Чета, че се обсъжда наклон на писане, а нали в тетрадките за 1-ви клас има контури с модел на буквите, които са с лек наклон надясно и по този начин според графолозите моделират определен характер ли, след като първолаците задължително пишат по наложения модел?
А и почеркът на човек се променя след време, заедно с диоптъра, а планетите му и 3д в натала са си същите- майка ми например, като ѝ гледам писмата до баща ми, когато са били на 20г му е писала романтични стихчета с химически молив, много приятен теменужен цвят, редила е буквите като мъниста, нормални на размер, с лек наклон надясно, без излишни заврънкулки, а сега на 80г вече пише токова сбито и с малки букви, че последния път като ми даде списъка с покупките ми беше нужна лупа, за да разбера какво иска да ѝ купя, че нали и телефона не си чува, че да я питам, но пък почеркът сега отговаря на характера ѝ- винаги е била стисната, но сега е станала нездравословно стисната- последното го казвам не на майтап, стиснатите страдат от запек
За моя почерк какво да кажа- започнах да пиша от много малка, в училище учителката по бел редовно ми поправяше с червено буквичката "е", която все ми се получаваше като "с" в писмените работи, сега вече си я пиша нормално буквата, но определено на латиница пиша много хубаво, а на кирилица гледам да е разбираемо.