Търся помощ Дракони....както казва Христо Нанев, човек отива на хипноза, когато усеща че няма вече за къде и е затънал окончателно....
И ще намериш помощ като изживееш болката от миналото отново? Като пак се потопиш в неща, с които вече си се справила? Ама те нали са били в минал живот? Сега имаш нови задачи, защо ще се връщаш към стари?
Аз вярвам в съвършенството на човека. Изумително е какви безотказни машини сме физически. А останалите ни "параметри" още не са съвсем известни. Какво те кара да смяташ, че би било изключително полезно за теб да си знаеш миналите животи, обаче Бог или вселенският разум или в каквото там вярваш, са те създали лишена от това познание, за да ти е гадно?
Като паднеш само те боли, като паднеш втори път разбираш къде си се подхлъзнал и какво си настъпил. Обаче това ли е ценното или знанието от къде да минеш, за да не падаш? Пък никое знание или умение не се получава наготово. Няма формула, няма еднозначен отговор, няма код, с който простичко да се "фиксираш" на режим "супер".
Когато се чувствах зле миналата година ходих при една врачка. Аз така си мислех, че си решавам затъването. Някои неща позна, за други ме заблуди. Обясни ми нещата, през които минавах с миналите ми животи. Кое колко е било достоверно вече не е от значение. Но с цялата тази информация освен да си дам храна за нови главоблъсканици друго не стана. А, да - и удължих с още 5-6 месеца агония, която можех много по-лесно да преодолея. Днес смятам, че това е най-глупавата ми и вредна постъпка.
Мозъкът е още непознат за медицината. Науката психология почти не е мръднала от Фройд насам. Да позволиш въздействие върху психиката и мозъка си е като руска рулетка. Психологическите разстройства са много, много страшни. Веднъж възникнали те са необратими. Това не е настинка, която ще ти мине.
Подлагането на хипноза не е пикник.
Хипнозата се развива по време на Студената война. САЩ се опитват да разработят влияние върху съзнанието чрез нея. И успяват, включвайки и медикаменти - основно LSD. Целта е била индивида да възприеме внушения - това се случва най-лесно при хипноза. Како друго се случва - никой не знае, защото организма функционира по непривичен начин. Но се наблюдава изграждане на паралелни личности. Това е нещо като донякъде овладяна шизофрения. До къде - пак никой не знае. При хипноза си будна, а мозъкът ти работи на същите или по-ниски честоти от тези, при които действа докато спиш.
Щом си имаш подобаващ Сатурн значи ще ме разбереш. Аз също имам съвпад Марс-Сатурн. Когато затънеш няма друг изход освен насила да се хванеш за косата и да се издърпаш. Търсейки помощ отвън за решаване на вътрешни проблеми само затъваш повече. Никой не може да се справи с теб по-добре от теб. Ако си в труден момент си го изживей - затвори се вкъщи 2-3 дни, прекарай ги с рев, самосъжаление и размисли в леглото докато се пренаситиш. На следващия ден стани и се върни към обичайните си занимания все едно нищо не е било. Помисли какво можеш да промениш в живота си към по-добро. Единственият сигурен изход от всичко и всички е промяната.
Ако проблемите не са от емоционално естество и търсиш за тях помощ отвън - още по-лошо. Колкото повече отлагаш решенията, толкова по-страшни стават проблемите. Изясни си ситуацията, независимо колко е неприятна и стигни до решение какво ще правиш в нея: ще стоиш и ще се съветваш за животите си или ще си стегнеш д-то и бавно, трудно и мъчително ще правиш, каквото си решила, че е нужно?
Вместо да плащаш за хипноза отиди за 1-2 дни на почивка или си купи нова рокля. Гарантирам ти по-добър резултат.
Никой няма да дойде и да ти оправи живота - нито лекар, нито астролог, нито врачка, нито приятел, нито любим, нито майка ти, нито гуру, нито съседката. Животът е самостоятелно занимание. Някои го прекарват, търсейки спасителен пояс докато той виси на собствената им шия. Иска ми се да вярвам, че не си от тях.
П.П. Ако искаш си пусни картата, за да видя доколкото ми позволяват възможностите, какво всъщност те тревожи.