Автор Тема: Карти на злодеи  (Прочетена 28699 пъти)

Papy

• Hero Member
  • Публикации: 7914
Re: Карти на злодеи
« Отговор #105 -: Август 27, 2014, 10:53:13 pm »
Ето картата на Робеспиер

Рени

• Hero Member
  • Публикации: 12741
  • Мъдрият се познава по това,че много се смее.
« Отговор #106 -: Август 27, 2014, 11:04:49 pm »
Papy,а интерпретация ?!?  ;)
„Това е моят ритъм и винаги е било така: който може – ме следва, за останалите не отговарям“

Papy

• Hero Member
  • Публикации: 7914
« Отговор #107 -: Август 27, 2014, 11:20:48 pm »
Нямам жива мисъл, Рени, виж, че само спамя насам-натам
Тия дни

Mirabella

• Hero Member
  • Публикации: 1880
« Отговор #108 -: Август 27, 2014, 11:22:47 pm »
Менгеле с разположението на жребиите и управителите им не знам дали е ударил голямата лотария, освен че фортуна е ъглова от АС. Макар че управителят на фортуна и екзалтация (Сатурн) в 11-ти от АС също не е слабо положение, както и управителят на дух в 11-ти от фортуна. Но с триплицитните управители на Слънцето (водещото светило) определено е в 10-ката (десети знак). Въпросните три управителя в хронологичен ред на третините от живота, за които отговарят: Венера - в ъглов знак от АС и фортуна (в 10-ти знак от АС), Марс - в следващ знак от АС и фортуна (тука изглежда сякаш малко се е изложил, но не е така), Луната - отново ъглова от АС и фортуна (в 10-ти знак от фортуна).

През коя третина добива най-голяма слава, популярност, признание? Мисля, че в средната. Нали така? Докато служи на фюрера и има свободата да прави експериментите си. Тази част от живота му би трябвало да съответства на Марс (в 8-ми дом от АС - колко подходящо), който се намира в съвпад с жребия на екзалтацията. За жребия на екзалтацията казват, че е втори по значимост (след фортуна), когато съдим за възможностите за издигане и слава. Съвпада с малефик (Марс), а управителят му е още по-големия малефик (Сатурн) - е, определено човекът не е останал в историята с нещо добро. Клишето, че малефиците носят лоша слава, се потвърждава.

Жребият на екзалтацията носи информация и за способностите, талантите на индивида. Ако го гледаме от фортуна - намира се във 2-ри дом от нея, какъв талант би трябвало да е имал? За моята карта мога да го разкодирам - имам екзалтация в 3-ти от фортуна, обаче не познавам живота на Менгеле добре.
« Последна редакция: Август 27, 2014, 11:27:15 pm от Mirabella »

Рени

• Hero Member
« Отговор #109 -: Август 27, 2014, 11:39:27 pm »
Страхотно ,Мирабела и много полезна информация. :38:

По 2-ри дом при него-козметика,лекарства. ::)
„Това е моят ритъм и винаги е било така: който може – ме следва, за останалите не отговарям“

Mirabella

• Hero Member
« Отговор #110 -: Август 28, 2014, 12:02:00 am »
Благодаря ти, Рени! Ще трябва да прочета повече информация за него, за да мога да я "напасна" по картата.

Трябва да отбележа (а пропуснах), че фортуна в картата на Менгеле е в последния градус на знака и следователно, ако часът на раждане не е точен, фортуна може да мине в следващия знак, в по-слаба позиция (8-мият знак не "вижда" АС). Някои от другите жребии също ще променят градусите си. Не съм проверявала колко минути промяна в часа на раждане биха променили знаковите им позиции.
« Последна редакция: Август 28, 2014, 12:20:08 am от Mirabella »

Mirabella

• Hero Member
« Отговор #111 -: Август 28, 2014, 03:00:20 pm »
За картата на Робеспиер можем да приложим десетте правила на Антоан Гарт за определяне на ранга - http://www.astrologyweekly.com/forum/showthread.php?t=47124.

1. Фортуна в ъглов дом, в 5-ти или 11-ти.
Не. Фортуна е във 2-ри знак от знака на АС.

2. Управителят на фортуна в 10-ти дом от АС или фортуна.
Да, управителят на фортуна е Юпитер в 10-ти дом от фортуна (и 11-ти от АС).

3. Управителят на жребия на духа (спирит) в 10-ти от АС или фортуна (особено от фортуна).
Не. Но управителят на дух (Сатурн) е все пак ъглов от фортуна - в един знак с нея.

4. Управителят на жребия на екзалтация в 10-ти от фортуна или АС.
Да, управителят на екзалтация е Юпитер в 10-ти от фортуна.

5. Управителят на дух върху фортуна или управителят на фортуна върху дух.
Да, управителят на дух Сатурн е в един знак с фортуна (и в съвпад с екзалтация).

6. Управителят на жребия на базата заедно с фортуна или дух.
Не. Марс управлява жребия на базата и е затънтен в 6-ти от фортуна. Все пак е ъглов от АС и дух (в 7-ми).

7. Управителят на фортуна върху дух, управителят на дух върху база, управителят на базата върху фортуна.
Не. [Това е много сложно изискване, на практика три в едно. Не мисля, че тази комбинация се среща често.]

8. Ако [управителите на] фортуна, дух, екзалтация и база са екзалтирани или в домицил - или дори само два от тях.
Да, управителят на фортуна и екзалтация (Юпитер) е на трон.

9. Ако има екзалтирана планета върху фортуна, екзалтация, дух, база. Особено първите два.
Не.

10. Бенефик заедно с фортуна. Ако Юпитер е екзалтиран, още по-добре.
Не. Но фортуна се управлява от бенефик (тронов Юпитер).

Робеспиер има 4 от 10. Ако отпуснем последното изискване малко, стават 5 от 10. Pretty good, eh? :)
« Последна редакция: Август 28, 2014, 03:08:56 pm от Mirabella »

Рени

• Hero Member
« Отговор #112 -: Август 28, 2014, 03:06:57 pm »
Мирабела ,пак си в десятката с анализа и подходяща нова информация.,като Индиана Джоунс си ти :38:

Може би ,ако се побутне малко часът на раждане при Робеспиер ,ще има поне още 2 попадения ,защото той наистина е бил видим и тогава ,и сега .

Mirabella

• Hero Member
« Отговор #113 -: Август 28, 2014, 03:30:07 pm »
Моля, Рени, за нищо.

Още нещо споделям за жребиите (не си спомням дали съм го слагала преди) - http://www.astromundi.com/downloads/Lots.pdf.

Останалите от херметическите жребии също хващат око. Някои от тях поне. Жребият на Немезис и жребият на необходимостта имат силна връзка с една, мисля, централна конфигурация в неговата карта - квадратурата (и антиса) Слънце/Марс плюс Марс в тригон с Юпитер. И двата аспекта са сходящи. От положителна гледна точка конфигурацията би могла да олицетворява силата да отстояваш убежденията си, да се бориш за идеалите си. От отрицателна - приемане само на собствената позиция за правилна и налагането ѝ на всяка цена. А това създава врагове (Марс в 6-ти по Плацидиус).

В гръцката митология Немезис е богинята, която раздава присъдите, символ на възмездието, наказанието. Жребият на Немезис е свързан с тази тематика. Жребият на необходимостта пък се свързва с неща, които се налага да правим, дори и да не ни се иска. Необходимост е върху Слънцето, а Немезис е в опозиция с Марс. Робеспиер е пратил доста хора на гилотината, обявявайки ги за предатели. Предполагам, че не го е правил за удоволствие, а смятайки, че това е необходимо за реализиране на идеите му за равнопоставеност и защита на младата и неукрепнала република. От друга страна самият той е свършил на гилотината, изпратен там от хората, които се ужасявали от нарастващата му власт. Може би е в даден момент е злоупотребил с положението си или поне е постъпил прибързано, неособено мъдро, издавайки смъртни присъди, и Немезис му е върнала бумеранга. Защото квадратът Меркурий/Сатурн (особено при силния му Меркурий) може да му е давал проницателност на ума, но и да е изпадал в другата крайност - параноя да вижда врагове навсякъде. В индийската карта Луната е в накшатра Ашвини, управлявана от Кету, и получава аспект от тронов Сатурн в 1-ви дом. Това положение може да даде на човек силна увереност в собствената правота, но и да го направи прекалено подозрителен.

Това са само мои размисли. Не претендирам за нищо.

Рени

• Hero Member
« Отговор #114 -: Август 28, 2014, 03:43:17 pm »
Аз тълкувам винаги Юпитер като индикация " обществено значим" в картата ,поставен в 10-ти ,във връзка с 10-ти ,АСЦ и Светилата .Дали обаче същата тази значимост ,ще бъде приета със знак "+" или "-" ,-цялата карта .Жребиите са много полезни като специфика и наистина видях ,че дават достатъчно информация като бонус в картата ,стига да е построена с реални и точни рождени данни.

Мирабела,харесаха ми твоите размисли,ето и при теб тр.Юпитер си върши добре работата-от не ми вярвайте много ,на не претендирам,това все пак е малка ,но уверена крачка . ;)

АСЦ при теб Риби или Водолей беше ,извинявай не помня ?!?

Mirabella

• Hero Member
« Отговор #115 -: Август 28, 2014, 03:47:58 pm »
Да, във Водолей. Тр. Юпитер е в 7-ми.

И тъкмо Юпитер в картата на Робеспиер управлява 11-тия дом, където са надеждите, идеалите, интереса към обществения и политически живот. И е завършил право. Неподкупен, патриот с чувство за дълг и саможертва. Спретнат, скромен. Това бих свързала със Сатурн, при това управител на 1-ви и 12-ти дом. Ако планета в съвпад с жребия на екзалтация дава информация за онова, с което сме известни, запомнени, то Сатурн си върши работа.

Пише, че имал слаб глас (предполагам заради Меркурий в квадрат със Сатурн), но въпреки това омайвал масите (Меркурий в секстил с Венера).

http://www.astro.com/astro-databank/Robespierre,_Maximilien
« Последна редакция: Август 28, 2014, 03:54:32 pm от Mirabella »

Рени

• Hero Member
« Отговор #116 -: Август 28, 2014, 03:57:38 pm »

Е,това не му е любимият дом,но пък сега като направи тригон с Уран ,можеш да експериментираш в тази сфера и то с увереност ,че ще успееш-развитие в различна социална ориентация,романтична/еротична,финансова ,не знам какви са ти другите транзити/прогресия в периода . :)

Mirabella

• Hero Member
« Отговор #117 -: Август 28, 2014, 04:02:33 pm »
Благодаря ти много, Рени! :-* :58:

Рени

• Hero Member
« Отговор #118 -: Август 28, 2014, 04:11:06 pm »
Благодаря ти много, Рени! :-* :58:

Моля  :38:

Рени

• Hero Member
« Отговор #119 -: Август 28, 2014, 04:14:47 pm »

И тъкмо Юпитер в картата на Робеспиер управлява 11-тия дом, където са надеждите, идеалите, интереса към обществения и политически живот. И е завършил право. Неподкупен, патриот с чувство за дълг и саможертва. Спретнат, скромен. Това бих свързала със Сатурн, при това управител на 1-ви и 12-ти дом. Ако планета в съвпад с жребия на екзалтация дава информация за онова, с което сме известни, запомнени, то Сатурн си върши работа.

Пише, че имал слаб глас (предполагам заради Меркурий в квадрат със Сатурн), но въпреки това омайвал масите (Меркурий в секстил с Венера).

http://www.astro.com/astro-databank/Robespierre,_Maximilien

Злодеите ,нямат силен глас ,напротив приятен и примамващ,изкусителен ,точно това дава ъгловото отношение Меркурий/Венера . ;)