Менгеле с разположението на жребиите и управителите им не знам дали е ударил голямата лотария, освен че фортуна е ъглова от АС. Макар че управителят на фортуна и екзалтация (Сатурн) в 11-ти от АС също не е слабо положение, както и управителят на дух в 11-ти от фортуна. Но с триплицитните управители на Слънцето (водещото светило) определено е в 10-ката (десети знак). Въпросните три управителя в хронологичен ред на третините от живота, за които отговарят: Венера - в ъглов знак от АС и фортуна (в 10-ти знак от АС), Марс - в следващ знак от АС и фортуна (тука изглежда сякаш малко се е изложил, но не е така), Луната - отново ъглова от АС и фортуна (в 10-ти знак от фортуна).
През коя третина добива най-голяма слава, популярност, признание? Мисля, че в средната. Нали така? Докато служи на фюрера и има свободата да прави експериментите си. Тази част от живота му би трябвало да съответства на Марс (в 8-ми дом от АС - колко подходящо), който се намира в съвпад с жребия на екзалтацията. За жребия на екзалтацията казват, че е втори по значимост (след фортуна), когато съдим за възможностите за издигане и слава. Съвпада с малефик (Марс), а управителят му е още по-големия малефик (Сатурн) - е, определено човекът не е останал в историята с нещо добро. Клишето, че малефиците носят лоша слава, се потвърждава.
Жребият на екзалтацията носи информация и за способностите, талантите на индивида. Ако го гледаме от фортуна - намира се във 2-ри дом от нея, какъв талант би трябвало да е имал? За моята карта мога да го разкодирам - имам екзалтация в 3-ти от фортуна, обаче не познавам живота на Менгеле добре.