговор #75 -: Август 26, 2014, 11:51:38 pm »
Сигурни ли сте, че работите с точни данни?

За картата на Сталин се говори, че датата е преднамерено фалшифицирана. Освен ако тази не е ректифицирана от някой сериозен астролог след направено задълбочено проучване по въпроса.
Melius est prudenter tacere, quam inaniter loqui

Oposit

• Hero Member
  • Публикации: 872
« Отговор #76 -: Август 26, 2014, 11:55:35 pm »
Лили ме изпревари,и аз покрай Гурджиев четох,за криенето на истинската рожденна дата на Сталин .

Рени

• Hero Member
  • Публикации: 12741
  • Мъдрият се познава по това,че много се смее.
« Отговор #77 -: Август 26, 2014, 11:56:17 pm »
Не е толкова мистичен Сталин,че да му крият датата на раждане .Аз рядко гледам АСЦ на картите ,публикувани от даден източник. :)
„Това е моят ритъм и винаги е било така: който може – ме следва, за останалите не отговарям“

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
« Отговор #78 -: Август 26, 2014, 11:57:48 pm »
И имената му са сменени, но това е бял кахър за астролозите. Сещам се, че имаше някаква конспирация около датата му и годината на раждане (като при Лили Иванова  ;D), пък тоя час на раждане откъде се е пръкнал - вероятно някой е направил астро изследване.

Рени

• Hero Member
« Отговор #79 -: Август 27, 2014, 12:01:41 am »
Рени, при Сталин е въпрос на политика. Той е убил над 7 млн. души. Повече от Хоколоста. Но за тези 7 милиона нищо не се говори, не е актуална тема, не прерасна в индустрия, както стана с направеното от германците. Аз нямам спомен да съм гледала филм, интервю или документален филм за убийствата на Сталин. Дори по Хистори май не съм засичала скоро. Виж, за нацистите има милиони продукции.
Въпрос на политика, на влияние. Не вярвам в световната конспирация, но мой много близък човек...да речем нещо като военен, ми е разказвал кога и кой е платил войната в Сирия, в Украйна. Показвал ми е разни неща. Ама аз вече съм ги забравила:)
Само знам, че от доста време не сме сменяли управниците си. Нито ние, нито доста по-големи държави от нашата. Нищо че все избираме правителства и президенти.

Елинор Рузвелт има една много хубава мисъл: "Никой не може да те унижи без твое съгласие". Същото важи и за манипулацията. Това са двустранни, а не едностранни процеси. В случая ти си човек, който си е пожелал нещо по индиректен начин. Но извършителя не го е направил насила. Тоест, у него е имало лична подбуда да действа. Дали тя е плод на манипулация от друг човек, дали е гледал много кървави екшъни или е фикс идея - няма значение. Той прави крачката, защото е открил личен мотив. Дори и да казва, че е заради теб това не е така. Това е заради него - за да се хареса на теб.

И аз споделям доста от въжделенията на Първата дама ,но познай дали начинът ,по който се утвърждава не е  скорпионски  ;)
Там където има вода ,има много манипулация и колкото по-надълбоко,толкова по-нависоко е ,колкото по-мътна,толкова  по-недостъпна.
„Това е моят ритъм и винаги е било така: който може – ме следва, за останалите не отговарям“

Рени

• Hero Member
« Отговор #80 -: Август 27, 2014, 12:15:01 am »
Ето карта на известна личност с точна дата ,не визирам АСЦ .,по темата .

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
« Отговор #81 -: Август 27, 2014, 12:37:00 am »
Тази за сравнение ли е?  :)

И с точен час на раждане понякога е трудно да разграничим картата на престъпника от тази на революционера, а без сигурна домификация предизвикателството е още по-голямо - никога не знаеш как ще проработи един и същи аспект, но в картите на различни хора и при различни обстоятелства, включително и при астрални близнаци.

Рени

• Hero Member
« Отговор #82 -: Август 27, 2014, 12:50:52 am »
Карта по казуса - злодей или велик общественик и реформатор ?!?

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
« Отговор #83 -: Август 27, 2014, 12:57:30 am »
Революцията не признава морала и етичните норми, тогава всички средства са позволени, важна е целта - да се смени един строй и едно управление с друг(о). Целта на всички държавни преврати никога не е била създаване на анархия, а преразпределяне на властта. Някой да е видял да се вдигне революция и да се създадат кибуци?  ;D

Не казвам, че на изтъкнатите революционери са им липсвали човеколюбиви и полезни за обществото идеи, историята познава доста такива нововъведения. Но в обществото и най-чистата идея, след като се облече в законова и йерархична форма, се изопачава и принизява, а в един момент може дори да заработи във вреда на хората.

Например, държавният апарат на България (вкл. управляващият "елит") работи срещу нас - обикновените хора. През всичките тия години на прехода българина го учат само как да затяга колана. Друг пример - държавата Украйна (сегашното й управление) в момента води активна политика на геноцид срещу населението си. Със сигурност такъв развой не са предполагали всички онези хора, излезли да протестират по площадите - и в зората на демокрацията, и сега.

« Последна редакция: Август 27, 2014, 01:02:24 am от Lilla »

Oposit

• Hero Member
« Отговор #84 -: Август 27, 2014, 01:26:58 am »
Според мен има два основни типа злодеи-с нормална и ненормална/според психиатрите/ психика,Тhe One с темата е имала в предвид явно психично болните,което стеснява търсенето на астрологични сигнификатори значително ,но пък се искат познания по псхология и психиатрия .

strelicka

• Hero Member
  • Публикации: 3110
« Отговор #85 -: Август 27, 2014, 08:30:27 am »
"Жил дьо Монморанси-Лавал, граф дьо Бриен, барон дьо Ре (на френски: Gilles de Montmorency-Laval, baron de Rais, comte de Brienne) (септември 1404 – 26 октомври 1440), познат накратко като Жил дьо Ре, но останал известен и като Синята брада, е маршал на Франция и съмишленик на Жана д'Арк.

Огромното му богатство, роднинството му с кралското семейство на Франция и херцозите на Бретан, както и многобройните му връзки с влиятелни благороднически родове, го превръщат в една от най-видните фигури за времето си. Въпреки това в историята остава известен преди всичко с нечуваната си жестокост и серийни убийства. Практикувал е сатанински ритуали, алхимия и др. Съден за магьосничество, содомия и за убийството на 140 малки деца. Смъртната му присъда е изпълнена на 26 октомври 1440 г. в Нант."

http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%96%D0%B8%D0%BB_%D0%B4%D1%8C%D0%BE_%D0%A0%D0%B5
http://www.politika.bg/article?id=31479

http://www.astro.com/astro-databank/Rais,_Gilles_de

Oposit

• Hero Member
« Отговор #86 -: Август 27, 2014, 09:08:47 am »
На мен лично нормалните са ми по интересни защото дават ясна връзка с критерия на обществото,за който говори И.Станчев,основен проблем в астрологията е даването на оценка ,което в науката става с определяне на стандартна мерна еденица-еталон .В други теми стана въпрос за проблеми в оценяването на количественото измерване на определени качества .Във физиката за тази цел е създадена универсална международна система на мерните еденици ,което в австрологията аз поне не знам да има .Има много астрологични школи направили своя система на мерни еденици ,шад-бала на ведическата например,но няма универсална .Самия критерий,еталон на обществото както споменах е динамичен,променлив.Например - за стандартната,универсална мерна еденица за дължина метър е създаден еталон,изработен от специална сплав,с възможно най малко температурно разширение,която се съхранява при постоянна температура ,нещо подобно липсва в астрологията все още .

Рени

• Hero Member
« Отговор #87 -: Август 27, 2014, 09:17:34 am »
На мен лично нормалните са ми по интересни защото дават ясна връзка с критерия на обществото,за който говори И.Станчев,основен проблем в астрологията е даването на оценка ,което в науката става с определяне на стандартна мерна еденица-еталон .В други теми стана въпрос за проблеми в оценяването на количественото измерване на определени качества .Във физиката за тази цел е създадена универсална международна система на мерните еденици ,което в австрологията аз поне не знам да има .Има много астрологични школи направили своя система на мерни еденици ,шад-бала на ведическата например,но няма универсална .Самия критерий,еталон на обществото както споменах е динамичен,променлив.Например - за стандартната,универсална мерна еденица за дължина метър е създаден еталон,изработен от специална сплав,с възможно най малко температурно разширение,която се съхранява при постоянна температура ,нещо подобно липсва в астрологията все още .

Везните не търпят дисхармония и липса на стандарти. ;)

Рени

• Hero Member
« Отговор #88 -: Август 27, 2014, 09:45:08 am »
Според мен има два основни типа злодеи-с нормална и ненормална/според психиатрите/ психика,Тhe One с темата е имала в предвид явно психично болните,което стеснява търсенето на астрологични сигнификатори значително ,но пък се искат познания по псхология и психиатрия .

The_One  пускайки тази тема е била заинтригувана от самата себе си като опознаване или отричане на нещо в себе си ,а това най-лесно се постига чрез сравнение.Транзитни периоди ,включващи опозиции,Венера,оста 1/7 -ми. Уран най-често (ни) събужда ,за онова   ,  (с) което дълго време вътре в  нас все сме се канили да се срещнем ,но не ни е стискало и /или ни вълнува и   сега -хоп!  :)

Психично болен е много разтегливо понятие ,особено в наши дни -ето например ,  между болестната картина шизофрения и  ексцентричните творчески пориви на артистична личност има прилика в мозъчната им активност.Астрологията може да помогне тук като тенденции,а психологията да помогне за тяхното разбиране.

Психиатрията -"докъде ще ни отведат предходните"   ;)

Рени

• Hero Member
« Отговор #89 -: Август 27, 2014, 09:53:07 am »
Направи ми впечатление във всички поставени карти -Юпитер.В аспект със Слънце,с достойнства и/или с поне един плавен аспект към лични планети.Всички тези хора са били приети от обществото ,въпреки арогантното си  съществуване/мироглед  ?!?