Забелязали ли сте да има връзка между транзити, прогресии през първия ви учебен ден и последващото ви образование? Дали тригони са ви помогнали да учите безпроблемно и лесно или квадратури, квадрати и опозиции са направили мъка учебните дни? И дали от първия учебен ден и бавните транзити може да си проличи как ще приключи всичко?
Разбира се, всичко с мисълта, че радиксът трябва да го предполага.
Имам първокласник утре, замислих се :012:
Аз имам квадрат между Меркурий и Плутон. Уча лесно, страшно бързо систематизирам и усвоявам информация. Обаче на училище си ходех с нежелание. До 7-8 клас бях отличничка после ученето почна да ме отегчава. Уроците ги минавах между другото, но успехът ми не беше лош - около 5. Последните две години почти не ходех на училище. Бях от калпазаните, които спяха в час, бягаха от часовете и правеха каквото искат. Класната ми до ден днешен не може да преживее, че не ме респектираше и не ме беше страх от нея. Тя лично ми е казвала, че от мен нищо няма да стане.
После влязох в една от двете специалности с най-висок бал за страната, в най-добрия университет в България. На 26 години имам кариера и съм самостоятелна. Моите съученици отличници от гимназията завършиха разни килийни училища. Едната е продавачка във Варна, другата секретарка в Пловдив. Баш зубрачите от моя клас си гният в Студентски град в София. Завършиха разни филологии, счетоводства и социални дейности. Миналата година срещнах едната - беше трайно безработна и продължаваше да живее на общежитие.
Та...да ти е жив и здрав първокласника, но не го мисли толкова. Отличниците в училище и отличниците в живота обикновено са различни хора.
Когато са ме приели в университета Юпитер е навлизал в Стрелец и е бил в моя 11 дом, а по прогресии съм имала и Луна в Стрелец. Друго нищо особено не забелязвам.
Започнах с наталния аспект Меркурий-Плутон, защото той дава пречки и прекъсване в обучението. Това съм наблюдавала и при други хора. При мен даде прекъсване в университета, защото реших, че работата ми е приоритет. Това ми е било едно от най-добрите решения.
При приема в езиковата гимназия съм имала пр. Луна във Везни в опозиция на моята в Овен. По транзити - Юпитер в Лъв в опозиция с нат. Мерк. Но и в двата случая Юпитер е бил в огнен знак и е правил тригони към стелиума ми в Овен, т.е. към Венера, Луна и Юпитер.
При тръгването на училище Юпитер пак е бил в Стрелец в 11 дом, Сатурн в съвпад със СЛВ. Тук интересни са прогресиите. Моят Мерк е ретрограден, но тогава прогресивният се е обърнал директен.